zaterdag 15 november 2014

Recept | Hamburgers volgens Veronique


Enkele weken geleden was ik alleen thuis en at Sarah op avond samen met mij. Ik had al boodschappen gedaan en had besloten om hamburgers met een zelfgemaakt sausje te maken. Omdat het ons zo goed bevallen was, vond ik dat ik het uiteindelijk wel met jullie moest delen. Ik heb dus wel enkel deze vage foto van het eindresultaat omdat ik eigenlijk niet van plan was om hier echt een recept van te maken, maar goed! 

Ingrediënten (2 personen)
- ciabattabrood (ik heb een grote afbak ciabatta voor 2 personen gebruikt)
- 200-300 gram filet americain natuur (of voor de Nederlanders: 2 rundstartaren) 
- aantal plakjes cheddar kaas(of een andere die je lekker vindt)
- plakjes tomaat
- plakjes komkommer
- mayonaise
- dijon mosterd
- tomatenketchup
- twee à drie sjalotjes 
- enkele schijfjes zure augurk
- een scheutje azijn
- een teentje knoflook
- wat peper en kruiden naar smaak 
- snufje suiker 

Saus
De saus is op zich heel hard naar eigen smaak maar je begint met een basis van mayonaise en hier doe je al de andere ingrediënten bij. De sjalotjes, augurk en knoflook snij je heel fijn voor je ze erbij doet. Waar de truc bij deze saus in zit, is dat je hem voor ongeveer een halve minuut in de microgolfoven doet. Door het opwarmen komen bepaalde ingrediënten beter tot hun recht. Na het opwarmen wel eventjes terug laten afkoelen en nog zolang mogelijk in de ijskast zetten. Het maken van de saus doe je best dus al een uurtje of twee op voorhand. 

De burger
Begin met het afbakken van het broodje. Dit doe ik altijd last minute en dit maakt het heel erg lastig om het broodje te kunnen snijden en al te beginnen eten. Ik verbrand mijn tong er meestal aan. 


Hierna verdeel ik het rundsvlees in vier. Ik had in Nederland twee rundstartaartjes gekocht en deze heb ik horizontaal doormidden gesneden, zodat ik in totaal vier dunnere schijfjes had. Elk van deze schijfjes heb ik nog wat platter gemaakt en daarna terug wat in vorm gebracht. Deze rundschijven bak je dan in een pan met hete boter. Ze zijn klaar als de bovenkanten niet enkel nog grijs zien maar ook een bruin korstje krijgen. 

Ondertussen snij je de groenten in plakjes die niet te dik zijn zodat je hamburger niet al te dik wordt. Als dan je ciabattabrood afgebakken is, snij je het door en kun je beginnen stapelen. Ik heb zowel aan de bovenkant als aan de onderkant saus gedaan, daarna op de onderkant de groentjes, bovenop de groentjes de burgers en dan uiteraard de kaas zodat deze mooi kon smelten. 

Binnenkort wil ik deze nog eens proberen te maken en het kan zijn dat ik dan een update van dit recept online zet. Met meer foto's en ook de preciezere hoeveelheden. 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten