zaterdag 20 december 2014

Recept | Eitje uit de magnetron


Vandaag heb ik voor jullie een heel simpel en snel receptje waar je toch alle kanten mee uit kunt. Je kunt het gebruiken als lunch, als voorgerecht of als hapje. Als dat geen multifunctioneel recept is! Ik ga jullie de hoeveelheden en dergelijke geven voor een lunch maar ook enkele ideetjes geven hoe je het als hapje of voorgerecht zou kunnen serveren. 


Ik ga het recept vandaag voor een persoon geven omdat dat toch de manier is waarop ik het gemaakt heb. 

Ingrediƫnten:
- 2 eieren

- roomkaas met tuinkruiden
- zongedroogde tomaatjes
- peper & zout
- 2 boterhammen 

Materiaal: 
- een kommetje
- lepel
- een magnetron 

Ik begin heel gemakkelijk met de eieren in het kommetje te doen. Hier doe ik dan drie eetlepels kruidenroomkaas bij. Mocht je dit niet zo lekker vinden mag je ook naturel roomkaas toevoegen (of geitenkaas, kan ook lekker zijn). 

Breng dit op smaak door wat peper en zout toe te voegen. Hierna meng je alles goed door zodat de roomkaas wat beter verdeeld is door de eieren. Het hoeft absoluut geen egale massa te worden maar het is lekkerder als de roomkaas wat in brokjes verdeeld zit. 

Hierna kun je er eigenlijk alles aan toevoegen wat je wilt. Ik heb gekozen voor zongedroogde tomaatjes omdat ik geen zin had om wat ham of groentjes te snijden maar dat kan dus ook allemaal perfect erbij. 

Daarna doe je wat plastic folie over het kommetje en prik je er gaatjes in. Dit kommetje gaat dan ongeveer anderhalve minuut in de magnetron. Kijk wel ongeveer om de halve minuut hoe het zit. Na de eerste halve minuut mag je gerust nog eens door het mengsel roeren. Hierna zou ik het wel laten en gewoon even kijken hoe ver het is. Zorg wel dat het zeker lang genoeg in de magnetron staat want soms is de buitenkant al wel gaar maar zit er vanbinnen nog veel vloeibaar ei en dit is niet de bedoeling. 

Terwijl het ei in de magnetron zit, rooster je de boterhammen. Als het ei en de boterhammen klaar zijn zet je het kommetje gewoon bij op je bord met de boterhammen ernaast! :) 

Hapje: Als je dit als hapje wilt maken, zorg er dan voor dat de kommetjes die je gebruikt zeker in de magnetron mogen. Doe er dan ook niet al teveel kruidenkaas bij zodat het niet overheersend wordt. Als dit voor een feestje is, doe er dan bijvoorbeeld zalm bij in plaats van ham. 

Voorgerecht: Als je het geeft als een voorgerecht zou ik mezelf ook beperken tot 1 of anderhalf ei aangezien je daarna nog wel de rest van de maaltijd op moet kunnen. Presenteer dit dan in een mooier kommetje en zie dat je niet morst (zoals ik helaas wel gedaan had). Serveer dit met wat Frans brood of toast en vergeet niet om eventueel wat gesneden bieslook als garnituur toe te voegen 

Zo, een simpel gerecht dat binnen de vijf minuten klaar is maar wel heel erg lekker! 

Liefs
Veronique

3 opmerkingen:

  1. Lekker zeg, eitje uit de magnetron! Ik heb het nog nooit gehad haha! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het klinkt zo lekker zeg! Ik lust alleen sinds ik een keer een verrot ei heb gehad op de basisschool geen ei meer :( Ik baal daar wel van want er zijn zoveel recepten met ei die me heel lekker lijken, dus ik probeer mezelf het aan te leren om het weer lekker te gaan vinden haha!

    BeantwoordenVerwijderen