woensdag 21 januari 2015

Julie | Schadelijke beautygewoontes


Willen we er niet allemaal uitzien zoals Jennifer Aniston op ons 40ste? Ik dacht het wel! We doen er natuurlijk ook alles aan om dit te doen gebeuren. Alleen gebruiken we hierbij vaak middeltjes of hebben we bepaalde gewoontes die onze huid geen goed doen, maar eerder schade toebrengen. Ik vond dit artikel op Beautylish, en wel onder deze link: http://www.beautylish.com/a/vxsvj/common-skin-care-mistakes-and-fixes. Gelukkig geven zij ook de oplossingen voor onze problemen!
 (bron foto)

Het is niet altijd even gemakkelijk om de juiste producten voor jouw huid te kiezen, aangezien het aanbod steeds groter wordt en iedereen beweert het beste te hebben. Onderstaande slechte gewoontes en tips komen dan ook van skin care expert Mila Moursi die werkt met onder andere Jennifer Aniston, Courtney Cox en Ellen DeGeneres en ondertussen een eigen productlijn op de markt heeft gebracht. Een betrouwbare bron dus! Benieuwd? Lees dan snel verder!

1. Mistake: Skipping cleanser, toner, or both.

Er zijn twee belangrijke stappen bij een goede reiniging. De eerste is het wassen van je gezicht en het tweede belangrijke punt is het aanbrengen van de juiste toner. Er zijn veel mensen die de producten wel kopen maar ze niet gebruiken. Ofwel gebruiken ze er enkel eentje van, ofwel geen, wanneer ze te moe of lui zijn ’s avonds.

Oplossing: Don’t skip it! Het lijkt simpel, en dat is het eigenlijk ook, maar toch slagen we er niet allemaal in. Je zou jezelf echt een routine moeten aanleren en je daar dan ook aan houden. Persoonlijk vind ik van mezelf dat ik hier goed in geslaagd ben. Ik gebruik nu dagelijks een gezichtsreiniger van Lush, gebruik daarna een toner en tenslotte gebruik ik nog een nachtcrème. Enkel wanneer ik uit geweest ben, en pas midden in de nacht thuis kom, durf ik dit wel eens overslaan.

 (bron foto)Het is belangrijk om een cleanser aan te brengen op een vochtig gelaat en het zachtjes in te wrijven. In plaats van je handen te gebruiken om het er terug af te spoelen gebruik je ook best een washandje en dep je best zacht op je gezicht. De reden hiervoor volgens Mila Moursi? Wel, het gebruik van je vingers om je cleanser te verwijderen zorgt er enkel voor dat je meer olie en slechte bacteriën in je huid wrijft. 'You’re doing what you just undid.' En dat willen we natuurlijk niet! Vervolgens gebruik je een toner, die je met een wattenschijfje aanbrengt op je gezicht, nek en decolleté. 

2. Mistake: Overdoing it with products.

Net zoals je buik je slechte eetgewoontes laat zien aan de hele wereld, kan ook je gezicht opzwellen. Letterlijk! Dit kan komen door een overmatig gebruik aan producten. Je gezicht kan namelijk niet alles absorberen. Als dit bekend voorkomt voor jou, is het tijd voor een ‘gezichtsdieet’. “Some clients, when I see them the first time, I tell them, “Your face is obese,” zegt specialiste Moursi. Zoiets kan voorvallen wanneer jij je huid overlaadt met te veel oliën en producten wanneer het niet nodig is.

Oplossing: De sleutel tot succes bij deze vergissing is een erg simpele routine. Simpel als in een één-, twee-, of driestappen proces, maar dan met de juiste producten. Hierbij kan je je laten adviseren door een dermatoloog of dokter, maar ook gewoon door de schoonheidsspecialist uit je buurt. Werk samen een routine uit die geschikt is voor jouw huid en hou je dan ook aan enkel die producten.
 (bron foto)3. Mistake: Using too-high an SPF.

Je hebt natuurlijk al overal horen vallen dat je best producten gebruikt met een zonnebescherming in. Hierin kan je echter ook overdrijven. Een te hoge SPF gebruiken kan er voor zorgen dat je huid niet voldoende zuurstof kan opnemen. Het zal er als het ware voor zorgen dat je poriën verstoppen.

Oplossing: Voor je gezicht kan je best kiezen voor een maximum SPF van 30, niet hoger. Er zijn natuurlijk uitzonderingen, zeker voor mensen die huidkanker hebben of die er vatbaar voor zijn. Of mensen met een ontzettend bleke huid, of zonneallergie. Die moeten voor hun eigen gezondheid natuurlijk een zo hoog mogelijke factor gebruiken. Zo niet, kan je beter een lagere factor kiezen. Het is beter deze dan vaker aan te brengen, dan om voor een hoge factor te kiezen.
 (bron foto)


4. Mistake: Self-diagnosing skin problems.

Ook al is het zo aantrekkelijk om bepaalde problemen gewoon even te googlen: doe het niet! Google is niet jouw dokter, dermatoloog of eender welke andere specialist. Zoals de cartoon hierboven al aangeeft, ga je gewoon meteen het ergste denken en denk je al snel dat je zal doodgaan bij lichte symptomen. Meeste mensen denken dat een bezoekje aan de huidspecialist bakken vol geld kost, maar in werkelijkheid geven ze veel te veel geld uit aan de foute producten voor hun huid. Dit maakt het gehele plaatje vaak duurder dan één bezoek aan iemand die je echt kan helpen.

