zondag 25 januari 2015

€3 challenge | Vegetarische wok


Serena van Beautylab.nl daagt al voor de derde keer negen bloggers uit om samen met haar de €3 challenge te doen en deze keer ben ik erbij! De challenge houdt in dat je voor minstens één persoon een avondmaal bereidt voor €3. Neen, geen €3 per persoon, gewoon drie euro in totaal. Dit wil dus zeggen dat je goed moet zoeken naar de goedkoopste producten, kijken naar aanbiedingen etc. Er zijn wel een aantal basisproducten zoals kruiden, boter, olie... die je niet moet meetellen. 




De boodschappen: 
- Rijst: €0.39 (AH)
- Sour cream: €0.37 (AH)
- champignons: €0,72 (Colruyt)
- Wortel: €0.17 (groentenboer)
- Ui: €0.21 (groentenboer)
- Broccoli:€0.95 (Lidl) 

Totaal: €2,81

Als je benieuwd bent naar de andere bloggers: 





  • Serena van beautylab.nl: Hartige witloftaart met spekjes (+ video)
  • Danique van lifestylingjoural.com: Ovenspaghetti Mozzarella (+ video)
  • Diana van dianakookt.nl: Pitapizza’s
  • Luana van lifewith-louie.nl: Tortellini-maaltijdsoep
  • Yvonne van schoonheidspromotie.nl: Uientaart
  • Lois van loislorinde.nl: Ei wraps
  • Elise van thebeautysuitcase.com: Risotto met spek en tomaat (+ video)
  • Kim van lifemystyle.eu: Pasta pesto met tonijn




  • En laten we er dan eens aan beginnen! Ik begon met het snijden van de wortel en de broccoli(hiervan gebruikte ik de helft) omdat deze het meeste tijd nodig hebben om gaar te worden. Ik probeer zeker de wortel zo fijn mogelijk te snijden zodat dit geen uren nodig heeft om toch wat zachter te worden. 



    Vergeet ondertussen ook geen wokpan met wat olie warm te laten worden. Ik gebruikte een gewone pan maar je kunt best toch voor een diepe kiezen, dit werkt stukken praktischer. 



    Als de olie warm is, kunnen de stukjes wortel en broccoli erin. Hierna zette ik de rijst op volgens de instructies op de verpakking. Deze kun je namelijk opzetten en dan hoef je er niet meer naar te kijken tot hij klaar is. 

    Af en toe goot ik een beetje water bij de wortel en broccoli zodat het niet zou aanbakken en beter zou garen. Je kunt het ook eerst eventjes koken zodat ze al bijna gaar zijn maar ik ben liever lui dan moe. 




    Als de rijst klaar is, giet je hem af en zet je hem nog eventjes opzij. 



    Wanneer je merkt dat de wortelen en de broccoli bijna gaar zijn, kun je verder met de ui (ik heb een halve uit gebruikt) en de champignons (je hoeft niet heel het bakjes te gebruiken, ik gebruikte er een stuk of 5). 

    Hier deed ik dan nog wat olie bij en ik bleef erin roeren zodat alles de kans zou krijgen om gaar te worden maar niets zou verbranden. 



    Als alle groentjes gaar zijn, doe je er al de helft van het potje sour cream bij. Je kunt er ook voor kiezen om gewone kookroom te gebruiken maar de sour cream was goedkoper. Deze meng je dan goed onder de groentjes. 



    Hierna deed ik er al wat curry bij en mengde ik het nog eens goed door elkaar. 



    Uiteindelijk schep je er de rijst onder en dan is het een kwestie van smaak en gevoel. Ik deed er nog wat currypoeder en zout bij. Om het geheel toch nog wat smeuïger te maken, deed ik er nog wat extra sour cream bij. En dan is je gerechtje uiteindelijk al klaar. 

    Het fijne hieraan is, is dat je zelf zoveel kunt variëren met de groentjes al je wilt. Ook kun je ervoor kiezen om dit niet als complete avondmaaltijd te zien maar hier zelf nog iets van vlees of vis bij te eten. Voor mij hoefde dit niet want zo kon ik er evengoed van genieten. 

    Ik vond deze challenge heel erg fijn om te doen en ik ga dit zeker zelf nog eens een keertje proberen! 

    Liefs
    Veronique

    12 opmerkingen:

    1. Wat een goed idee om er met sour cream een sausje bij te maken. Mijn mannen zouden het niet eten zonder vlees maar dan nog is het geen razend dure maaltijd.

      BeantwoordenVerwijderen
    2. Yum! Heel leuk gerecht heb je gemaakt, weer iets totaal anders dan wat ik heb gedaan :D!

      BeantwoordenVerwijderen
    3. Hoi hoi, leuk gerecht, mag ik je een tip geven ? Bij de aldi kun je goedkoper;
      ALL SEASONS®,Broccoli,750 gram,89 cent, vers ingevroren! En dan heb je alleen de roosjes, en niet de stronk !!
      dag dag, fijne zondagmiddag, bedankt voor je recept :)

      --Josie--

      BeantwoordenVerwijderen
    4. Dit lijkt me echt heel lekker, sowieso ben ik wel fan van gerechten met lekker veel groente erin!

      BeantwoordenVerwijderen
    5. Ik mis zelf toch altijd wel wat vlees bij een vegetarisch gerecht -ik kan er gewoon niet aan wennen!- maar verder klinkt het erg lekker.

      BeantwoordenVerwijderen
    6. Wat onwijs lekker ziet dit eruit, en dat voor zo'n klein prijsje!

      BeantwoordenVerwijderen
    7. Goed idee, sour cream! Dit ga ik ook eens proberen. Zelf had ik denk ik de groente in een gemengde zak gekocht. Vaak zijn die ook in de aanbieding voor een 1 euro en scheelt wat snijwerk.

      BeantwoordenVerwijderen
    8. Lekker! Ik eet al 14 jaar vegetarisch dus ik eet zoiets vaak.

      BeantwoordenVerwijderen
    9. Altijd lekker en makkelijk, een wok. Ik blijf het toch wel lastig vinden om goedkoop te koken

      BeantwoordenVerwijderen