dinsdag 6 januari 2015

Opinion | Make-up testen in de winkel


Als ik make-up test in een winkel dan ben ik oftewel zeker dat de verkoopster het net voor mij in alcohol gedoopt heeft en breng ik de lipstick aan op mijn lippen of ik swatch het op mijn hand. Waar mijn nekharen rechtop van gaan staan, is wanneer ik iemand in de Kruidvat gewoon zomaar een lipstick op haar lippen zie testen. Natuurlijk zeg ik er nooit iets van maar in mijn hoofd ben ik op die vrouw afgelopen, heb ik die lipstick uit haar hand geslagen en haar eens goed gevraagd waar ze nu met haar hoofd zit. 

Ik heb zeker en vast niets tegen de mensen die die lipsticks gewoon zo in de winkel testen maar zelfs kan ik er nog niet eens aan denken. Wie weet wat er met die lipstick is gebeurd en/of wie hem gebruikt heeft. Voor hetzelfde geld krijg je de volgende dag ineens een enorme koortslip omdat je een besmette lipstick gebruikt hebt. Nee, bedankt. Ik heb geen smetvrees maar als het op make-up van winkels aankomt? Nee bedankt. Ik hoef geen broeihaard van bacteriën op mijn lippen. 

Je gaat toch ook geen mascara testen in de winkel omdat er iemand die ook getest kan hebben en wie weet had die persoon wel een oogontsteking! Waarom zou je dan in godsnaam wel een tester op je lippen smeren zonder die te ontsmetten? Ook andere producten dan lipstick test ik gewoon op mijn hand of arm. Ik zie mezelf nog niet gauw blush aanbrengen in de winkel of oogschaduw opsmeren. Het is er gewoon niet voor gemaakt in mijn ogen. Natuurlijk snap ik dat je wilt weten of de kleur wel bij je past maar, nee, niets voor mij. 

Als je dan toch perse een lipstick wilt testen in een winkel, heb ik enkele tips voor je. 
1. Ga naar een plaats waarvan je weet dat ze de lipstick ontsmetten voor je hem opdoet (MAC!) 
2. Veeg de lipstick af aan een tissue (niet optimaal maar beter dat dan niets) 
3. Neem desinfecteergel mee in je handtas en gebruik dit om te ontsmetten. De alcohol hierin zal al een heel deel van de bacteriën doden. 


Wat vind jij eigenlijk van het testen van make-up in de winkel? Smeer jij zomaar elke lipstick op je lippen of doe jij het net als ik maar gewoon op je hand? Laat een comment achter met jouw mening erin. Ik ben benieuwd! 

Liefs
Veronique


7 opmerkingen:

 1. Ik test lipsticks op mijn hand. Ik zag gisteren een vrouw in de Kruidvat die haar lippen helemaal instreek met lippenstift: dat ga ik dus nooit doen haha.Ik vind dat toch te onhygiënisch.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik test echt nooit make-up in een winkel, behalve lipstick. Maar, dat doe ik altijd op mijn hand!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ben ik met je eens! Ik test het inderdaad óf op mijn hand, óf als het in alcohol is gedoopt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk en grappig artikel! Ik denk er net het zelfde over als jou. Mij zal je nooit in winkels zoals Kruitvat de producten op mijn gezicht zelf zien testen, heel erg smerig vind ik het! Helemaal als ik het andere mensen zie doen... KRIE-BELS! In MAC is het inderdaad helemaal anders, daar ontsmetten ze hun lipsticks voor je gezicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helemaal mee eens. Ik kan er echt niet tegen als ik het zie. Ik wil het ook niet zien want dan durf ik geen enkele lipstick meer aan te raken en ben ik weg. Ik hoef het echt niet te weten. Zelf test ik altijd op mijn hand. x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Op je hand testen werkt echt niet , iedereen zijn natuurlijke lipkleur is namelijk anders en san kan de lipstick heel mooi zijn maar het kan totaal anders uitvallen op je lippen, ook je huidkleur speelt hier in rol in. Zelf heb ik nog nooit iets er asn overgehouden en swatch heel vaak gewoon op me lippen , ik ga even met een tissue over de lipstick en test het dan gewoon op me lippen.. als je zo panisch over bacterieen denkt kan je net zo goed ook niks meer aanraken zoals deurklinken en dan in je oog wrijven bijvoorbeeld.. ik denk hier allemaal niet zo diep ovr na eerlijk gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen