zondag 12 oktober 2014

Julie | Review: Yogi Choco Thee

Het is nog eens tijd voor een review die niets te maken heeft met beauty of verzorgingsproducten. Het is zelfs geen CD of film, nee, deze keer is het iets helemaal anders. Mijn mama bracht namelijk van Tenerife Choco Thee van Yogi voor mij mee! Ze weet dat ik graag thee drink en dol ben op chocolade, dus dit kon niet missen. Benieuwd wat ik er van vond? Klik dan snel op ‘Meer lezen’!Ik was zelf super benieuwd naar deze thee omdat ik niet wist wat ik precies moest verwachten. Eerst besloot ik de ingrediënten even te bekijken:

Zoals jullie kunnen zien, staan deze er in het Spaans op. Ik spreek natuurlijk geen vloeiend Spaans maar ik begrijp wel enkele voor de hand liggende dingen. Zo kan ik zien dat er behalve chocolade-extracten ook 11% kaneel in zit. Ook zit er kardemom, gember en vanille-extract in. Er staat ook op dat zelfs kleine kinderen dit drankje weten te appreciëren.


Wat ik ook handig vind, is dat er met behulp van enkele plaatjes toch voor iedereen duidelijk is hoe je deze thee moet zetten. Hij moet zelfs zeven minuten trekken. Voor mij geen probleem aangezien ik mijn zakjes altijd best lang laat zitten, om zo toch de intense smaak van de thee te kunnen proeven.In het doosje zitten zeventien van deze zakjes. Ik vind het grappig om te zien dat ‘choco thee’ in bijna elke taal hetzelfde is. Laten we snel kijken hoe de thee er uit ziet en wat mijn mening over dit product is.
De thee heeft niet zo’n donkere kleur als wat ik verwacht had. Mama wou er eerst melk bij doen, zoals in gewone thee gedaan wordt, maar dat leek me niet zo’n goed idee! Wel hebben we er een klontje suiker in gedaan, dat haalt de scherpe smaak van de specerijen een beetje weg. De geur is echt super lekker. Je ruikt de chocolade goed en dat is fijn. Daarbuiten ruik je ook inderdaad verschillende kruiden, zoals die kaneel, kardemom en gember. Het doet me qua ingrediënten een beetje aan een Chai Tea denken. Zo proeft hij echter niet. Persoonlijk vind ik deze thee echt erg lekker, maar hij verslaat nooit de Chai Tea Lattes die ik zo graag lust. Ik zou wel deze thee ook zeker opnieuw kunnen kopen, als hij hier te verkrijgen is. Hij smaakt lekker en heeft zo een ‘warme’ smaak, doet me aan een gezellige, cosy, winteravond denken. Ik ben dus zeker tevreden over deze Yogi Tea en ga nog veel genieten van de andere zakjes uit de verpakking!


Had jij al eens gehoord van choco thee? Of heb je het al eens gedronken? 

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen:

  1. Yogi thee is hier gewoon verkrijgbaar bij biologische winkels zoals EkoPlaza. ;) Hier staat het zelfs bij de Jumbo in het biologische schap.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het in België nog nooit in de rekken gezien, misschien in Nederland dus wel! :-)

      Verwijderen