woensdag 14 januari 2015

Julie | Too Faced – Chocolate Bar Palette


Eindelijk heb ik het! Ik heb het natuurlijk over het Chocolate Bar Palette van Too Faced! Dit prachtige palette stond al eeuwen op mijn wishlist en voor Kerst heb ik het gekregen van Nick. Mijn adem stokte even van verbazing toen ik mijn pakje aan het uitpakken was. Ik ben ZO blij met dit cadeau dat ik het amper in woorden kan uitdrukken. Telkens als ik een foto of blogpost over dit palette zag, zat ik te kwijlen van jaloezie. Ik moest me ook bedwingen om geen 500 foto’s te maken, want alleen de verpakking is al om op te eten – see what I did there? Zijn jullie ook zo benieuwd of het lange wachten het waard geweest is? Lees dan snel verder!

Dit palette bevat maar liefst 16 verschillende kleuren oogschaduw. Alle kleuren vond ik er op foto alvast prachtig uitzien. Het zijn echt typische kleuren die ik graag gebruik en ik vind het ook zo leuk dat er allemaal namen voor bedacht zijn. Dat geeft toch altijd een meerwaarde aan een product. Van dure palettes bewaar ik ook altijd de doosjes, zodat ik de goede staat van het product kan blijven bewaren. Het palette is ook een mooie mix van matte tinten en kleuren die glanzend zijn en dus shimmer bevatten.


Het palette heet niet alleen ‘Chocolate Bar’, het ziet er ook nog eens uit als een verrukkelijke chocoladereep. Het is bovendien ook mijn eerste Too Faced product. Het is en merk waar ik veel goede dingen over hoor en waar ik al lang benieuwd naar was. Wist je trouwens al dat de oogschaduws ook écht ruiken naar chocolade? Ik vind het een geweldige toevoeging voor dit product. Bovendien ziet het er niet alleen fantastisch uit, het blik sluit ook magnetisch. Dit vind ik erg praktisch omdat je zo kan voorkomen dat het uit zichzelf opengaat!


Ik vind het ook altijd fijn als er een beschermlaagje over de pans zit. Ik bewaar dit ook altijd, omdat ik het leuk vind om de namen bij de hand te hebben en om het product af te schermen. Het palette bevat ook een spiegel maar geen kwastjes. Ik gebruik toch het liefst mijn eigen borstels, maar toch vind ik het jammer dat er niet aan gedacht is.


Hier zie je dan de kleuren zonder de plastic die er overheen zit. Je ziet dat de twee lichtste kleuren dubbel zo’n grote pan hebben als de andere kleuren. Ik vind dit erg handig, omdat je highlighter eigenlijk in elke look gebruikt. Of ja, ik dan toch. Dus dan gaan die in theorie ook sneller op. Maar wat zegt nu eigenlijk Too Faced zelf over dit palette?


“Indulge your craving for chocolate with these 16 antioxidant-rich cocoa powder infused matte and shimmer shades of natural browns, delicate pinks and luscious plums. Inspired by our best-selling cocoa powder infused Chocolate Soleil Bronzer, the collection of decadent shadows is the perfect complement to any skin tone. Chocolate Bar comes with our signature Glamour Guide with three beauty looks to get you started.”


Hier zie je dan die Glamour Guide waar ze het over hebben. Natuurlijk heb ik zelf inspiratie genoeg om aan de slag te gaan met dit mooie palette, maar enkele voorstellen kunnen wat mij betreft nooit kwaad. Ik vind het ook leuk om dingen na te maken, om te zien of ik het ook goed gemaakt krijg. De mogelijkheden met dit palette zijn eindeloos.


Tijd natuurlijk voor de swatches. Ik heb hier de bovenste rij van vijf kleuren genomen. Gilded Ganache is een donkere, satijn bruine kleur met gouden shimmers. Ik vind dat deze er in het palette zelf ook een beetje groenig uitziet. White Chocolate is een lichte, beige en matte kleur. De pigmentatie hiervan is goed, wat meestal wel afwachten is bij matte tinten. Op mijn huid valt deze een beetje weg omdat ik nogal bleek ben van mezelf. Een erg mooie kleur om elke look op te lichten. Milk Chocolate is een taupe kleur met een satin finish. Het is een matte kleur die goed gepigmenteerd en op te bouwen is. Het is niet mijn favoriete kleur van deze vijf, maar wel een mooie toevoeging. Black Forest Truffle vind ik daarentegen wel prachtig! Het is een diepe zwart/burgundy kleur met gouden glitters. Ik vind deze kleur erg chique en kan elke overdag look moeiteloos omtoveren tot een avondlook. Als laatste hebben we hier Triple Fudge. Dit is opnieuw een matte kleur, deze keer in een donker chocolade bruin.


