Het
is al weer een hele tijd geleden dat ik nog eens een ‘Do It Yourself’ artikel
gemaakt heb voor Verodoesthis. Ik las in het Belgische tijdschrift Joepie dat Pretty Little
Liars actrice Lucy Hale verzot was op bevroren blauwe bessen gedoopt in
yoghurt. Het zag er super simpel uit en daarom besloot ik het ook eens zelf te
proberen. Samen met Nick ging ik aan de slag. Kijken jullie mee?
Dit
zijn alle benodigdheden die je nodig hebt. Niet zoveel dus! Ik heb een schotel
op de bosbessen op te leggen, de blauwe bessen (uiteraard!), blauwe bessen
yoghurt, tandenstokers en papier. In het artikel stond dat Lucy hier Griekse
yoghurt voor gebruikte maar dat je ook kon kiezen voor blauwe bessen yoghurt om
de smaak nog sterker naar voor te doen komen. Ook stond er in dat je bakpapier
nodig had. Ik heb dat niet in huis, dus koos ik voor inpakpapier waar wij in
onze horeca zaak de frietjes in verpakking. Slim idee of niet? Dat kunnen
jullie straks zien!
Ik
koos voor de ‘Friszoete en knapperige blauwe bessen’ van de Albert Heijn.
Persoonlijk vind ik hun voorverpakt fruit altijd erg lekker en daarom leken
deze bessen mij ook erg geschikt. Tijdens het maken van deze DIY stak ik er dan
ook regelmatig eentje in mijn mond. Je kan er dan ook zo moeilijk afblijven he!
Als
yoghurt koos ik voor deze 'nieuwe' variant van Danone: de Oikos bosbes yoghurt.
Je kan zoals hiervoor al gezegd kiezen voor Griekse yoghurt om het geheel nog
gezonder te maken. In principe zal eender welke yoghurt de klus wel klaren, dus
die kan je naar hartenlust zelf kiezen!
Om te
beginnen legde ik een vel inpakpapier op mijn schotel, waarop ik uiteindelijk
alles zou leggen. Ik begon door de bessen aan een tandenstoker te prikken en
deze dan onder te dompelen in de yoghurt. Dit is sowieso de meest hygiënische
optie, maar zeker niet de handigste. Eerlijk? Het duurt zo eeuwen voor het
klaar is. Je verliest ook geregeld een besje in de yoghurt en begin dan maar
eens te zoeken met je tandenstoker… Al snel schakelde ik over op mijn handen.
Niet echt hygiënisch zou je denken… Maar ik had mijn handen uiteraard netjes
gewassen en het eindresultaat was toch enkel voor Nick en mezelf, dus who
cares?
Dit
is hoe de bolletjes er uit zagen eens ze ondergedompeld waren in de yoghurt.
Ziet er al best lekker uit, vinden jullie ook niet? Ik geloof dat dit een
70-tal besjes zijn. Ik had echt nog redelijk wat bessen over en die heb ik dan
ook gewoon zonder yoghurt opgegeten. Nick heeft de overschot van de yoghurt
naar binnen gewerkt omdat hij hem best lekker vond!
Snel
de besjes onder een nieuwe laag papier leggen om dan in te vriezen. Ze moeten
slechts een uur in de diepvriezer staan, dus eigenlijk is dit best snel te
maken als gezonde snack. Zijn jullie al benieuwd naar het resultaat? Ik was dat
alvast wel!
Om
dan een T.O.T.A.L.E. anticlimax te krijgen… Wat een ramp dit! Nee, serieus,
gebruik nooit, never, jamais gewoon inpakpapier. De yoghurt blijft er zo aan
vast kleven dat het papier er gewoon aan vast blijft hangen. Verdorie zeg!
Misschien was bakpapier toch een betere oplossing geweest? In ieder geval
hadden we enkele besjes papiervrij kunnen krijgen en die toch kunnen opeten…
Maar ook dat viel ons lelijk tegen! We vonden het echt niet lekker. Ik vond het
precies zo smaken als wanneer je als kind besluit om ijsjes te maken van je
petit gervais yoghurt. Dat vond ik ook nooit echt lekker! Nee, dit is zeker
niet voor herhaling vatbaar.
Ondanks
alles wou ik deze fail toch met jullie delen. Ik denk als een soort
waarschuwing van er zelf niet aan te beginnen, en omdat het achteraf gezien nog wel best grappig is! Indien jullie het willen
proberen met bakpapier (en eventueel andere yoghurt?), laat me even weten hoe
dat gegaan is! Zelf kon ik alleen maar denken: “Had ik de bessen allemaal maar
gewoon opgegeten en de yoghurt er apart bij genomen.”! Ik waag er me alvast
nooit meer aan om dit receptje uit te proberen… Jammer!
Liefs,
Julie x
Het klonk zo lekker :) Balen dat het mislukt is..
BeantwoordenVerwijderenJa inderdaad! Volgende keer hopelijk beter! ;-)
Verwijderen