maandag 2 februari 2015

Camille Face MaskNormaal gezien komt er op maandag mijn wekelijkse "Life through my eyes" online. Toen ik die gisterenavond wilde schrijven, kwam ik er tot mijn verbazing achter dat ik maar 5(!!) foto's had genomen afgelopen week, waarvan 3 van de katten. Tsja, jullie snappen dan wel dat ik het 'zever' vind om daar een heel artikel rond te schrijven. Niet getreurd, die foto's krijgen jullie volgende week te zien samen met die van deze week. Ik was zo content als een klein kind toen ik mij bedacht dat ik afgelopen week nog een product getest heb én er foto's van heb genomen. Zo kan ik jullie vandaag dus toch van een artikel voorzien. 


Enkele weken geleden kocht ik bij de Action dit maskertje van Camille. Ik zocht net op het internet achter meer informatie over dit merk (op de verpakking staat dat het hier in België gemaakt is) maar helaas vond ik niets, tot ik me bedacht dat er op de achterkant van de tube meer informatie stond. Daar vond ik deze website. Ik weet niet goed wat ik van de website moet vinden, lijkt wat op zo'n tell sell reclame, bon, dat terzijde ziet de tube er prima uit. Er staat duidelijk de naam op, de kleur is lekker fris (mag wel voor een 'refreshing face mask') en op de achterkant staan de ingrediënten (zie onderaan artikel). 

Ik hou wel van maskertjes in tubes. Vind ik veel praktischer dan die in zakjes aangezien ik toch altijd minder nodig heb dan erin zit. Natuurlijk kun je het nog een tweede keer gebruiken maar meestal is het al opgedroogd tegen dat ik weer een maskertje op doe. Ook is het veel gemakkelijker om het masker op een nette manier uit een tube te krijgen, dan uit een zakje. 


Het masker is niet al te dik en voelt inderdaad lekker fris aan als ik het op mijn hand aanbracht. De geur kon ik niet meteen thuisbrengen maar het deed me alleszins niet denken aan abrikozen (wat ik ergens wel verwachtte aangezien er abrikozenpitolie in zou zitten). 


Ik ben mij er van bewust dat dit absoluut geen flatterende foto van mezelf is maar deze drukt wel erg goed uit hoe ik mij voelde toen ik het maskertje op mijn gezicht had aangebracht. Ineens kon ik de geur wel thuisbrengen (munt!) en het maskertje brandde in eerste instantie zo hard dat ik het er het liefste meteen had afgewassen. Ook traanden mijn ogen door die muntgeur. Het leek namelijk alsof ik een tube tandpasta op mijn gezicht had gesmeerd. Speciaal voor jullie besloot ik niet al te kleinzerig te doen en terwijl ik mijn best deed om mijn tranende ogen onder controle te houden, sms'te ik al naar Julie. Wanneer ik het op mijn gezicht had, was ik ervan overtuigd dat ik een heel erg kwade review zou schrijven en zeggen hoe slecht dit masker wel niet is. 

Toen ik het maskertje eraf haalde, was ik nog steeds aan het vloeken. Zelfs warm water voelde ijskoud aan door de munt en een lekker zachte handdoek die in een warme badkamer had gehangen, voelde aan alsof ik sneeuw op mijn gezicht aanbracht. Ja en zelfs mijn hope in a jar daarna was meer kwelling dan wat anders. Als het aan mij op dat moment gelegen had, kieperde ik het maskertje in de vuilbak. Vaarwel en tot nooit meer. Toch weerhield iets in mij me ervan dat te doen. Een kwartier later voelde ik eens aan mijn arme gezichtje dat zo had moeten lijden en hell wat voelde het zacht aan. Ik kon het zelf niet geloven. Snel ging ik terug naar de badkamer om eens in de spiegel te zien en mijn huid zag er mooi uit, het leek terug te stralen en veel minder dof/grauw/whatever te zijn dan eerst. Ook de volgende dag voelde het nog altijd super aan en zag het er nog steeds goed uit. 

Enkele dagen later besloot ik het nog een kans te geven. Mijn ogen prikten nog steeds wel maar op mijn huid brandde het al veel minder. Het effect nadien was weer hetzelfde. Ondanks het licht oncomfortabele gevoel dat het geeft, vind ik het nog wel de moeite waard. Of toch voor mijn huid. Ik kan natuurlijk niet voorspellen wat dit masker bij iemand anders doet maar goed, zo merk je maar dat je soms dingen wel een tweede kans moet geven. 


Hier nog eventjes de ingrediënten en ongeveer in het midden links zie je de boosdoener van mijn traanoogjes staan: Menthol. Verder ken ik bitter weinig van ingrediënten (en ik zou mij hier dringend eens in moeten verdiepen) maar ik zet dit er maar bij voor de volledigheid. Omdat ik weet dat er mensen zijn die dit wel graag willen zien voor ze ervoor naar de winkel snellen. 

Er zijn van dit masker nog twee andere varianten, een reinigend & anti-age masker. Dit maskertje kocht ik dus bij de Action voor €1,49. 

Liefs
Veronique

3 opmerkingen:

  1. Hmm, ik weet niet goed wat ik van het masker moet denken...Het is natuurlijk wel fijn dat het masker een goed resultaat geeft :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je schijnt er aan te wennen heb ik gehoord. Ik heb hem tot nu toe pas 1 x gebruikt en had inderdaad ook last van tranende ogen maar dat schijnt minder te worden bij vaker gebruiken. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ai ai ai, dat klinkt niet al te best. Prikken is nooit een goed teken. Menthol is echt geen ingredient dat je op de ingredientlijst wilt zien staan.

    BeantwoordenVerwijderen