woensdag 31 december 2014

Julie | 10 Voornemens waar niemand zich aan houdt

 (bron foto)


In juli schreef ik al eens een artikel met ’10 Dingen die je enkel op vakantie doet.’ Die post werd echt verrassend positief onthaald, ook door vrienden van wie ik niet eens wist dat ze af en toe Verodoesthis bekeken. Aangezien morgen 2015 van start gaat, is iedereen waarschijnlijk at this very moment bezig met het verzinnen van goede voornemens. En er zijn een heleboel van die voornemens waar geen mens zich aan houdt. Vandaar dat ik er graag een artikel over wil schrijven. Benieuwd? Lees snel verder!


 (bron foto)1. Morgen begin ik mijn dieet

Steevast staat dit bovenaan het lijstje van iedereen. Want op dieet gaan, is nu eenmaal iets dat je doet met Nieuwjaar. Dus, als ik het goed begrijp zit het zo… Je weet begin december al dat je eigenlijk in januari op dieet wil gaan. Net om die reden wil je er nu nog van profiteren en steek je tijdens de feestdagen alles wat voorbij komt op een zilveren schotel rechtstreeks je mond in. Je komt bij tijdens de feestdagen en dat moet er nadien weer af. Maar, je weet dat je dit nooit lang volhoudt. “Oke, vandaag begint mijn dieet, behalve als er iemand jarig is of een collega op het werk trakteert met lekkers…” Je start al met uitzonderingen te maken om je uitspattingen te verantwoorden. En als je toch zo gemotiveerd bent, waarom zou je dan wachten tot 1 januari? Is dit de internationale dieetdag ofzo?2. Vanaf nu koop ik enkel wat ik echt nodig heb

Ja hoor, je wil natuurlijk geld besparen in het nieuwe jaar zodat je jezelf kan trakteren op een extraatje op het einde. Je beloofd jezelf om geen nieuwe dingen te kopen die je niet nodig hebt. Tot je natuurlijk de winkelstraat in gaat… Oké, je moet boodschappen doen, maar hiervoor hoef je echt niet elke rayon die in de winkel staat te passeren. Vrolijk ‘Oh, dit kende ik nog niet!’ roepend, gooi je dingen in je winkelmand. Om er thuis achter te komen dat dit al in je kast stond… Net zoals met kleding, boeken, make-up en zo verder! De verleiding is groot, en die kan je toch niet weerstaan. So be it, dus koop gewoon wat je leuk vind, zonder hierdoor in financiële problemen te komen uiteraard en maak jezelf niks wijs.


3. In het nieuwe jaar ga ik op tijd slapen

Hoe vaak heb je jezelf al horen zeggen dat je ‘vandaag op tijd gaat slapen’. Tuurlijk, alsof iemand dit nog geloofd. Vroeg je bed in kruipen is leuk als je ziek bent, of een wild weekend achter de rug hebt… Maar anders doe je het toch nooit! Je weet dat je ’s morgens er als een zombie zal bij lopen en toch blijf je ’s avonds laat op. Want het is nog super belangrijk om verder te lezen in dat spannende boek, die ene serie te kijken – een volledig seizoen uiteraard- en om al je social media nog even te checken. Voor je het weet is middernacht alweer oud nieuws, en kruip jij veel te laat je bed in. Om dan ’s morgens je wekker te vervloeken, alsof die arme stakker er wat aan kan doen!


 (bron foto)


4. Vandaag ga ik productief werken

Hoe komt het toch dat telkens wanneer je jezelf dit voorneemt, je echt compleet niks verricht die dag? Zijn het je hersenen die zich met z’n allen terugtrekken, met een gezicht vol afschuw van enkel het idee alleen al? Ik weet niet hoe het komt, maar telkens als ik mezelf hardop vertel – oke, is dit vreemd? – dat ik hard ga werken die dag, komt er niks van in huis. Je begint enthousiast, met het maken van een to do lijstje dat je wil afwerken die dag. En nadat je dat gemaakt hebt, ben je er eigenlijk al van overtuigd dat je ‘genoeg hebt gedaan voor vandaag’. Punten van de lijst afstrepen is iets voor morgen, toch?


5. Een goede skin care routine

Stel je voor: je ontdekt in de winkel een hele nieuwe verzorgingslijn met een heerlijke geur. Met je armen vol spullen loop je trots naar de kassa. Met moeite bedwing je jezelf om tegen de vriendelijke dame achter de kassa op te scheppen over het feit dat vanaf vandaag een keerpunt in je leven aangebroken is. Je gaat namelijk een heuse nieuwe skin care routine aankweken. Zoiets is kwestie van gewoonte, right? ’s Avonds sta je voor de spiegel en haal je al je make-up er af. Hierna gebruik je die fijne cleanser, een tonic, daarna nog een serum en een nachtcrème om af te sluiten met die geweldige oogcrème. Om dan te zien dat er een halfuur voorbij gegaan is? Whuuuut! Ain’t nobody got time for that! In het begin hou je dit vol, voor een dag of vier. Hierna belanden de producten ergens achteraan je kast…


