maandag 12 januari 2015

Life through my eyes | Januari #2


Tijd voor de tweede LTME van dit jaar. Wat dit concreet voor mij wil zeggen, is dat ik vandaag mijn eerste examen heb. Spannend! De afgelopen week bestond dus voornamelijk uit leren en ik heb heel wat foto's gemaakt deze week. Enkel  dit weekend wat minder aangezien ik bij Mathias was, dan maak ik nu eenmaal amper foto's. Bereid je dus maar voor op veel foto's van eten en katten. Goedemorgen! 
Maandagochtend stond ik vroeg op omdat ik nog twee uur les had en dus naar school moest. Ik begon mijn dag met een sapje van Albert Heijn, namelijk die met sinaasappel en aardbei. Echt een favoriet! Zulke verse sapjes kosten natuurlijk wel wat maar af en toe moet dat kunnen, vind ik. 


Toen was het tijd om de bus naar school te nemen. Ik was redelijk vroeg dus ik zette mij nog in de cafetaria om wat voor school te werken. Helaas was men blijkbaar vergeten de verwarming op te zetten want het wijs ijskoud binnen. Ik zat er dus maar met mijn jas aan te ontbijten en koffie te drinken. Ondanks de kou had het wel iets gezelligs eigenlijk. 


In de namiddag nam ik een noodlesoepje thuis om toch wat op te warmen en bekeek ik ondertussen wat youtubefilmpjes. De curry good noodles van Unox vind ik echt lekker! Meestal ben ik niet zo'n fan van currysoepjes maar deze is een favoriet! Nu ik dit schrijf heb ik er alweer zin in maar aangezien we zometeen gaan eten, is het geen goed idee. 


Daarna was het weer tijd om voor school te werken. Hier zie je de samenvatting die ik maakte van een presentatie over de nationale parken in de USA. 


En nog meer samenvatten! 


Dinsdag begon mijn dag iets later dan gepland maar ik werd wakker met last van mijn maag dus besloot ik wat langer in mijn bed te blijven liggen. Uiteindelijk stond ik toch op en bakte ik een eitje met lekker veel groentjes. Doordat ik tijdens het leren nogal wat durf te snoepen, probeer ik mijn eten zo gezond mogelijk te maken als ik er zelf een invloed op heb. Dus als we iets relatief ongezonds eten, zal ik mijn uiterste best doen om er toch nog heel wat groenten aan toe te voegen. Maar goed, een eitje als ontbijt/middageten dus. Ik deed er paprika, prei, tomaat en taug√© bij. 


Tijdens het eten laptop erbij zodat ik nog even wat blogs kan lezen. 


En ineens kwam Minou op mijn schoot zitten. Dat is niet echt iets wat ik van haar gewoon ben, dus ik moest dit moment vastleggen! 


Die namiddag was ze blijkbaar in deze taartdoos gekropen en ze zat vanuit die doos naar ons te kijken. Natuurlijk net toen ik een foto wilde maken, besloot ze dat ze het beu was. 


Deze foto is van slechte kwaliteit omdat ik moest inzoomen maar de laatste tijd is Tweety nogal gefascineerd door ons aquarium en probeert ze door het klas te visjes te pakken. 


Helemaal gek worden van het leren! Wel lekker comfym et een dekentje rond mij. 


Ondertussen zitten we al aan donderdag. Ik stond weer wel vroeg op en besloot onder het gezelschap van een kop koffie eerst wat blogs te lezen en zelf wat voor Vero Does This te werken 


En toen kreeg ik honger! Tijd om een lekker ontbijtje klaar te maken. 


Ik besloot twee boterhammen te roosteren. Een ervan at ik met gerookte zalm, de andere met kaas. Hierop deed ik tomaat en prei en uiteindelijk nog een gekookt eitje. 


Ziet er toch lekker uit, niet? Ik kook mijn eitje altijd 7 √† 8 minuten omdat dan het eiwit al gekookt is maar de dooier nog wat vloeibaar is. Omnomnom, zo lekker! 


Ik had die nacht maar een goede vier uur geslapen en dus dronk ik maar een redbull om wat wakker te blijven. Toen was ik bezig met het samenvatten van een paper over de Amerikaanse geschiedenis. 


Uiteraard tussendoor nog wat werken voor Vero Does This. Ik noem het wel werken maar als ik het vergelijk met leren is dit voor mij pure ontspanning! 


Ik heb een agenda gedownload voor mijn laptop en hierop zet ik onder andere wat welke dag online komt, zodat ik een overzichtje heb en een idee heb van wat ik nog moet doen. Alles voor de blog is blauw. 


Vrijdag had ik ook wat langer geslapen omdat ik normaal vrijdag avond moest gaan werken. Hierdoor sloeg ik het ontbijt over en ging ik maar meteen middageten. Ik had nog een pizzaburger diavolo over van de dag ervoor maar ik vond het beleg erop maar pover. Dus deed ik er nog wat ham, feta, geraspte kaas en tomaat op. 


De kerstkaartjes hangen nog altijd bij ons thuis en er hangt ook een envelopje bij, namelijk dat van Mathias. Ik heb hier een foto van getrokken omdat hier eigenlijk nog een leuke anekdote bij hoort. Hij schreef de namen op dit envelopje toen we met Kerstmis nog bij hem thuis waren en zijn mama kwam eens over zijn schouder meekijken. Toen vroeg zij aan hem: Wie is schattie? Is dat die kat? Ik zat er naast en moest lachen net toen Mathias de opmerking maakte: "Ja mama, wie denk je nu dat mijn "schat" is?" Toen keek ze naar mij en ik denk dat ze het door had! :) 


De pizzaburger was klaar en ik moet zeggen dat het veel lekkerder was zo! De volgende keer doe ik er nog wat meer groentjes bij en ik denk dat ik het gewoon zelf ga maken van een pistolet. 
Die avond moest ik uiteindelijk niet werken en leerde ik nog wat/was ik op mijn laptop bezig. Ineens kwam Minou bij mij op de kamer en wilde ze perse bij mij liggen of ik nu druk bezig was of niet. 


Zaterdag ging ik dan naar Mathias want hij wilde een tweepersoonsbed gaan kopen en hij had graag dat ik daar bij was. Uiteraard moest ik nog leren en dat deed ik bij hem op bed terwijl hij op de pc bezig was. Ook bij hem had ik weer gezelschap van katten. Dat zwart hoopje links is Pistache en de rosse kater hier vanvoor is Mathias zijn eigen kat: Pepijn.


En deze LTME sluit ik af op het moment dat ik de laptop op zondag opstart om deze LTME te schrijven. Indien ik hierna nog foto's maak, zie je die volgende week verschijnen! 

Hebben jullie graag minder foto's dan dit of vinden jullie zo'n uitgebreid verslag wel leuk? 

Liefs
Veronique

5 opmerkingen:

 1. Wat veel leuke foto's! Super schattig die katten x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk overzicht!
  Kinderen en dieren... Als ze iets geks doen stoppen ze ermee zodra je er een camera op gaat richten!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk je week overzicht. Ik ben gek op dieren en vooral katten! Ik hoop dat je examen goed is gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen