woensdag 26 november 2014

Julie | MAC Keepsakes Natural Face Palette


Vandaag wil ik jullie iets heel bijzonders laten zien. Ik lees zelf heel graag blogs en onlangs zag ik bij een van mijn favoriete blogsters een review van een prachtige palette. Het was dus bij Vera van http://veracamilla.nl/ en het betrof het Keepsakes Natural Face Palette van MAC. Ze had zulke prachtige foto’s gemaakt en de inhoud zag er ook echt ontzettend goed uit. Ik kon mezelf niet lang in toom houden en aangezien het een Limited Edition product is, besloot ik om de bestelling te plaatsen. Als jullie benieuwd zijn naar de swatches van dit palette kan je best zo snel mogelijk verder lezen! ;-)
Alleen al voor die verpakking zou je toch overstag gaan en meteen een bestelling plaatsen, niet? Het palette zit in een super mooie doos met vele glitters die het geheel extra chique maken. Ik voel me toch altijd wat ongemakkelijk met dure verpakkingen, maar ik zou deze gewoon al de hele dag met me mee kunnen dragen om aan iedereen te laten zien. Dat doe ik natuurlijk niet, maar geef toe dat dit werkelijk onweerstaanbaar is!Je kan het doosje openen met deze mooie MAC opener. Ik ben altijd bang dat ik te hard trek en zo alles op de grond laat vallen. Dit palette is (of was?) te koop voor €43 en ik heb het via hun online webshop besteld. Het was zo’n 3-tal werkdagen na bestelling geleverd en alles wat nog in perfecte staat zonder blutsen of krassen. Daar maak je me natuurlijk erg blij mee!Hier kan je dan eindelijk de inhoud bewonderen. Het palette bevat volgende producten:
 
1 Iridescent Powder in Sparkling Rose
3 Eye Shadows in Good Taste, Royal Rendezvous en Heir Of Sophistication
1 Cream Colour Base in Filigree
2 Lipsticks in Eloquence en Sass

Links zie je dus de highlighter, daarna de drie kleuren oogschaduw en de cream colour base. Uiterst rechts zie je de twee kleuren lipstick die dit palette rijk is. Ik vind het leuk dat de oogschaduwkleuren bestaan uit een highlightende kleur, een matte oudroze/bruintint en een burgundy kleur met subtiele glitters. Echt typische kleuren die ik mooi vind. De lipsticks zijn ook helemaal mijn ding. Wanneer je voor een subtiele look kiest, kan je gaan voor de zachtroze kleur Sass. Als het allemaal wat meer mag opvallen, kies je voor de kersenrode kleur Eloquence. Ook bevat het palette een kwastje. Voor de highlighter en oogschaduw gebruik ik mijn eigen kwasten het liefst. Dit kleine borsteltje gebruik ik voor de cream colour base en de andere kant voor de lichtste lipkleur. Voor de donkerste lipstick gebruik ik een lipkwastje van Real Techniques.Een grote zorg van veel mensen met zulke palettes is dat hun lipsticks onder het poeder komen te zitten bij gebruik van alle producten. MAC heeft hier de oplossing voor gevonden. Zoals je op de foto kan zien hebben ze een extra luikje voorzien om de cream producten te beschermen. Ik vind het heel handig en het is dan ook nog een super hygiënisch. Als dit dus je enige punt van kritiek zou zijn op dit palette, kan je dat ook weer achterwege laten! Het geheel is natuurlijk nog eens extra bedekt met een plastic laagje, zoals je op de vorige foto kan zien. Ik leg het er eigenlijk altijd terug over, om alle producten zo goed mogelijk te beschermen én om de spiegel niet vies te maken.Hier nog even een extra foto van alle producten zonder hun plastic beschermlagen. Zo komen de kleuren natuurlijk extra tot hun recht, aangezien de plastic de kleuren een beetje vervormd bij het maken van foto’s.Tijd voor de swatches! Hier zie je links de highlighter voor op je gezicht. Wat een prachtige gloed geeft hij af, echt perfect voor de aankomende feestdagen. De lichtste kleur oogschaduw is niet sterk gepigmenteerd, dat is wel jammer. Hij valt een beetje weg op mijn huid. De twee overige oogschaduws doen mijn hart dan weer wel sneller slaan. De pigmentatie is goed en ik vind de kleuren echt prachtig.Hier dan de swatches van de drie rechtste producten uit het palette. Links zie je de Cream Colour Base, een glanzende bruine highlighter. Je kan hem niet goed onder de oogschaduw gebruiken omdat hij dan nogal snel gaat ophopen. Wel is deze erg mooi om plaatselijk aan te brengen op je ooglid of onder je wenkbrauwbot. Zoals je kan zien zijn de twee lipsticks prima gepigmenteerd, net zoals we gewend zijn van andere MAC lipsticks. Ik vind beide kleuren erg mooi en draagbaar. Uiteraard heb ik met dit palette ook een look gemaakt die ik graag aan jullie wil laten zien.In close-up ziet dit er zo uit. Een full face look, met beide lipkleuren volgt onderaan dit artikel. Ik heb de matte bruintint gebruikt op mijn geheel bewegend ooglid. In de buitenhoek heb ik gebruik gemaakt van de donkerste kleur om extra diepgang te geven. Onder mijn wenkbrauwbot heb ik de Cream Colour Base gebruikt om een extra glanzend en open effect te creëren. In mijn binnenste ooghoek heb ik de lichtste oogschaduw kleur gebruikt, maar zoals ik eerder al aangaf, valt deze een beetje weg.Hier zie je de zalmroze kleur lipstick uit het palette. Ik vind het een heel draagbare kleur, die makkelijk aan te brengen is met het bijgevoegde kwastje. Zoals je kan zien, trekt hij wel in de lijntjes van je lippen. Ook moet je goed uitkijken met velletjes en in scrubben voor gebruik wel aangeraden. Ik doe dit eigenlijk uit gewoonte altijd met elke lipstick. 
 


En hier zie je dan de rode lipstick. Ik vind hem wel het midden houden tussen framboosroze en kersenrood. Deze kleur trekt minder opvallend in de lijntjes van je lippen en is ook makkelijk aan te brengen. De kleur valt goed op te bouwen en is perfect voor een avondlook maar kan ook overdag gebruikt worden, vind ik.Hier zie je de look die ik gemaakt heb in zijn geheel. Ik bracht hier mijn gezichtspoeder van Bourjois aan en een blush van Essence, uit de Limited Edition Autumn collectie. Verder maakte ik enkel gebruik van het MAC palette. Je ziet op mijn wangen de mooie gloed van de highlighter. Op mijn ogen zie je de eerder getoonde look en dit werkte ik af met een zwart oogpotlood van Catrice op mijn onderste waterlijn en de Volume Seduction Mascara van Bourjois. Op mijn lippen zie je uiteraard de lichtste lipstick kleur uit het palette. Ik vind dit een super draagbare look voor overdag.
Hier zie je mij met exact dezelfde look. Ik verving enkel de lichte lipstick door de donkerste kleur. Dit geeft het geheel een compleet ander zicht vind ik. Dit is ideaal voor ’s avonds te dragen, wanneer je de nadruk op je lippen wilt leggen. Ik gebruik normaal eigenlijk bijna nooit rode lipstick, maar deze vind ik wel erg mooi. Zeker nu de winter voor de deur staat en de donkere kleuren lipstick terug uit de kast gehaald worden.

Ik ben in ieder geval heel erg blij met mijn aankoop en ben benieuwd wat jullie van het palette vinden. Reacties zijn dus meer dan welkom onder het artikel! Kocht jij al vaker producten omdat je het op een andere blog gezien hebt?

Liefs,


Julie x

9 opmerkingen:

 1. Echt een hele mooie set, ik had zo graag de pigments gewild!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, die waren inderdaad ook echt erg mooi! Maar al uitverkocht toen ik keek! :-)

   Verwijderen
 2. Die rode lipstick staat je erg goed! Ik ben ook vrij gevoelig voor positieve reviews, maar vaak doe ik het andersom. Ik zie iets nieuws, en als het duur is ga ik vaak eerst googlen wat iedereen ervan vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je compliment Babs! :-D
   Ja, dat doe ik meestal ook, maar dit kwam ik dus per ongeluk tegen, hihi! ;-)

   Verwijderen
 3. De verpakking alleen al is een plaatje :) Mooi palette!

  BeantwoordenVerwijderen