dinsdag 18 november 2014

My blog essentials - Hardware


Toen ik net begon met bloggen was ik nog gelukkig met m'n basic digitale camera en mijn Nokia die net het concept WiFi had ontdekt. Toen riep ik nog regelmatig dat ik absoluut geen smartphone nodig had. Ik trok mijn plan wel met die Nokia. Ondertussen heb ik mijn blog al meer dan twee jaar en is het toch wat veranderd tegenover doen. Vandaag laat ik dan ook even aan jullie zien wat ik gebruik qua "hardware" om mijn foto's te maken.
Laptop

Als eerste begin ik met mijn laptop. Ik heb net voor het begin van het academiejaar een nieuwe laptop gekocht. De batterij van mijn oude was kapot en ook het scherm begon aan de zijkant kapot te gaan. Tijd voor iets nieuws dus. Het werd een HP Pavilion 15". Mijn vorige was 17" en dat was wel leuk met zo'n groot scherm maar hell dat ding was zwaar en dus absoluut niet praktisch om mee naar school te nemen. De laptop heeft trouwens Windows 8 en daar ben ik nog altijd aan aan het wennen.

Camera

De camera die ik gebruik is een Nikon D5200, voorlopig nog met de kitlens (15-105). Dit is voorlopig nog prima om mee te werken. Foto's zijn mooi, de filmpjes zijn goed... Ik zou alleen graag een lens kopen om nog betere close-up foto's mee te maken, dus als er iemand een goede lens weet voor een Nikon?

iPad

Af en toe trek ik foto's met mijn iPad maar ik gebruik deze voornamelijk om zelf blogs te lezen of om inspiratie op te doen. Soms maak ik er ook wel eens foto's mee (LTME) maar dat is dan wanneer ik mijn gsm niet meteen vind. 

GSM 

Anderhalf jaar geleden ben ik eindelijk overgeschakeld naar een smartphone. Ik heb altijd Nokia's gehad dus koos ik ook voor een Nokia smartphone en het werd de Nokia Lumia 620. Niet alle apps bestaan ervoor (en sommige apps kwamen pas vrij laat (instagram!)) maar hij doet zijn werk en ik ben er blij mee. Deze gsm gebruik ik vooral om doorheen de dag mails te checken, reacties te publiceren en natuurlijk ook voor persoonlijke communicatie. 

Vlogcamera

Deze is eigenlijk van mijn zus maar ik mag hem regelmatig lenen om te vloggen of om te filmen als die camera net wat beter werkt voor een bepaald onderwerp. Het is er een van Medion en hij is vrij basic maar voorlopig vind ik het prima. 

Dit zijn toch wel de belangrijkste dingen die ik qua materialen gebruik. Er zijn natuurlijk nog veel dingen die ik nog wil aanschaffen om voor te blog te gebruiken, (Softboxen/lampen, betere lens, betere vlogcamera...) maar voorlopig heb ik daar het budget nog niet voor. Ik wil ook eerst mezelf nog de kans geven om na te denken wat ik met mijn blog ga doen als ik over zoveel jaar ga lesgeven. Is het dan nog wel gepast om te bloggen en filmpjes te maken? 

Als je een blog hebt, wat gebruik je er dan voor? 

Liefs
Veronique

1 opmerking:

  1. Leuk artikel! Eigenlijk alle items zijn ook essentials voor het bloggen van mij!

    BeantwoordenVerwijderen