donderdag 18 december 2014

The Hobbit: The battle of the five armies


Voor zover ik mij kan herinneren, heb ik zelf nog geen of weinig filmreviews gemaakt. Meestal zie ik dit als niet "my cup of tea" maar voor The Hobbit maak ik maar al te graag een uitzondering. Ik ben hem afgelopen zondag samen met Mathias in de cinema gaan zien en ik wil jullie vandaag even vertellen of de film aan mijn verwachtingen voldeed. Ik zal proberen zo weinig mogelijk spoilers te geven. 


De film gaat verder waar het tweede deel gestopt was. Een deel van de dwergen had 'The lonely mountain" bereikt en nog enkelen waren achtergebleven in de Meerstad. Bij mij was het geleden van augustus dat ik de tweede film had gezien en ik zou wel aanraden om deze eerst toch nog een keertje te zien. Ik heb mij wel enkele malen afgevraagd hoe het nu net in elkaar zat. 

Net zoals bij de vorige twee films werd ik helemaal in het verhaal meegezogen en was ik onder de indruk van de beelden. Gewoon heel bijzonder hoe ze dat allemaal geflikt krijgen. Het is enkel omdat ik wist dat ik in een overvolle bioscoopzaal zat met Mathias naast mij dat het mij gelukt is om niet heel de tijd met mijn mond open te gaan staren. Ik heb hem in 2D gezien maar ik kan mij voorstellen dat het in 3D nog spectaculairder is. 

Over de verhaallijn kan ik natuurlijk niet teveel zeggen voor diegene die hem nog willen zien en net zoals ik niet eerst het boek gelezen hadden. Ik moet wel zeggen dat ik niet altijd akkoord ging met Tolkien zijn keuzes maar Peter Jackson heeft deze wel heel erg mooi verfilmd. Ik heb trouwens ook nooit The Lord Of The Rings gezien en al bij de eerste Hobbit film wist ik dat ik die ooit zou gaan kijken en het is zo ver nu The Hobbit voorbij is. Tijd voor Lord Of The Rings! 

Ik heb van kenners gehoord dat er op het einde van de derde film wel een mooie overgang voorzien was naar de eerste van The Lord of The Rings. Hier kan ik zelf niet over oordelen maar ik ken wel een beetje 't verhaal van LOTR en ik herkende elementen. Dus, chapeau! Sommige dingen hielden natuurlijk weinig steek, zo lukte het soms echt niet om een Ork te doden terwijl het soms al lukte met een steen naar z'n hoofd te gooien. Hier stelde ik mij soms zelfs vragen bij maar dit is geen kritiek. Het zorgde voor een humoristische toets in de film. 

Eerlijk is eerlijk, ik ben laaiend enthousiast over deze film en ik heb wel geleerd dat je The Hobbit echt op groot scherm moet gaan kijken. De tweede heb ik enkel bij Mathias thuis gekeken en dan is het toch net dat tikje minder indrukwekkend. Dus als je interesse hebt, zeker gaan voor het te laat is want het is weer de moeite! Mocht je nog twijfelen heb ik hier nog even de trailer ter overtuiging. 

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Jaa hij is leuk he! Ik heb hem ook zondag gezien. Lord Of The Rings moet je ook zeker kijken, al vind ik The Hobbit wel leuker. Hij is iets luchtiger.

    BeantwoordenVerwijderen