maandag 19 januari 2015

Life through my eyes | Januari #3D


Wat een boeiende week heb ik toch achter de rug! Ja, dat was het puurste sarcasme dat er bestaat. Helaas bestond mijn afgelopen week uit leren en dan afgelopen weekend nog een avondje werken. Ik heb Mathias de afgelopen week zelfs niet gezien en ik denk dat dat ongeveer nog erger was dan al dat studeren! Goed, je zult waarschijnlijk wel begrijpen dat er deze week helaas heel wat minder foto's zijn maar ik probeer er wel een uitgebreid verslag bij te schrijven voor zover dat mogelijk is natuurlijk. Desalniettemin - ik hou van dat woord - wens ik jullie toch veel leesplezier op deze maandagochtend. 
Ineens besef ik dat ik geen idee heb op welke dag welke foto genomen is. Oops! In ieder geval begon maandag mijn week weer met leren aangezien ik die namiddag examen had. Om toch een beetje rustiger wakker te worden begon ik de dag met het lezen van enkele blogposts. Zoals ik al zei, heb ik geen idee of deze foto wel van maandag is maar goed, het is de gedachte die telt. 

Rond de middag liet ik papa mij naar school doen zodat ik in de auto nog kon leren en dan nadien op school nog een uurtje. 13u40 was het dan zover, mijn eerste examen van deze periode. Eigenlijk ging het nog vrij goed - even afkloppen - en ben ik hopelijk wel door! 


Maandagavond zat ik nog wat op mijn laptop en kreeg ik ineens nog wat honger. De laatste tijd ben ik gek op noodles in de smaak curry en deed ik er komkommer bij. Ik bedacht mij dat er bij de Chinees ook altijd komkommer bij de gerechten maar de komkommer had de currysmaak nog niet goed genoeg opgenomen. Ondertussen was ik nog wat bezig voor de blog, wat blogs aan het lezen en probeerde ik even niet aan school te denken. 


Dinsdag begon mijn dag weer rond de middag en at ik boterham met curryketchup, ham, feta en gesmolten gewone kaas. Niet echt gezond maar ik had er zin in en het smaakte erg lekker! 


Hierna zat ik nog even op social media om daarna verder te werken aan mijn samenvatting voor Engels. Ik besloot om beneden te werken omdat ik daar om de een of andere reden minder last had van afleiding. 


De rest van de dag heb ik die samenvatting verder getypt en tegen dat ik klaar was deed mijn linkerhand wat pijn. Ik weet niet of het duidelijk is maar mijn aders waren wat opgezwollen en lage precies wat "hoger" dan anders. Alsof mijn doorbloeding een hele tijd niet goed geweest was. 

Woensdag heb ik weer uitgeslapen aangezien ze hier thuis aan het werken waren en ik wel kan slapen met lawaai maar absoluut niet kan leren wanneer er gezaagd en geboord wordt. Daarna ben ik beginnen blokken voor mijn examen Engels. 


Donderdag daarentegen stond ik flink vroeg op en begon ik de dag met twee flinke glazen water. Ik merk aan mezelf dat ik de laatste tijd weer te weinig drink en daarom probeer ik elke keer ik eraan denk twee glazen water te drinken. 


Tijd voor het ontbijt! Ik koos voor Griekse yoghurt met cruesli en bevroren granaatappelpitjes. Zijn dat eigenlijk pitjes of hoe wordt zoiets genoemd? Alleszins het was erg lekker. Ik wou eerst nog een boterham erna nemen maar ik besefte dat ik eigenlijk toch wel genoeg gegeten had. 


En tijdens het ontbijt las ik even wat stukjes uit de krant. Gewoon om mezelf ondertussen bezig te houden. 


Nog eventjes buiten gaan staan voor m'n dessert (en het waaide enorm hard) voor ik weer aan het leren ging. 


Ik zet graag een serie op de achtergrond aan omdat ik mij beter kan concentreren met wat geluid op de achtergrond. Muziek werkt dan weer absoluut niet maar met een serie heb ik gemerkt dat het wel fijn werkt. Ondanks dat ik langs de ene kant wel graag de serie echt zou kijken, merk ik dat ik wel geconcentreerd kan studeren. Toch als ik aan mijn bureau zit. 


En 's avonds aten we nog maar eens pizza omdat mama geen tijd had om te koken. Dit was er eigenlijk eentje met gewoon ham, salami en champignons maar ik deed er zelf nog tomaat, paprika, mozzarella en feta bij op. Heerlijk gewoon! Jammer genoeg zorgde de mozzarella er wel voor dat de pizza erg nat was. Iemand enige tips? 

Dit was het dan wat foto's betreft. Vrijdag zat ik tot in de namiddag op school voor het examen, 's avonds heb ik wat op de zetel gezeten tot ik Patricia ging helpen met het nieuwe aquarium te vullen (ons vorige had ineens een lek) om dan tijdens het kijken van Criminal minds in mijn bed in slaap te vallen. Ik was gewoon kapot. 

Zaterdag besloot ik een dagje rustig aan te doen qua leren en tussendoor wat aan de blog te werken. 's Avonds ging ik werken om dan zondag weer verder te leren. Geloof me, ik ga blij zijn dat ik woensdag van al dat leren voorlopig vanaf ben. De plannen voor volgende week: 
Maandag: leren
dinsdag: leren
woensdag: examen & naar Mathias
donderdag: afgesproken met Julie
vrijdag: werken voor blog, opruimen en 's avonds etentje voor papa zijn verjaardag
zaterdag: waarschijnlijk werken, heb mijn uren nog niet doorgekregen
zondag: Heerlijk nietsdoen/werken voor de blog

Liefs
Veronique

10 opmerkingen:

 1. Wat een leuk overzicht! Heel veel succes met je examen woensdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit soort posts altijd erg leuk om te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik lees het zelf ook graag en uiteraard maak ik het ook graag :p

   Verwijderen
 3. Oh wow, die pizza ziet er ZO lekker uit, yum! En wat een aparte boterham had je gemaakt! Het klinkt eigenlijk wel lekker! Bizar maar lekker, lol. Succes nog met je examens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nogal het type dat dingen gaat uitproberen op goed geluk :p Meestal loopt dit goed af maar heb toch ook al tegenvallers gehad ;)

   Verwijderen
 4. Ohmy nu heb ik zin in pizza.. Succes met je examen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mmm, pizza! Slechte foto om te zien wanneer je honger hebt :) veel succes met het studeren!

  BeantwoordenVerwijderen