dinsdag 25 november 2014

Goede voornemens vanaf vandaag


Meestal maken mensen aan het begin van een nieuw jaar een lijstje met goede voornemens. Ik heb besloten om dat eens te doen voor wat er nog rest van het jaar 2014. Het zit namelijk zo dat er nu nog een erg drukke periode aankomt en ik wil mezelf wat structuur aanbrengen om het wat draaglijker te maken. En om alles gedaan te krijgen natuurlijk. Daarom wil ik vandaag even met jullie delen wat ik dus allemaal ga proberen te doen. Eind december kom ik er dan even op terug om te zien in hoeverre me dit gelukt is. 1. Een vast dagritme proberen te krijgen. 
Of op z'n minst toch zo goed mogelijk doordeweeks. In het weekend is dit niet mogelijk met mijn werk maar door de week zou ik het zeker kunnen proberen. Dus voortaan ga ik ten laatste om middernacht slapen en probeer ik niet later dan 8.30 op te staan. 

2. Elke dag op zijn minst een puntje van mijn school To do list kunnen schrappen.
Ik heb nog superveel dingen op mijn to do lijst staan en vaak wil ik wel ergens aan beginnen maar gebeurt dit niet of begin ik eraan maar maak ik het niet af. Voortaan wil ik dus proberen elke dag minstens een ding echt te kunnen schrappen. 

3. Geen middagdutjes meer.
Ik hou van middagdutjes en soms heb ik ze ook nodig dus spreek ik nu met mezelf af dat ik enkel nog een dutje mag doen als ik echt dood ga van de hoofdpijn. Anders moet ik doorbijten en verderwerken. 

4. Op echt drukke dagen een dagplanning maken die haalbaar is. 
Ik maak regelmatig to do lijstjes voor een bepaalde dag die niet echt haalbaar zijn, tijd voor verandering!

5. Facebook afzetten als ik aan het werken ben voor school of Vero does this.
Dit wordt een moeilijke maar het is wel noodzakelijk. Facebook vormt namelijk zo'n grote bron van afleiding. 

Zo, ik denk dat dit wel eventjes genoeg regeltjes zijn om me aan te houden. Ga al trots zijn op mezelf als ik de discipline vind om dit te doen. 

Hebben jullie misschien nog tips om even al mijn werk af te krijgen?

Liefs
Veronique

7 opmerkingen:

 1. Wat goed dat je nu al begint in plaats van bijvoorbeeld pas in 2015! Goodluck:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Succes met je voornemens, ik weet zeker dat het je gaat lukken! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed dat je nu al begint, ik denk altijd maar zo: als je het nu wilt, moet je het ook nu doen :) Heel veel succes! :) Ik probeer zelf ook zoveel mogelijk aan een vast ritme te werken, maar ik vind het nog wel lastig; mijn vriend heeft elke week andere diensten en daardoor is mijn ritme elke week toch iets anders :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo'n lijstje. Het eerste punt is ook is voor mij. Nu het zo lang donker is slaap ik te veel, waardoor ik ontzettend moe wakker word en vind het ook zonde van mijn dag. Heb nu steeds voor elke dag een wekker staan, maar helaas is het nog niet zo'n succes, haha. Succes met je voornemens!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nuttig lijstje, vooral fb afzetten en die middagdutjes zullen enorm veel tijd schelen. Ik heb die dutjes altijd na het avondeten en raak dan 's nachts niet in slaap.

  BeantwoordenVerwijderen