zondag 11 januari 2015

Julie | Music is my drug – 2014

(bron foto)


Muziek speelt al lang een heel belangrijke rol in mijn leven. Bij elke gebeurtenis of situatie bestaat de perfecte song met de meest toepasselijke lyrics. Ik ben echt een liefhebber van teksten bij muziek en let er dan ook ontzettend op. Tijdens 2014 heb ik weer heel wat goede nummers ontdekt. Sommigen stammen nog nipt van 2013 maar hebben in het afgelopen jaar nog vaak op mijn iPod gepasseerd. Hieronder wil ik graag de 10 meest speciale nummers van het afgelopen jaar met jullie delen. Er zullen bekende en minder bekende nummers tussen zitten. Benieuwd? Lees dan snel verder?

1. Max Schneider & Victoria Justice – Say Something (Cover)

Dit nummer is oorspronkelijk van A Great Big World & Christina Aguilera, maar ik was vooral verslingerd aan de versie van Max en Victoria. Een prachtig nummer, eentje om keer op keer kippenvel van te krijgen. Aangezien ik hou van mooie teksten, zitten er soms ook wel diepe, gevoelige nummers tussen. Dit is al een perfect voorbeeld van zo’n tekst. Ik vond deze cover eigenlijk beter dan het origineel.

2. Little Mix – Little Me


Ook nog net in 2013 uitgebracht is deze plaat van Little Mix. Het is een nummer dat me echt al meermaals tot tranen gebracht heeft. Het nummer is zo perfect, ik denk dat heel veel mensen zich hierin herkennen. Ik in ieder geval wel… Little Mix is dan ook een van mijn favoriete bands en ik kan niet wachten op hun volgende album. Dit nummer vind ik echt eentje dat iedereen zou moeten kennen, het is echt prachtig.

3. Avril Lavigne – Give You What You like


Dit is een nummer dat me bij de eerste luisterbeurt al meteen betoverd had. Ik hou van de donkere sfeer in dit nummer. Het is geen bekend nummer, maar aangezien ik van ben van Avril en al haar CD’s koop, ben ik blij dat ik het leren kennen heb. Dit is niet bepaald een vrolijk poppy nummer, en dat is net waar ik bij haar van hou. Haar beste werk zijn naar mijn mening de donkere nummers. Op zich is dit ook een nummer waarin veel mensen zichzelf in kunnen herkennen. Ik was hier echt meteen verslaafd aan.

4. The Pretty Reckless – House On A Hill


De stem van Taylor Momsen vind ik echt geweldig, ik krijg er telkens kippenvel van over mijn hele lijf. Zo rauw en puur, I love it! Dit nummer heeft ook een speciale sfeer, en dat is iets waar ik telkens weer voor val. Ik ben sowieso fan van deze band maar ik weet dat het grote publiek hen niet echt kent, zeker dit nummer niet. Omdat dit nummer een diepere betekenis heeft, kan ik iedereen wel aanraden om het even te beluisteren en de bijhorende clip even af te spelen.

5. Lily Allen – Sheezus


Normaal had ik op 7 november naar haar concert geweest in Brussel, maar dat was helaas gecancelled. Het nieuwe album van Lily Allen was iets waar ik al jaren naar uitkeek. Ze is namelijk een tijdje uit de muziek business geweest, en daar gaat dit nummer dan ook over. Ik vond het vanaf de eerste keer luisteren een speciaal nummer, maar het werd beter en beter. Fan van Lily Allen ben ik altijd al geweest omdat ik haar gevatte teksten altijd zo verfrissend vind. Alweer een nummer met een speciale vibe.

6. Neon Jungle – Fool Me


Van dit nummer was ik al fan voor hun debuutalbum uit kwam. Ik vind vooral de live akoestische versie geweldig, daarom dat ik ook deze met jullie deel. Neon Jungle is opnieuw een vrouwelijke band, bestaande uit vier leden. Dit nummer is ook weer prachtig van tekst en herkenbaar voor iedereen die ooit al in een slechte relatie zat. In 2014 was dit zeker een nummer dat ik vaak luidkeels mee gekweeld heb. Net als sommige anderen uit deze lijst, verdiend dit nummer meer bekendheid.

7. Demi Lovato – Let It Go


Tijd voor een overbekend nummer. Ik heb de film Frozen helaas nog niet gezien, maar dit nummer uit de film is wel ontzettend bekend geworden. Ik luisterde altijd deze versie van Demi Lovato maar ook de filmversie van Idina Menzel is zeker de moeite waard. Sinds kort ben ik echt pas gefascineerd geraakt door dit nummer. Het heeft zulke sterke lyrics, waar iedereen zich opnieuw in kan herkennen. De tekst van dit nummer is nogal toepasselijk op mezelf en dat ik de reden waarom ik het zo goed vind.