 (bron foto)6. Ik eet maar één koekje

Oh hoe vaak hebben we dit allemaal al niet gedaan. They say time’s a bitch, and well it is! Want als jij zegt dat je ‘even vijf minuten op de computer gaat’, loopt dit altijd uit tot minstens een uur. Net zoals je jezelf niet hoeft wijs te maken dat je slechts één koekje gaat eten. Je weet net zo goed als ik dat de hele doos er aan is voor de moeite. Ook als mensen je vragen om iets mee te gaan drinken, zweer je vooraf dat je ‘maar één ding komt drinken.’ Om dan vier uur later de kroeg uit te komen. Het was natuurlijk jouw schuld niet, want je hebt inderdaad maar één drankje betaald. Kan jij er aan doen dat je iedereen die in het café zat kende en jou bleef trakteren?7. “We spreken nog wel eens af!”

Ik weet nu dat iedereen heftig zit te knikken voor zijn scherm. Ie-de-reen heeft deze zin ooit al gehoord of zelf uitgesproken. Na de lagere en de middelbare school beloof je aan al je vroegere vrienden om zeker nog eens af te spreken. Dit komt er in negen gevallen van de tien nooit van. Het is wel begrijpelijk hoor, iedereen heeft het druk en de wegen splitsen nu eenmaal wanneer je naar een andere school gaat of een nieuwe job krijgt. Je interesses veranderen zelfs, dus het is niet meer dan normaal. Zelfs wanneer je met bepaalde mensen af en toe nog wel eens afspreekt, is dit niet vaker dan een tweetal keer per jaar, behalve met je allerbeste vrienden. Ook is het niet fijn als het initiatief altijd van jouw kant moet komen en dan stop je er al snel mee. Jammer!


8. Deze maand hou ik een ‘no buy’

Je kent het ongetwijfeld wel… Je hebt even wat minder geld te besteden of je vindt van jezelf dat je al wel genoeg spullen hebt. Ondanks dat je shoppen beziet als het uitoefenen van een topsport besluit je even je portefeuille op slot te leggen. Je wil namelijk ‘eerst de producten die ik al heb, opmaken voor ik nieuwe koop’. Hierbij hou je een ‘no buy’ maandje, wat wil zeggen dat je die maand niets gaat kopen. Of ja, dit heeft natuurlijk wel uitzonderingen. Dingen die je écht nodig hebt mag je wel kopen. Bovendien hou je ook een oogje dicht voor uitzonderlijke aanbiedingen in de solden, een limited edition collectie of wanneer je die ene kleur lipstick eindelijk ziet waar je al màànden naar op zoek bent! Geef maar gewoon toe, niemand heeft het in zijn macht om een volledige no buy maand te houden! Het menselijk vlees is gewoon te zwak…


 (bron foto)9. Dit ga ik vaker gebruiken

Bij het opruimen van je kleerkast of make-up stash ontdek je plots iets wat je al langer kwijt was of een product dat ergens in een vergeethoekje terecht gekomen is. Vastberaden neem je jezelf voor dit kledingstuk meer te gaan dragen of die ene oogschaduwkleur toch wat vaker te gebruiken. Je legt het in je everyday bakje en hoopt zo dat hij niet meer onder je aandacht uit kan… Om dan na een paar weken te beseffen dat je het eigenlijk sindsdien niet meer aangeraakt hebt. Toch maar eens vaker gaan gebruiken, niet?


10. Meer tijd voor Quality Time

Dit laatste voornemen wil ik graag even langs de serieuze kant bekijken. We hebben het allemaal druk en het leven gaat voorbij zonder dat we er erg in hebben. Ik hoor mezelf nog alsof het gisteren was zeggen ‘Goh, wat gaat de tijd weer snel’, in februari! Ondertussen zijn we weer een jaar verder. Natuurlijk gebeuren er ondertussen super leuke dingen waar je met plezier aan terug denkt. Maar hoe vaak heb je het te druk met je job, schoolwerk of hobby? Hoe vaak stapelt het werk zich op dat je echt geen vijf minuten tijd kan missen? En we roepen allemaal dat we nood hebben aan quality time met vrienden en familie. Laat dan 2015 voor ons allemaal verandering brengen! Natuurlijk heb je het druk voor school in een examenperiode, maar probeer dan toch soms een keertje tijd te maken voor je vriend, ouders of beste vriendin. Je knapt er gelijk van op en krijgt nieuwe energie om er terug volop voor te gaan. Ook op andere momenten moet je het leven even op pauze zetten en denken ‘Morgen is er nog een dag.’ en gewoon genieten van elkaars gezelschap. Laat 2015 een jaar vol liefde en gezelligheid worden! Prettig eindejaar iedereen, geniet er van samen met mensen van wie je houdt. Cheers!


(bron foto)

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen: