zaterdag 24 januari 2015

Julie | That's my cup of tea


Je ziet het goed, een artikel van mij op zaterdag! Onlangs vroeg Veronique me heel lief of ik een zondag wou ruilen voor een zaterdag en aangezien het voor een bijzonder artikel is morgen, deed ik dat met plezier. Hou dus morgen zeker onze blog goed in de gaten! Vandaag ben ik er dus voor jullie en ik wou het over een van mijn favoriete drankjes hebben: thee. Voornamelijk als het buiten koud(er) is, drink ik graag op geregelde tijdstippen een kop thee. Het liefst van al, kies ik voor speciale smaakjes. Een nieuwe smaak ontdekken in de winkel vind ik altijd fijn en het is dan ook moeilijk om een supermarkt uit te lopen zonder alweer een doosje thee. Welke mijn favorieten zijn op dit moment kunnen jullie in dit artikel lezen! Benieuwd? Lees dan snel verder!Deze twee theesmaken kocht ik op aanraden van Veronique. Ze maakte me al een tijdje jaloers als ze weer eens een kop met ‘Strawberry Cupcake’ of ‘Blueberry Muffin’ aan het drinken was. Deze twee Lipton smaken kan je gewoon in de supermarkt kopen, ik vond ze bij Carrefour. Ik vind ze beiden erg lekker, al zijn ze niet mijn allerfavoriet. Het zijn piramidevormige zakjes, en dat vind ik eigenlijk altijd een beetje onhandig. Wel zijn ze zeker aan te raden. Voor de perfecte smaak laat je ze best 2 à 3 minuten trekken.Deze Apple Pie thee is van Pickwick en is ontzettend lekker. Ze hadden ook een ‘Caramelized Pear’ variant en die was ook verrukkelijk. Die is helaas al op, en deze Apple Pie nog niet helemaal. Ik hou wel van die zoete smaakjes die perfect passen bij de winter. Fruitige thee vind ik ook lekker, al vind ik dat een warme smaak iets gezelligs heeft. Ik geloof dat ik deze ooit bij Kruidvat gekocht heb, al ben ik daar niet zeker van. Ook deze laat je best een 2 à 3-tal minuten trekken.Mijn super favoriet is deze Vanilla-Cinnamon thee van Milford. Jammer genoeg heb ik deze gekocht in Tenerife en weet ik niet of ze deze thee ergens in België of Nederland verkopen. Mocht jij dit wel weten, laat het me alsjeblieft weten in een reactie! Ik hou zo van deze smaakcombinatie en het is de perfecte thee om te drinken tijdens het bloggen, vind ik dan persoonlijk. Er zitten nog maar enkele zakjes in dus ik ben er erg spaarzaam mee. Volgend jaar koop ik hier denk ik maar ineens twee doosjes van, als ik hem nog kan vinden. Voor de ultieme smaaksensatie laat je deze 3 tot 5 minuten in je mok hangen.Dan zijn we aangekomen bij de avondsmaken thee. Ik ken mensen die geen theïne mogen drinken, en daar heeft Alber Heijn een goeie oplossing voor. Hun huismerk bevat minstens tien verschillende varianten die van nature theïne- en looizuurvrij zijn. Ik drink deze thee ook gerust overdag, maar als ik ’s avonds lekker in de zetel lig kan ik een kopje hiervan ook wel smaken. Ik viel natuurlijk voor de appel en kaneel op de verpakking en dat is dan ook precies waar deze kruidenthee naar smaakt. Je hoeft slechts 2 à 3 minuten te wachten en je thee is klaar om te drinken!
Als laatste wil ik nog deze bijzondere variant met jullie delen. Ik wist tot voor kort niet eens dat Rituals ook thee verkoopt, tot ik bij een bezoekje aan de winkel een bekertje thee aangeboden kreeg. Ik stond een beetje met mijn mond vol tanden omdat ik zulke vraag niet verwacht in een dergelijke winkel, gelukkig zei Eva al snel ‘Ja’ voor ons beiden. Deze Emperor’s Dream is een heerlijke kruidenmelange die relaxerend werkt. Ook een theïnevrije thee die ’s avonds gedronken kan worden. Hij bevat een drop- en steranijssmaak, iets wat ik normaal gezien nooit uit mezelf zal nemen. Ik hou helemaal niet van drop, en steranijs is ook niet iets wat ik regelmatig eet. Het tasje thee was wel super lekker en een volgende keer ging ik speciaal naar Rituals om zo’n doosje te kopen. Je betaalt €4.50 voor een doosje met 20 piramidezakjes. Misschien niet goedkoop, maar zeker de moeite waard. Voor de perfecte smaak laat je deze maar liefst 5 minuten in je water liggen.

Zo, dit was een kort overzicht van de verschillende theesmaken die ik momenteel het lekkerst vind. Drinken jullie zelf vaak thee? En welke kan je me nog zeker aanraden om in de toekomst te proberen? Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties!

Liefs,


Julie x

4 opmerkingen:

 1. Ik heb nooit Rituals Thee gedronken, moet ik maar snel doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een heerlijke theesmaken heb je! Ik ben zelf ook gek op thee en wil die Apple Pie thee binnenkort zeker nog eens gaan halen. Verder vind ik de thee van Natural Temptation ook wel echt heel erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hihi bedankt Kirsty! :-) En waar kan je die van Natural Temptation halen? Want nu maak je me benieuwd! :-)

   Verwijderen