maandag 26 januari 2015

Life through my eyes | Januari #4


Het eerste deel van afgelopen week lijk ik wel verdrongen te hebben. Alles wat voor woensdagmiddag gebeurd is, moet ik terughalen uit de verste krochten van mijn geheugen. Bizar hoe examens toch een klein trauma achterlaten. "Practice what you preach" is duidelijk iets wat al die pedagogen en docenten nog niet gehoord hebben. Gelukkig heb ik nog wel erg leuke dingen gedaan tijdens het tweede deel van de week maar weer heb ik bitter weinig foto's genomen de laatste dagen. Bon, laten we eens kijken! 
Maandag zette ik mezelf aan het studeren terwijl ik weer een noodlesoepje at. Het grappige is dat sinds mijn examens gedaan zijn ik zelfs niet meer aan noodles gedacht heb.


Om de een of andere reden smaakte het me niet zo goed als anders en daarom bleef er dus nog heel wat staan.


En dan de rest van de dag lekker verder studeren.


Dinsdag sleepte ik mijn luie kont na weer een kort nachtje nog maar eens vroeg uit bed en ontbeet ik met Griekse yoghurt met muesli en granaatappelpitjes. De paarse kleur komt dus ook volledig dankzij die pitjes,  helemaal natuurlijk dus! Ahum, de kleur toch alleszins.


Mozzarella met serranoham er rond. Weet iemand trouwens waarom mozzarella echt zo nat is wanneer het smelt? De week ervoor merkte ik dit ook al toen ik mozzarella op mijn pizza deed... Op zich stoort het me niet zo, ik vind het er gewoon absoluut niet smakelijk uitzien.

Hierna studeerde ik weer verder tot kot in de nacht om dan de volgende dag deze examenperiode af te sluiten.


Woensdag, de dag van mijn laatste examen dus, was ik ongeveer het domste kalf dat er in Turnhout en omstreken rondliep. Het begon al met het leerplan dat we moesten meenemen voor het examen. Blijkbaar had ik dit tijdens de blok in twee verschillende kaften gestoken omdat het te dik was. Ja, je raadt het waarschijnlijk al wel: ik had maar een kaft mee... Achja, shit happens. Daarna maakte ik nog de fout door me te vergissen van uur waardoor ik bijna twee uur lang heb staan wachten in Herentals op de trein richting Mathias. Ik had natuurlijk die van een uur vroeger kunnen nemen maar dat vond ik ook maar stom. Dan stond ik in Vilvoorde nog een uur op hem te wachten. (Mathias werkt met de nacht en staat als ik kom op tegen dat hij mij moet komen halen & zijn gsm staat op vliegtuigstand als hij slaapt)

Die namiddag hebben we eigenlijk heel de tijd series aan het kijken geweest, ben ik volgens mij echt wel in slaap gevallen zonder dat hij het doorhad en jaagde ik hem op zodat ik mijn trein kon halen. En dan kom je in het station aan en zie je dat je trein 25 minuten vertraging heeft. Dit is nooit leuk maar het was koud, het station in Vilvoorde vind ik maar "eng" en het stationsgebouw ging dicht waardoor ik dus in mijn eentje, in het donker op het perron moest wachten. Jullie kunnen je al wel voorstellen dat ik absoluut niet gelukkig was.


Donderdag stond ik weer lekker op tijd op en deze keer niet om te studeren maar om bij Julie een dagje voor de blog te gaan werken. Op zich zou ik naar Julie kunnen wandelen maar daar moet ik toch wel een dik uur voor rekenen en omdat ik laptop en camera moest meenemen, besloot ik gewoon met de auto te gaan. How I love my little Golf!

Eigenlijk ben ik geen enorme fan van autorijden maar het is soms toch erg gemakkelijk. En ik hou wel van mijn autootje. Het is niet groot en ook niet meer van de jongste maar hij doet precies wat ik wil (als mannen nu nog eens zo zouden zijn!).


En weer typisch dat net wanneer je aan het werken bent, je laptop opnieuw opstart. Ik wist dat dit moment eraan zat te komen aangezien hij al een week lang zei dat hij "vandaag" ging heropstarten. Het blijft wel balen als het dan ineens gebeurt.


Tijd om te lunchen!


In de namiddag waren we nog gaan winkelen (shoplog komt donderdag online!) en rond 17u vertrok ik uiteindelijk met barstende hoofdpijn naar huis. Thuis ben ik dan op mijn bed in het donker gaan liggen want dat was de enige manier om het toch een beetje te kunnen verdragen. Dit verklaart dan misschien ook waarom ik sindsdien eigenlijk bitter weinig foto's genomen heb. Zondag was de eerste dag die ik sinds donderdag volledig zonder pijnstillers ben doorgekomen (met nog steeds lichte hoofdpijn maar ik probeer het nemen van pijnstillers wanneer het niet echt nodig is te vermijden).


Vrijdag nam ik afscheid van mijn hele lange lokken en verwelkomde ik mijn bles terug! Eerlijk is eerlijk, ik heb er nu al mijn twijfels bij. Wilde ik echt wel zoveel eraf? (antwoord; nee, de kapper heeft er gewoon dubbel zoveel afgeknipt als wat ik gevraagd had) Wilde ik mijn bles wel terug: (antwoord: still in doubt..) Ik denk dat ik gewoon terug moet wennen aan mezelf met een bles(/pony).

Die avond kwam Mathias en gingen we met de familie uit eten voor papa zijn zestigste verjaardag. Erg gezellig maar ik was toch blij toen ik uiteindelijk met Mathias naast mij in bed lag. We waren toen misschien allebei wel met ons eigen ding bezig (ik keek een serie en Mathias gamede wat) maar het voelt toch altijd wel goed om te weten dat de ander binnen "handbereik" is.


Zaterdag sliepen we uit aangezien het nogal laat geworden was en daarna ging ik naar een meisje waar ik vanaf dinsdag bijles aan ga geven. Toen ik weer thuis kwam schreef ik het €3 challenge artikel terwijl Mathias naast mij aan het slapen was (mét slaapmasker op, wat een vrouw!).

Die avond ging ik dan weer werken.


Zondag ging ik met Julie naar een Flormar demonstratie. Hier heb ik geen foto's van omdat ik het best awkward vond ineens te beginnen fotograferen en er waren nogal veel Turkse vrouwen. Ik wist dus niet goed wat zij ervan zouden vinden als ik ineens foto's zou beginnen nemen. Hierna kookte ik voor Patricia, haar vriend en mezelf om daarna lekker met de laptop in bed te belanden om onder andere dit artikel te typen.

Volgende week zit ook al vol met plannen en ik kijk er naar uit! Vakantie! :D Bedankt trouwens voor alle leuke reacties op het artikel van gisteren!

Liefs
Veronique

5 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat je tentamens voorbij zijn nu! Wel balen van de hoofdpijn, misschien was dat wel de spanning die eruit kwam, hopelijk heb je er nu geen last meer van! Ik vind je nieuwe kapsel je trouwens erg goed staan! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Granaatappel! Dat is zooooo lekker! Moet ik dringend weer eens gaan kopen. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind je kapsel hartstikke cool! En heerlijk dat je nu een beetje kunt relaxen. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind je haar er érg goed uitzien, hoor. Geniet van je vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen