zaterdag 8 november 2014

25 vragen food tag


Dat ik van lekker eten hou, is ondertussen al wel bekend. De afgelopen maanden heb ik al enkele foodtags gelezen bij andere bloggers maar de meeste spraken mij niet echt aan tot ik enkele dagen geleden deze tegen kwam bij Kelly. Doordat ik er meteen honger van kreeg, wist ik dat dit wel iets voor mij was. Ik sloeg het artikel op zodat ik de tag ook zelf kon invullen als ik er eens tijd voor had. Sindsdien is hij geen moment uit mijn gedachten verdwenen en heb ik tijd vrij gemaakt om hem in te vullen. Ik zou zeggen lees even mee als je net zoals ik van eten houd. 

Wat is je favoriete ontbijt?
Eigenlijk zou ik meer tijd moeten nemen om te ontbijten. De laatste tijd beperkt zich dat eigenlijk tot snel iets kleins thuis (een droge boterham of een appel) om dan tegen 11u al te lunchen op school. Maar mijn favoriete ontbijt zijn toch echt wel van die typische hotelontbijtjes. Een omeletje, vers brood, glas sinas.. Thuis eet ik graag Griekse yoghurt met cruesli.  
Hoe drink je je koffie?Ik drink koffie graag zwart maar soms durf ik er ook wel eens melk en suiker bij doen. Of een lekker latte machiato.. Laat ons zeggen dat ik nog geen koffie heb gedronken die ik niet nog eens wil drinken. Ik drink dus koffie op alle manieren. 
Wat zit er op je lievelingsbroodje?Ik heb wel meerdere lievelingsbroodjes... Sowieso iets met carpaccio vind ik lekker, geef mij zongedroogde tomaten of iets met mozzarella en ik ben ook gelukkig. Wat wij een boerensmos noemen is ook lekker (met spek en bbq-saus) of een vitello tonato (kalfsvlees en tonijnsaus) heerlijk gewoon! 


Soep of salade?Soep! Salade eet ik ook erg graag maar wij zijn echt soepeters hier thuis. Wij eten zo goed als elke avond soep en het is vrij gezond, het vult en met het koude weer warmt het je heerlijk op.
Wat is je favoriete kookboek?Ik heb geen favoriete kookboek. Meestal google ik recepten en dan probeer ik die te onthouden en eindig ik uiteindelijk met koken op mijn gevoel. 
Nooit meer zoet of nooit meer hartig?Nooit meer zoet. Hartige snacks zijn mijn guilty pleasures, mijn holy grails... Van zoet kan ik maar een beetje eten maar geef mij geen zak chips want hij is op voor dat je het weet. 

Welke keuken (land) is je favoriet?
Sowieso Italiaans. Ik denk dat ik al vaak genoeg gezegd heb dat ik supergraag pasta eet. 
Wat is je favo foodfilm?
Ratatouille! Door deze film heeft mijn mama ooit eens ratatouille gemaakt en sindsdien zijn de vrouwen hier in huis (ik op kop) er gek op! 
Wat is je meest ultieme guilty pleasure?De laatste tijd is dat guacamole... Ongelooflijk hoeveel avocado's ik op een week zou kunnen eten. 
Wie is je grootste inspiratiebron?Aangezien het hier over eten ga, vermoed ik ook dat het een inspiratiebron op het vlak van eten is... Dan kies ik toch voor Léonie. Haar kookboek zou ik trouwens wel graag kopen! 
Thuis koken of uit eten gaan?Tot voor kort zou ik gezegd hebben "uit eten gaan" maar sinds ik vorige zaterdag voor Mathias gekookt heb en ik zag hoe lekker hij m'n eten vond.. Ja dan ben je toch wel verkocht! De liefde van de man gaat door de maag, zegt men... 
High end of Low profile?Ik kan eigenlijk even hard genieten van een broodje kroket als van een of andere professioneel klaargemaakte pasta bij die "dure" Italiaan op de markt. Beide dus. 
Wat is je lievelings restaurant?Heb je even tijd? 
Lunch: 
Café Latte (Turnhout) 
't Bagetje (Leuven) 
Avondeten:
Capriani (Turnhout)
De Weerelt (Turnhout) 
De Rector (Leuven)
Notre Dame (Leuven)
Verona (Antwerpen) 
Boodschappen doe ik bij…Ik ga meestal boodschappen doen met mijn ouders. Dit is vaak bij de Jumbo, Albert Heijn, Aldi, Lidl.. Zelf ga ik meestal naar de Carrefour. 
Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..Oei, hier gaat weer een lijstje volgen: gerookte foie gras rolletjes (De Weerelt) een of andere pasta met roomsaus en aubergine (Verona), Risotto in Italië (een of ander restaurantje in Firenze)... Ik heb al zoveel lekkere dingen gegeten! 


Wat is je favo cocktail?Ik wou bijna automatisch Tom Collins antwoorden en dat klopt ook wanneer ik een cocktail van op het werk moet kiezen maar mijn all time favourite is de Tina's pleasure van de Professor in Leuven. 
Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?Geen idee wie Heston is dus ik kies voor George. Ondanks zijn leeftijd is het een erg knappe man! En natuurlijk: Nespresso, what else? 
Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?Kaas, peper, zout en iets pikants. 
Mijn favo snack is…Paprikachips van lays 
Wat zit er op jouw pizza?
Meestal kies ik voor een pizza tonno (diepvries) maar als een vaste klant voor de collega's pizza gaat halen, kies ik voor een quatro stagioni met paprika, salami... etc. 
Wat lust je echt niet?Er zijn eigenlijk geen dingen die ik echt niet lust. Of toch geen die ik voorlopig al geproefd heb. 
Mijn favoriete foodblog is…Gewoon wat een studentje 's avonds eet! Léonie haar blog is enorm gegroeit (ik volg haar nog van voor ze ineens duizenden volgers had) en ze blijft gewoon dezelfde down to earth meid die zich niet verstopt achter gezond eten. Ze is net zoals jij en ik en durft ervoor uit te komen dat ze een vette hap ook wel lust. 
Het gekste dat ik ooit gegeten heb is..
Hersenen van een eend, denk ik... En slakken! 
Wat staat er op je food bucket list?
Ik ben al weken aan het denken om chili con carne te maken maar het komt er maar niet van. 
Ik kan niet leven zonder…
Lekker eten en drinken, gezelligheid, mijn blog, mijn familie, mijn vrienden en natuurlijk Mathias. 

Hebben jullie ook zo'n food obsessie? :D
Liefs
Veronique

PS.: Doordat ik zondagavond bij Mathias zit komt de Life Through My eyes van deze week een dagje later online! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten