woensdag 10 december 2014

Julie | Clinique Bonus Set


Toen het onlangs de ‘Drie Dwaze dagen’ bij Bijenkorf waren, kon ik het niet laten om hun website grondig af te speuren naar een interessante deal. Al snel kwam ik bij dit setje van Clinique uit. Normaal zou dit pakket €81 kosten en nu kon je het voor slechts €20 euro in huis halen. Ik weet dat mijn mama ook graag producten van Clinique gebruikt, dus meteen riep ik haar er bij. We hebben uiteraard ieders een setje gekocht, ‘want nu hebben we elk een setje voor de helft van de prijs die je normaal zou betalen voor één!’. Ben je benieuwd wat er in deze set zit, en wat mijn mening over is? Lees dan snel verder!Ik kon me niet bedwingen en maakte gelijk een pakketje open van zodra de postbode deze afgeleverd had. Eerlijk gezegd was ik een klein beetje teleurgesteld. Op de website stond natuurlijk dat er acht producten in deze set zouden zitten en dat was ook zo. Maar zoals je kan zien zijn het, behalve de lipstick, allemaal mini verpakkingen. Het was natuurlijk te mooi om waar te zijn dat het full size producten zouden zijn. Maar, zo dacht ik, het is nog steeds een mooie deal voor €20 want een volwaardige lipstick alleen kost al meer dan €20 normaal gezien!Hier zie je de producten nog even op een rij. Ik ga zo dadelijk nog even dieper in op al deze producten apart, maar zo heb je alvast een eerste indruk. Ik ben nog steeds erg blij dat we de set toch besteld hebben want je kan dan wel zeggen dat het kleine verpakkingen zijn, ze zijn wel super handig om mee op vakantie te nemen!Er zat ook een handig boekje in waarin alle producten nog eens op een rijtje worden gezet. Je ziet hier de namen, hun hoeveelheid product en de uitleg van de werking. Dat vind ik dan weer wel handig, want niet alle uitleg staat op de producten zelf uitgelegd. Zo’n overzicht is trouwens altijd fijn om bij de hand te hebben.Tot mijn oog op dit zinnetje viel… ‘Deze producten maken deel uit van een gratis set en mogen niet verkocht worden.’ Wauw, dat kwam wel even binnen. Ik denk dat dit een set is die normaal als cadeautje bij aankoop van (bijvoorbeeld) een parfum gegeven wordt. Ik vind dit écht niet kunnen van Bijenkorf dat ze dit dan verkopen. Oké, het is maar €20 en je krijgt er mooie producten voor terug, ideaal om uit te proberen als je nog niet bekend bent met het merk. En tot op die hoogte ben ik het er ook helemaal mee eens… Maar waarom zou je mensen dan wijsmaken dat deze set normaal gezien €81 kost? Verkopen ze dan een set, die je normaal gratis zou moeten krijgen nota bene, voor meer dan tàchtig euro aan de mensen? Of hebben ze nu maar een prijs verzonnen van 'wat het normaal kost' en gewoon van iedereen €20 opgestreken? Wat een oplichterij, of zie ik dat nu verkeerd? Laat even een reactie achter onder dit artikel wat jij van dit zinnetje in het boekje vindt.Terug over naar het belangrijkste van de hele zaak: de producten. Als eerste heb ik deze Liquid Facial Soap. Het is een milde face wash, ideaal voor een droge tot gecombineerde huid. Het is dan ook de eerste stap in Clinique’s 3-stappen plan in hun huidverzorgingssysteem. “Zachte en toch diepgaande reiniging voor de gecombineerde droge huid. Laat de huid fris, schoon en comfortabel aanvoelen. Tweemaal per dag gebruiken.” Ik moet zeggen dat ik het product nog maar één keer heb gebruikt. Niet omdat ik het niet fijn vond, net omdat ik er zuinig mee wil zijn. Ik vind het echt een fijn product. De gel vormt een subtiel schuim op je gezicht en ik voel me er echt ontzettend schoon mee, na gebruik. Toch wel een aanrader dus.De inhoud van deze Dramatically Different Moisturizing Lotion+ flacon doet me een beetje aan gele pudding denken. Het is wel degelijk de inhoud die voor de kleur zorgt, de verpakking is doorzichtig. Volgens mij is dit stap drie uit hun huidverzorgingsstappenplan (Gha, gebruik