dinsdag 16 december 2014

Montagne Jeunesse haarmasker


Gisteren ging ik douchen en wou ik een spa momentje voor mezelf. Omdat ik mijn test met de dagcrèmes niet wou beïnvloeden door een gezichtsmasker te gebruiken, besloot ik voor een haarmasker te gaan. Mijn haar klit heel gemakkelijk (dreadlocks binnen de vijf minuten) en is ook erg droog. De conditioner die ik gebruik, werkt best goed maar het is toch nog niet perfect. Ik hoopte dat dit maskertje mijn haar wel mooi zacht, glad en gevoed zou krijgen. 

Het maskertje komt uit deze bovenstaande travelkit van Montagne Jeunesse die ik een tijd geleden in de Big Bazar gekocht heb. Het maskertje heeft een vrolijke verpakking met voornamelijk een limoengroene kleur. Ik vind het wel raar dat de vrouw het masker precies enkel op het haar aan haar hoofd heeft gesmeerd en ik kan mij ook niet voorstellen dat er zoveel uit zo'n klein pakje kan komen. Voor wie interesse heeft in de ingrediënten.. En dan nog eventjes een foto van de volledige achterkant waar ook de gebruiksaanwijzing staat. Het maskertje heeft een jelly structuur en een lichtgroen kleurtje. De geur is heel fris en doet mij denken aan een ijsje dat ik vroeger heel graag at. Solero shots heette het. De geur heeft ook wel iets weg van een frisse cocktail. Volledig goedgekeurd dus! 

De verpakking is leuk maar wel moeilijk om te hanteren met natte handen. Ik had zelf ook per ongeluk een deel laten vallen doordat het ineens met nogal veel tegelijk uit het pakje kwam. Voor mijn lange haar was het ook net wat te weinig maar goed, ik heb de laatste tijd wel bizar lang haar gekregen. 

Maar nu natuurlijk het belangrijkste: wat heeft het maskertje voor mijn haar gedaan? Ik ben zoals altijd met vochtig haar gaan slapen (ik heb nooit zin om het te drogen als ik toch ga slapen) en normaal gezien is mijn haar dan in de war maar echt een ontploft hoofd heb ik niet. Het maskertje heeft mijn haar zacht gemaakt maar niet perse gladder en mooier. Het is vrij pluizig en moeilijk onder controle te houden dus persoonlijk zou ik het niet snel een tweede keer gebruiken. Dan spendeer ik liever wat meer en koop ik een pot van Pantene of Garnier. Persoonlijk had ik er door de jelly structuur ook niet van verwacht dat mijn haar ineens mooi verzorgd zou zijn. 

Het maskertje is leuk qua geur en vormgeving maar de werking is niet bijzonder, helaas. 

Hebben jullie ervaring met haarmasker van Montagne Jeunesse? 

Liefs
Veronique


6 opmerkingen:

 1. Jammer van de werking want ik had wel graag iets met de geur van Solero Shots in m'n haar gesmeerd, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het lijkt mij wel een fijn maskertje voor een keer :) Gebruik dit soort dingen vaak niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer dat het niet echt veel veranderde voor je!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jammer dat het weinig voor je haar deed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kende dit merk nog niet! Jammer dat de werking niet erg bijzonder is! Wel fijn dat hij een lekker geurtje heeft!

  BeantwoordenVerwijderen