8. Taylor Swift – Shake It Off


Tijd voor een liedje met een opgewekte melodie. Opnieuw een krachtige song tegen pesters en haters. Dit nummer vond ik na de eerste keer luisteren al echt geweldig en ik zing het dan ook altijd uit volle borst mee. Er op blijven stilzitten heeft geen enkele zin, laat je gewoon leiden door de muziek en laat je gaan. Ik ben blij dat Taylor dit nummer uitgebracht heeft en dat het zo’n schot in de roos geweest is.

9. Lucy Hale – Just Another Song


Lucy Hale is wat mij betreft de ontdekking van 2014. Blijkt dat deze knappe dame niet alleen de pannen van het dak acteert, maar ook een geweldige stem heeft. Ondanks het feit dat ze een country album heeft uitgebracht en ik er eerst wat twijfelachtig tegenover stond, heeft ze me helemaal overtuigd. Elk nummer op haar debuutplaat is het beluisteren waard, maar dit nummer vind ik echt prachtig. Ook weer eentje met een diepe, emotionele tekst waar ik van hou. En ik geloof er stiekem in dat dit nummer over haar en Ian Harding gaat, haar mannelijke tegenspeler in Pretty Little Liars en tevens mij favoriete koppel uit een serie: Aria en Ezra.

10. The Veronicas – You Ruin Me


Yes! Deze tweeling met gouden stemmen is terug van weggeweest, en hoe! Ik ben momenteel helemaal verslingerd aan hun nieuwe album en vind elk nummer ge-wel-dig! Dit was echter de eerste single die ze uitbrachten en damn, wat een knaller om mee terug te komen. Prachtige tekst, de juiste sfeer en melodie en dan dat in combinatie met hun prachtige tweestemmigheid naar het einde toe. What’s not to love about them? Zeker eens luisteren dus!

Dit waren de 10 nummers die ik in 2014 het vaakst gespeeld heb, of die een belangrijke rol in mijn muzikale beleving hebben gespeeld. Zoals jullie kunnen zien staan er maar liefst 17 dames in deze lijst en slechts 1 mannelijke stem. Veronique noemt muziek altijd mijn ‘lesbisch kantje’ en dat kan ik niet langer ontkennen. Ik hou van vrouwenstemmen in muziek. Op een of andere manier vind ik die puurder en kan ik me er beter mee vereenzelvigen. Ik zing zelf ook graag – maar niet echt goed – en daarom zing ik ook graag mee met nummers die ik luister. Misschien daarom ook dat vrouwenstemmen mij meer liggen.

Als beste nummer uit een film wil ik nog snel even Jennifer Lawrence met The Hanging Tree vermelden. Ook dit nummer vind ik geweldig en speel ik nog regelmatig. Tijdens de film was dit een van de vele kippenvel momenten en ik vind het dan ook een erg speciaal nummer met een duistere sfeer. De film zelf was ook een echte aanrader! Dus rep jezelf naar de bioscoop als je hem nog niet gezien hebt!


Afsluiten doe ik nog met een vette Mash Up met alle dikste hits van 2014. Er zijn zeker nog nummers die ik ook super vond zoals Talk Dirty, Bang Bang, Black Widow, Ain’t It Fun (en andere nummers van Paramore!), Human, All About That Bass, Fancy en nog vele anderen! Luister zeker deze Mash Up voor een goed muzikaal overzicht!


Wat waren jouw favoriete nummers van 2014? En wat vinden jullie van mijn gekozen nummers? Ik lees het graag in de reacties onder deze post!

Liefs,


Julie x


8 opmerkingen:

 1. Leuk dat je met ons dit deelt! Er zitten zeker een aantal goede artiesten tussen zoals Lily Allen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vond het zelf ook leuk om er even bij stil te staan! :-) Bedankt, ik ben al jaren fan van Lily Allen! :-)

   Verwijderen
 2. Ohh je moet echt Frozen gaan kijken! Die film is geweldig :D En grappig dat je veel naar vrouwenstemmen luistert, ik luister alleen naar mannenstemmen haha.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil hem zeker nog zien in de nabije toekomst ja! :-D
   En haha, grappig inderdaad! :-)

   Verwijderen
 3. De meeste liedjes kende ik nog niet, ga ze meteen luisteren, ben erg benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk! Hopelijk vind je ze net zo goed als ik! ;-)

   Verwijderen