die maar eens bij galgje!) en dus vind ik het jammer dat stap twee ontbreekt in deze set. Never the less, ben ik wel erg tevreden met dit goedje. Of hij nu per se ‘dramatische’ verandering teweeg brengt, ga ik niet beweren. Wel vind ik het een goede crème die luchtig genoeg is als dagcrème en voedend genoeg als nachtcrème. “Door dermatologen geherformuleerd. Hydrateert de hele dag en verbetert de vochtbarrière. Maakt de huid veerkrachtiger. De zijdezachte formule wordt snel geabsorbeerd. Tweemaal per dag aanbrengen op het gezicht/hals of waar nodig. Voor het beste resultaat gebruiken na Facial Soap en Clarifying Lotion. Geschikt voor de Zeer Droge tot Droge en Gecombineerd Droge huidtypes” Ik ben op zich wel blij met de formule van de producten in mijn set, omdat ik voldoe aan het beschreven huidtype. Mensen met een vettere huid kiezen best een aangepast stappenplan.Hier zie je dan weer hun ‘Even Better Eyes’ product dat een ‘Dark Circle Corrector’ is. Noem het dus maar gerust een concealer voor onder de ogen. Ik vind de verpakking erg fijn en het doseren verloopt ook gemakkelijk. Het is de bedoeling om het product niet met je vingers te verdelen maar met de ‘applicator’ van de verpakking zelf. Ik vind het fijn werken omdat het toch een tikkeltje verkoelend werkt. Het product zelf voelt erg zacht aan onder de ogen. Leuk feitje: daar waar de vorige twee producten gemaakt zijn in respectievelijk de USA en de UK, is dit product ‘Made in Belgium’! Lees nog even hoe Clinique zelf dit product omschrijft: “Deze luchtige, hydraterende crème maakt de hele oogomtrek zichtbaar helderder. Het versterkt de huid rond de ogen en maakt haar minder transparant. De verkoelende massage applicator maakt zwellingen minder. Optische lichtverspreiders verhelderen elke huid tint, van licht tot donker. Vetvrij. Door oogartsen getest. Tweemaal per dag aanbrengen en als er behoefte aan is, ook gedurende de dag.”. Dit is een product dat ik graag gebruik!Het volgende product komt ook uit hun ‘Even Better’ lijn. Het is de ‘Skin tone correcting moisturizer’ met SPF 20. Fijn dat dit product er ook in zit, al had ik liever de tweede stap uit hun huidverzorgingssysteem gehad dan een tweede gezichtscrème. Wel is het zo dat deze crème verrijkt is met SPF 20 en dat ruik je ook. Als je geen fan ben van de geur van zonnebrand lotion skip je dit product ook beter. Ik vind het nog wel aangenaam en ook de structuur van deze crème vind ik wel prettig. Het product zou ook de huidteint moeten corrigeren. “Na 4 tot 6 weken creëert deze hydraterende crème een egalere huid tint. UVA en UVB zonnebescherming helpen toekomstige donkere vlekken te voorkomen. Hydrateert intensief, maakt de huid stralend en helder. ’s Ochtends aanbrengen. Voor het beste resultaat, vervolgen met Even Better Skin Tone Corrector. Waarschuwing: vermijd de oogomtrek.” Dit product is zeker niet slecht, al zou ik het nadien waarschijnlijk niet aanschaffen om dat ik nog zoveel andere crèmes goed vind, die minder kosten. Deze crème is ook van een dikkere substantie dan de eerder besproken DDM.Ik weet nog niet of ik nu echt wat ga hebben aan dit product. Het is ook een product uit het ‘Even Better’ gamma en dit keer is het de ‘Dark Spot Correcting Hand Cream’ met SPF 15. Ik heb voorlopig gelukkig nog geen donkere vlekken op mijn handen. Dus ik denk dat dit product eerder iets is voor mensen die er meer last van hebben, of oudere dames (en heren?). Toch moest ook dit product aan bod komen in het artikel, omdat iemand anders er misschien wel in geïnteresseerd is. Het is dus een pigmentvlekken corrigerende handcrème. “Wist zichtbare schade aan je handen uit. Roept de zichtbaarheid van pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en huidverkleuringen een halt toe. Zachte UVA/UVB-zonnefilters en kalmerende ingrediënten voorkomen toekomstige