maandag 22 december 2014

6 Nadelen van de kerstperiode


De kerstperiode is een heerlijke tijd en ik kijk er elk jaar toch weer naar uit. Ik hou van die sfeer, de gezelligheid en het samen zijn met mensen die je nauw aan het hart liggen. Helaas zijn er ook wel enkele nadelen verbonden aan deze over het algemeen leuke periode. Vandaag wil ik met jullie delen wat ik dan zie als de nadelen van de feestdagen. Lees je mee? 

1. De drukte
Ik hoor bij die grote groep mensen die nu nog enkele kerstcadeautjes moeten vinden maar wat ik vooral vervelend vind is dat je niet even snel de Kruidvat binnen kunt om een nieuwe eyeliner te kopen. Tegen dat je bij het Essence schap geraakt en daarna nog eens hebt kunnen afrekenen, ben je weer een dik half uur verder. 

2. Blok
Ik ben al enkele jaren student hoger onderwijs en dan kun je nu eenmaal minder genieten van de feestdagen. Dus tussen al het eten, vieren en cadeautjes uitpakken, moet ik studeren. Meestal lukt dit me wel maar dit jaar ben ik dus weer in een relatie en is het vieren uitgebreider dan enkel thuis met z'n vieren. 


3. Al dat eten
Ik hou van lekker eten maar ik hou m'n hart nu al vast voor mijn gewicht na de feestdagen. Uiteraard ga ik proberen om mijn gewichtstoename zoveel mogelijk binnen de perken te houden maar de combinatie blok en feestdagen is enorm verdikkend, geloof me. 

4. Het kost een hoop geld
Dit hangt er natuurlijk vanaf wat de afspraken bij jou zijn rond Kerst maar over het algemeen moet je toch voor een aantal mensen cadeautjes kopen en ook al koop je iets kleins voor het gebaar, het telt nogal snel op. En dan komt er nog eens vaak het kerstdiner bij of wat je met oudjaar gaat doen... 

5. Frustraties
Je wilt dat alles zo goed mogelijk verloopt en dat iedereen overal gelukkig mee gaat zijn. Helaas is dit soms nogal moeilijk te verwezenlijken. Zo zijn Mathias en ik gisteren nog wat kerstcadeautjes gaan kopen en we wisten gewoon niet wat we moesten kopen. Dit zorgde voor situaties waarin ik voorstellen deed, hij ze allemaal afkraakte en zich dan afvroeg waarom ik stopte met dingen voor te stellen. Tsja! Kan gebeuren. 

6. Niets op tv
Nu ja, er is natuurlijk altijd wel iets op TV maar laat je die film nu al 15 keer gezien hebben, telkens weer met Kerstmis. En zappen helpt niet want op een ander kanaal is er weer een andere film die je ondertussen ook al kunt meezeggen en naspelen. 

Ondervinden jullie nog nadelen van de kerstperiode? Zo ja, deel deze maar in de comments! :) 

Liefs
Veronique

7 opmerkingen:

 1. Ik kan mij wel in een aantal dingen herkennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hihi, klopt! Al dat eten inderdaad :(, maar toch ook wel weer lekker. En het scheelt inderdaad dat dit een periode is waarin in geen collegegeld hoef te betalen (volgende maand pas weer) anders was ik echt zo blut geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De drukte is voor mij ook altijd dubbel. Wanneer ik bij familie ben vind ik het heerlijk, maar het zijn ook dagen dat je eindelijk weer eens vrij bent. Dan zou ik ook wel gewoon even lekker niets willen doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha ik verveel me nooit, ik ga nu gewoon lekker zelf bloggen. Voorheen had ik geen blog maar las ik heel veel blogs!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou me er niet druk om kunnen maken het is alleen dat ik begin januari een herkansing heb, of eigenlijk 2 dus ben wel druk maar vind het ergens ook wel heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hm ja het is vooral erg duur. En je moet al eens met mensen aan tafel zitten die je liever niet zou zien haha

  BeantwoordenVerwijderen