De tweede rij gaat van start met Salted Caramel, een warme matte bruine kleur met oranje ondertoon. Is het raar dat ik dit ook een mooie kleur zou vinden voor een bronzer? Als tweede in deze rij vinden we Marzipan terug, een glanzende roze/beige kleur. Ik vind deze kleur erg mooi en denk dat deze iedereen wel zou staan. Echt een kleur die bij vele looks zal passen. Semi-sweet is hier de derde kleur en dit is een medium bruine kleur, opnieuw een matte tint. Ik vind deze kleur veel mooier dan Milk Chocolate, deze is iets warmer van kleur. Strawberry Bon Bon valt meteen op als eerste echt roze kleurtje. Het is een lichtelijk glanzende, baby roze kleur. Erg mooi alweer om in een look voor overdag te gebruiken of om te gebruiken om een smokey eye wat zachter te maken. Over naar Candied Violet, een prachtige diep paarse kleur, beladen met bright violet shimmer. Ik vind deze kleur echt prachtig, al is het een kleur die je er niet iedere dag bij neemt. Het is een kleur die elke look iets speciaals kan geven. Als laatste van deze rij is er nog Amaretto, een glanzende koperkleur. Ik vind deze roesttinten altijd erg mooi om te gebruiken en vind de pigmentatie van Amaretto ook echt geweldig!


De laatste rij is zeker niet de minste! Verdorie wat een pigmentatie toch, echt prachtig vind ik dit. Zo is Hazelnut echt een prachtige, warme bruine kleur met lichte gouden glitters. Super intens en dat is waar ik wel van hou. Een van de pronkstukken uit dit palette is wat mij betreft Crème Brûlée. Het is een intense gouden shimmerkleur en deze vind ik echt geweldig om te gebruiken met mijn blauwe ogen. Ik kan echt blijven kijken naar deze kleur en ik denk dat ik deze er nog vaak ga bijpakken. Haute Chocolate is een bruine taupe kleur met warme glitters in verweven. Ook hiervan is de pigmentatie weer geweldig. De laatste semi-matte kleur van het palette is Cherry Cordial een warme burgundy kleur met subtiele zilveren sparkle. Tot slot hebben we nog Champagne Truffle, een van de twee highlightende kleuren. De vorige was matte, deze is een licht roze/beige glanzende kleur. Ik vind deze echt prachtig om aan te brengen in de binnenste ooghoek of onder het wenkbrauwbot om te zorgen voor een sprankelende oogopslag.


Omdat ik deze op Kerst kreeg bij Nick thuis en wij bij ons thuis ons Kerstfeestje pas op 26 december gaven, kon ik dit palette al meteen gebruiken. Hier zie je mijn full face look van die avond. Ik heb geprobeerd om een look na te maken uit de Glamour Guide. De ‘Haute Cocoa’ look bestaat uit kleuren van de onderste rij. Ik maakte gebruik van Champagne Truffle onder mijn wenkbrauwbot tot aan de crease. Aan de binnen en buitenkant van mijn ooglid zie je dan Cherry Cordial met in het midden de kleur Crème Brûlée, de kleur die ik zo mooi vind. Afsluitend bracht ik Haute Chocolate aan in de crease en aan de onderste wimperlijn. Looks vastleggen is niet echt een van mijn specialiteiten, maar ik vond het eindresultaat alvast erg geslaagd.De rest van mijn make-up bestaat uit het Bourjois Healthy Balance poeder in de kleur ’53 Light Beige’, de Essence Blush uit de Hello Autumn Limited Edition en de P2 Illuminating Highlighter. Als mascara gebruik ik altijd de Bourjois Volume Seduction mascara en op mijn waterlijn bracht ik nog een bruin oogpotlood van Catrice aan. Mijn lipstick is van NYX in de kleur ‘Hunk’. En op mijn nagels droeg ik de groene kleur en de zilveren topcoat van het Essence Come To Town setje in 'Naughty Or Nice'. Voor een betere blik hierop, bekijk je mijn Friday Nails van 02/01 en dat kan hier.


Ik kan niet genoeg benadrukken hoe blij ik ben met dit palette en kan me niet voorstellen dat ik de eerst volgende maanden nog een ander eyeshadowpalette zal gebruiken. Wat vinden jullie van dit palette en hebben jullie zelf dit of een ander product van Too Faced? Ik ben erg benieuwd naar de reacties!

Liefs,


Julie x

14 opmerkingen:

 1. Ik vind het een prachtig palette en deze wil ik ook echt nog eens kopen. Mooie look heb je ermee gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit palette echt prachtig! Het staat ook erg hoog op mijn wishlist!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je zal er zeker geen spijt van hebben als je het koopt Esther! ;-)

   Verwijderen
 3. De kleuren en de glans zijn allemaal zo mooi, prachtig palette!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh wat is deze mooi zeg! Hij staat op mijn verlanglijstje zou hem echt heel graag willen hebben x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat snap ik maar al te goed Bianca! ;-) Bij mij stond hij ook bovenaan! :-)

   Verwijderen
 5. Wat een super leuk doosje! Ik kende het helemaal niet, maar gebruik veel bruin kleuren dus het is wel iets voor mij!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een heel gevarieerd palette, ik denk dat het zeker iets voor jou zou zijn dan! :-)

   Verwijderen
 6. Mooi! De kleuren in dit palet zijn echt helemaal mijn smaak.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die van mij ook! Ik heb sinds ik dit palette heb echt zo'n "Ik-hoef-nooit-meer-een-ander-palette"-gevoel :-D

   Verwijderen