pigmentvlekken. Hydrateert de hele dag lang. Aanbrengen ’s morgens of wanneer nodig.” Aangezien het ook vlekken voorkomt, zal ik deze verpakking zeker gaan gebruiken. Anders zou het ook maar zonde zijn en het kan maar helpen tegen toekomstige problemen, toch?Oogpotlood ’10 Black Diamond’ is wel een kleine verrassing voor me. Ik wist dat het een zwart oogpotlood zou zijn, maar er zitten hier en daar ook enkele subtiele glitters in verwerkt. Ze zijn niet super opvallend maar zorgen volgens mij wel voor een sprankelende blik, zonder dat het too much wordt. Het is een crèmig oogpotlood, wat maakt dat aanbrengen echt een makkie is. Bovendien is het ook nog eens waterproof. “Een zacht, romig oogpotlood dat gemakkelijk geslepen kan worden. Glijdt over de huid. Omlijnen of accentueren met de intense kleur, die niet uitloopt. Langhoudend. Vlekt niet.” Mooie beloftes van het merk. Als ik nog eens een ooglook maak waarbij ik zwart potlood ga gebruiken, kies ik zeker voor deze van Clinique om uit te proberen of het zijn beloftes waar maakt.Voorlaatste in het rijtje is deze mini mascara. Deze belooft om zowel volume als lengte aan de wimpers te geven, iets waar we natuurlijk allemaal naar op zoek zijn. Deze ‘High Impact Macara’ wordt als volgt omschreven: “Mag in geen enkel toilettasje ontbreken. Voegt direct volume toe aan iedere wimper. De pure, diepe kleur geeft een dramatische uitstraling.” Ik heb deze mascara nu enkele keren geprobeerd en ik moet zeggen dat ik niet ontevreden ben. Meestal gebruik ik een mascara van Bourjois, maar deze moet daar zeker niet voor onderdoen. Wel vind ik het prijsverschil iets om over na te denken. Het is namelijk niet zo dat hij ZO fantastisch is dat ik meteen naar de winkel ga rennen. Het is een goede mascara, die zeker een mooie gitzwarte kleur achter laat op je wimpers. Hij geeft ook volume en lengte, maar niet zo dramatisch als dat Clinique laat uitschijnen.De kleur lipstick die in de verpakking zat is een kleurtje dat voor iedereen wel kan. Logisch ook natuurlijk, aangezien het geen gepersonaliseerde set is. Ik ben erg blij dat ik deze lipstick kon terug vinden in het pakketje, en dat de kleur me ook aanspreekt. Dat is namelijk altijd af te wachten wanneer je niet zelf een kleurtje mag uitkiezen. Deze kleur kreeg de naam ’19 Extreme Pink’, al vind ik hem nu niet bepaald extreem. Ook deze lipstick komt uit de ‘High Impact’ lijn, zoals de mascara. “Intensief kleurende, verzorgende lippenstift. Elegant in kleur, staat op comfort. Rijke, prachtige kleuren die tot 8 uur lang houden. Je lippen genieten van elke minuut. De intens vochtverzorgende tinten verzorgen, verzachten en bieden comfort.” Ook dit product is trouwens in België gemaakt. Hier zie je de kleur op mijn lippen. Zoals ik al zei is hij niet echt ‘extreem’ en echt ‘pink’ vind ik hem ook niet. Voor mij zit hij eerder in de koraalrode categorie. De finish is behoorlijk glanzend, een beetje metallic. Je moet er van houden, maar ik vind het op zich niet lelijk. Het is ook zeker niet de mooiste lipstick uit mijn stash, maar ik vind het wel leuk om hem er aan toe te kunnen voegen. Hij brengt wel heel fijn en soepel aan, maar om nu te zeggen dat mijn lippen ‘genieten van elke minuut’? Nee, ik heb ze nog niet horen zingen van blijdschap. De formule blijft goed, maar ik denk dat het geen 8 uur zou overleven, zeker niet als je in die tijd eet of drinkt. En in 8 uur tijd hoop ik dat iedereen wel iets drinkt of eet, toch?
Hier zie je dan een full face foto van het resultaat. Ik vind hem toch echt meer rood dan roze, wat jullie? Oh en ik draag hier bovendien ook enkel een likje mascara (ja, van Clinique!) en verder geen make-up. #Lui. Hoe dan ook, ik vind de kleur goed, maar niet wauw. Deze foto is met flits getrokken en maakt voor mij toch wel duidelijk dat het eerder een rode dan een roze kleur is.