Oplossing: Als je niet meteen het geld hebt voor een bezoekje aan de dermatoloog, spaar je er best even voor. Het is namelijk erg belangrijk voor je gezondheid, en dat is toch het geld wel waard? Laat je huid onder de loep nemen door een professional zodat zij je de juiste producten of routine kunnen aanleren om je huid optimaal te verzorgen. Je zal zien dat dit het gewenste resultaat zal hebben. Ze kunnen je vertellen of je overmatig gebruik van vitaminen, crèmes en andere middelen iets te maken heeft met je slechte huid.
 (bron foto)5. Mistake: Treating only your face.

Als je naar de foto hierboven kijkt, vraag jij je waarschijnlijk af waarom deze mensen slechts hun halve gezicht bedekt hebben? Wel, waarom stoppen wij zelf bij onze nek als we onze huid verzorgen? Je huid is het grootste orgaan dat je lichaam bezit, dus waarom verzorg je het niet van hoofd tot teen? Soms zie je mensen met een mooi gezicht, maar verouderde handen, voeten en armen. Dat willen we dus mooi niet! 

Oplossing: Of je nu naar een schoonheidssalon gaat, of je gewoon je eigen huis omtovert tot een ware spa: ga voor je hele lichaam. Don’t forget the skin from your neck down! Neem tijd voor een volledige scrub en hydratatiebeurt. Het duurt misschien een beetje langer, maar het is het dubbel en dik waard. Je wil toch geen half werk leveren, of wel? Oh ja, een massage heeft ook nog nooit iemand kwaad gedaan! Dus zoek iemand die jou wil masseren en return the favor. Zo hebben jullie beiden voordeel aan deze behandeling. 

 (bron foto)


6. Mistake: Bathing your entire body daily.

Een fout die velen van ons maken, is dagelijks in bad/onder de douche gaan. Natuurlijk is er niets zaliger dan na een lange dag een warme (of verfrissende) douche of bad te nemen. Maar hierdoor haal je meer olie van je huid dan nodig is. Het duurt eeuwig om dit verlies te herstellen als je dagelijks in bad gaat. Door deze dagelijkse gewoonte gaat je huid sneller droog worden, scheuren en wordt het meer vatbaar voor ziektes. Dit komt omdat je alle beschermlagen hebt verwijderd. En dat willen we toch niet?

Oplossing: “Do a ‘French bath’ and skip the daily shower!” Dat is de tip die we meekrijgen van Mila Moursi. Je houdt er van of niet natuurlijk, maar zij heeft daadwerkelijk goede resultaten gezien bij mensen die hun baderroutine aangepast hadden. Hun huid werd zichtbaar sterker en gezonder. Maar wat is nu precies een ‘French bath’? Wel, het wil eigenlijk zeggen dat je er voor kiest om enkel de delen te wassen die noodzakelijk zijn. Het gaat hier dan om de oksels, voeten en zo verder. Je slaat hierbij de zones over die de natuurlijke oliën nodig hebben! En bovendien kan je die plaatsen wassen zonder onder de douche te gaan staan of een bad te nemen.

Hopelijk hebben jullie iets gehad aan deze tips! Ik vond het alleszins interessant om te lezen. Er zijn gewoon zoveel dingen die we doen, net om onze huid beter te maken en te doen stralen, die een tegenovergesteld effect blijken te hebben. Wist jij deze dingen al? Of zondig jij tegen (een van) deze regels?

Liefs,


Julie x


12 opmerkingen:

 1. Wat een fijn en goed artikel, ik heb hier zeker wat aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klopt, het is ook allemaal heel logisch en toch doen we het vaak eh.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Veel mensen doen verschillende van deze zaken! :-)

   Verwijderen
 3. Dat wist ik niet van die te hoge spf. Mijn bb cream heeft spf 50 en volgens mij kan dat wel met wat minder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad Bianca! :-) Ikzelf heb een zonneallergie, dus dat ligt net wat anders! ;-)

   Verwijderen
 4. Wat interessant! Dat van een te hoge SPF wist ik niet, al krijg ik heel snel pigmentvlekken dus daarmee gebruik ik altijd een hoge factor

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt Griet! :-) En ja, er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen! :-) Heb je die nieuwe Zéro Défaut lijn van Yves Rocher al eens geprobeerd? Die is tegen pigmentvlekken! :-)

   Verwijderen
 5. Leuk artikel! Ik smeer ook niet te veel van alles op.. Gewoon geminimaliseerd. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Kim! :-) En ik smeer wel redelijk wat, maar wel de goeie producten denk ik dan! :-)

   Verwijderen
 6. Ik wist niet dat een te hoge SPF schadelijk on zijn, goed dat je het zegt!

  BeantwoordenVerwijderen