dinsdag 27 januari 2015

Mijn relatie met statistieken


Ik heb een ware haat-liefde verhouding met statistieken. Langs de ene kant vind ik het geweldig om te zien dat er mensen mijn blog bezoeken en ik weet ook graag hoeveel dat er zijn. Maar wanneer je van jezelf vindt dat je een goed artikel hebt geschreven met mooie foto's waar je uren tijd in hebt gestoken en je merkt dat dit amper gelezen is, doet het soms toch pijn. Zeker als je dan nog eens Bloglovin' checkt en merkt dat er weer een of meerdere volgers zijn afgevallen. Ik vraag me dan soms eerlijk af wat ik verkeerd doe en waarom mensen mijn blog ineens toch niet meer zo boeiend vinden. 

Ik lees erg vaak bij tips dat je zoveel mogelijk bij andere blogs moet reageren om dan opgemerkt te worden maar hier heb ik moeite mee. Ik reageer niet graag op een blogpost om te reageren. Als ik dan eens wel ergens op reageer, is dat omdat ik er ook echt iets over te zeggen heb. Tuurlijk vul ik dan ook altijd wel eventjes de link van mijn blog in maar dat is dan absoluut niet het hoofddoel van mijn reactie op dat artikel. Een tijdje geleden zag ik nog ergens op een blog een comment waarin een meisje vroeg of om elkaar via Bloglovin' te gaan volgen maar ik vraag me dan af wat je aan zulke volgers hebt. Geef mij dan maar enkele honderden volgers minder die mij wel oprecht volgen om wie ik ben en wat ik (/wij) schrijven. 

Soms erger ik mij ook wel aan het feit dat mensen eventjes random een link naar hun blog in hun reactie achterlaten. Het is niet zo dat ik die reacties dan verwijder maar ik zucht toch een keer luid om daarna weg te klikken. Zulke dingen weerhouden mij net om erop te gaan klikken (behalve bij een spam je blog natuurlijk). Natuurlijk ben ik er mij van bewust dat ik nergens gezet heb dat ze geen linkje bij in hun comment mogen zetten maar zover ik weet geeft Blogger je de mogelijkheid om te reageren met je naam en url (dan moet je gewoon eventjes in het lijstje kijken en je vindt het). 

En als ik eventjes heel eerlijk mag zijn, ja soms ben ik jaloers op andere bloggers. Wanneer ik zie dat mensen die nog maar net bezig zijn, met vele fouten in hun artikels en soms nog eens vrij onduidelijke foto's stukken meer volgers hebben, dan breekt er toch wel eventjes iets in mij. Ik blog niet om zoveel mogelijk volgers te hebben en weet ik veel wat maar het is wel fijn om erkend te worden en te merken dat mensen wat je schrijft ook echt waarderen. Daarom ben ik enorm dankbaar voor de mensen die wel de moeite nemen om mij te volgen, mijn artikels te lezen en al die lieve comments! Dit artikel is totaal niet bedoeld om mij aan te stellen maar om eventjes gewoon rechtuit eerlijk te zijn en te laten zien dat ik ook maar een mens ben. Een gewoon mens dat anderen hun succes wel gunt maar het zelf ook enorm graag heeft. 

Ik hoop dat ik hier geen mensen mee beledigd heb want als jij het wel fijn vindt om aan andere bloggers te vragen om je te volgen, be my guest. Het is gewoon niet mijn manier van werken. Uiteraard blog ik nog altijd met heel veel plezier en vooral ook voor mijn plezier. 'Vero does this' is mijn kindje en of het nu het populairste kindje van de klas is of eerder een buitenbeentje, ik blijf het even graag zien. 

En nu mogen jullie eens je oprechte mening geven over mij en mijn blog. Wat vinden jullie ervan, wat is goed en wat kan beter? Wees eerlijk maar hou het alsjeblieft wel bij feedback en ga niet beledigen want ik ben ook maar een 21-jarig meisje met gevoelens. 

Bedankt

Veel liefs
Veronique 5 opmerkingen:

 1. Je hebt het goed verwoord en eigenlijk denk ik hetzelfde erover als jij. Zoals ik je blog ken vind ik het goed en heb eigenlijk geen verbeterpunten. Blijf gewoon doen wat goed voelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je gewoon zo lekker open en eerlijk bent! Ik mis dat soms nog wat in het bloggers wereldje! Ik vind jouw blog altijd erg leuk om te lezen. Als ik je een tip mag geven dan zou ik de header iets aanpassen. Persoonlijk vind ik het wat te druk. Maar goed ik hou ook wel weer van minimalistisch en strak.

  Liefs,
  Kim

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een goed geschreven artikel. Ik herken me echt volledig in een aantal dingen die je hebt geschreven. Inderdaad, wanneer je een - voor jouw gevoel - goed artikel online hebt gezet en er vervolgens niet zo veel naar gekeken wordt als je had gehoopt. Als dan ook nog eens blijkt dat er een aantal volgers vaarwel hebben gezegd dan snap je er even niets meer van. Ik volg je helemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik heb precies hetzelfde. Ik denk er niet altijd over na, maar vooral voorheen zat het me vaak dwars. Ik heb wel het idee dat het een 'periode' was. Op dit moment ben ik namelijk weer heel blij met mijn statistieken, en ik let gewoon niet op alle details. Het is voor mij ook een hobby en ik wil van me af schrijven. En mensen helpen, hoeveel mensen ik help maakt me niet eens iets uit, als ik maar mensen help. Je bent zoals je bent, en als je het echt wilt en blijft doorzetten dan kom je er wel! x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik baal er soms ook wel eens van dat ik heel veel tijd in een artikel heb gestoken en dat het dan zo weinig wordt gelezen. Datzelfde heb ik ook met reacties. Geen reacties krijgen is ook niet altijd leuk. Mijn tip is om gewoon zo min mogelijk naar de statistieken te kijken (: Dat werkt bij mij in ieder geval heel erg goed. Ik maak me er minder druk over en ik kijk 1 keer in de week of er nog interessante dingen zijn gebeurd bij mijn statistieken. Dit artikel is echt goed geschreven!

  BeantwoordenVerwijderen