Als ik dan alle pro’s en contra’s bij elkaar optel, moet ik toch wel toegeven dat ik blij ben met deze set. Ondanks dat ik me een beetje in de zak gezet voel doordat er in het boekje stond dat deze producten niet mogen verkocht worden... Ik ben blij dat ik zoveel goeie producten kan uitproberen voor €20 euro. Hoe dan ook is het een mooie deal geweest en zou ik niet twijfelen om het opnieuw te doen.

Liefs,


Julie x 

Edit: Op Facebook kreeg ik van Bijenkorf volgende reactie op mijn opmerking:
"Hi Julie, de Nederlandse zin is inderdaad niet duidelijk geformuleerd. In het ngels staat het veel duidelijker, er wordt gewoon bedoeld dat de producten niet afzonderlijk verkocht mogen worden." Ik zou dit een erg vreemde vertaling vinden, maar ik zal het er maar bij laten zeker? :-)

24 opmerkingen:

 1. Huh, wat een raar zinnetje! Ik zit er nu al 5 minuten mijn hoofd over te breken. Misschien hebben ze een deal gesloten met Clinique over het verkopen van de sets? Het lijkt me namelijk sterk dat dit soort kleinere producten een vaste prijs hebben, dus waar dat gigantische bedrag dan vandaan komt.. Alsnog fijn dat je tevreden bent trouwens, mooie producten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh geloof me, ik heb er ook al lang over nagedacht. Ik begrijp nog steeds niet goed hoe het hele zaakje nu in elkaar zit Denise! :-)

   Verwijderen
 2. Wat raar! Ik kan me niet voorstellen dat iemand 81 euro zou betalen voor zo'n pakket... Als je er nog steeds vragen over hebt zou ik gewoon bijenkorf zelf eens een mail sturen...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! :-) Ik heb het op hun facebookpagina gedeeld en ze gingen het uitzoeken! :-)

   Verwijderen
 3. Daar heb je blijkbaar een kat in een zak gekocht... Echt vreemd dat ze de mensen wijsmaken dat dit pakket(je) 81 euro zou kosten als er zwart op wit geschreven staat dat het niet verkocht mag worden. Pure oplichting als je het mij vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Gelukkig niet aan 'volle prijs', al zou ik het dan ook nooit gekocht hebben! :-)
   Ik heb het op hun facebookpagina gedeeld en ze gingen het uitzoeken! :-)

   Verwijderen
 4. Ik kan het me ook niet voorstellen, helemaal al omdat je soms zo'n doosjes gratis krijgt bij aankoop van..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Dat dacht ik er dus ook van! :-)

   Verwijderen
 5. De lipstick vind ik erg mooi! Wat een vreemd verhaal omtrent het niet verkopen van deze producten en de prijs die je er voor gegeven hebt. Goed van je dat je hier achteraan gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vond het toch wel opmerkelijk, dus ik wil er dan ook het fijne van weten! :-)

   Verwijderen
 6. Wow wat slecht dat erbij staat dat de producten niet verkocht mogen worden en de Bijenkorf dan alsnog doet alsof de set normaal gesproken €81,- kost! De set vind ik er verder wel heel leuk uitzien en ik denk dat de producten echt wel meer dan €20,- waard zijn, maar dat ene zinnetje verpest het idee van een superaanbieding toch wel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik ben dan ook tevreden dat ik dit ontvangen heb voor €20. Maar verder denk ik er exact hetzelfde over als jij Kirsty! Het is erg vreemd en voor 81 euro zou dit wel een erg kleine set zijn... :-)

   Verwijderen
 7. Hmm wat een oplichterij van de Bijenkorf... voor iets dat normaal gratis is, mag je toch geen geld vragen! En dan mensen nog wijsmaken dat het normaal 81 kost?! Schande.
  Nu heb je gelukkig wel toffe producten voor je geld. Die mascara vind ik persoonlijk erg tof !x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kreeg volgende uitleg van Bijenkorf: "Hi Julie, de Nederlandse zin is inderdaad niet duidelijk geformuleerd. In het engels staat het veel duidelijker, er wordt gewoon bedoeld dat de producten niet afzonderlijk verkocht mogen worden." :-)
   Ik vind het ook allemaal vrij raar! :-)

   Verwijderen
 8. Heel apart verhaal zeg klopt volgens mij echt niet helemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vind het toch ook een beetje vreemd allemaal! :-)

   Verwijderen
 9. Er zitten wel mooie producten in je set, maar 't is toch een beetje afzetterij he?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat gevoel hou ik er toch wel een beetje aan over! :-)

   Verwijderen
 10. Handig setje om de producten te leren kennen. Mooie lipkleur ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een gave set! Zit veel in zeg! De kleur staat je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen