zondag 19 oktober 2014

Julie | D.I.Y.: Frozen Yoghurt Blueberries


Het is al weer een hele tijd geleden dat ik nog eens een ‘Do It Yourself’ artikel gemaakt heb voor Verodoesthis. Ik las in het Belgische tijdschrift Joepie dat Pretty Little Liars actrice Lucy Hale verzot was op bevroren blauwe bessen gedoopt in yoghurt. Het zag er super simpel uit en daarom besloot ik het ook eens zelf te proberen. Samen met Nick ging ik aan de slag. Kijken jullie mee?


Dit zijn alle benodigdheden die je nodig hebt. Niet zoveel dus! Ik heb een schotel op de bosbessen op te leggen, de blauwe bessen (uiteraard!), blauwe bessen yoghurt, tandenstokers en papier. In het artikel stond dat Lucy hier Griekse yoghurt voor gebruikte maar dat je ook kon kiezen voor blauwe bessen yoghurt om de smaak nog sterker naar voor te doen komen. Ook stond er in dat je bakpapier nodig had. Ik heb dat niet in huis, dus koos ik voor inpakpapier waar wij in onze horeca zaak de frietjes in verpakking. Slim idee of niet? Dat kunnen jullie straks zien!
 Ik koos voor de ‘Friszoete en knapperige blauwe bessen’ van de Albert Heijn. Persoonlijk vind ik hun voorverpakt fruit altijd erg lekker en daarom leken deze bessen mij ook erg geschikt. Tijdens het maken van deze DIY stak ik er dan ook regelmatig eentje in mijn mond. Je kan er dan ook zo moeilijk afblijven he!Als yoghurt koos ik voor deze 'nieuwe' variant van Danone: de Oikos bosbes yoghurt. Je kan zoals hiervoor al gezegd kiezen voor Griekse yoghurt om het geheel nog gezonder te maken. In principe zal eender welke yoghurt de klus wel klaren, dus die kan je naar hartenlust zelf kiezen!Om te beginnen legde ik een vel inpakpapier op mijn schotel, waarop ik uiteindelijk alles zou leggen. Ik begon door de bessen aan een tandenstoker te prikken en deze dan onder te dompelen in de yoghurt. Dit is sowieso de meest hygiĆ«nische optie, maar zeker niet de handigste. Eerlijk? Het duurt zo eeuwen voor het klaar is. Je verliest ook geregeld een besje in de yoghurt en begin dan maar eens te zoeken met je tandenstoker… Al snel schakelde ik over op mijn handen. Niet echt hygiĆ«nisch zou je denken… Maar ik had mijn handen uiteraard netjes gewassen en het eindresultaat was toch enkel voor Nick en mezelf, dus who cares?Dit is hoe de bolletjes er uit zagen eens ze ondergedompeld waren in de yoghurt. Ziet er al best lekker uit, vinden jullie ook niet? Ik geloof dat dit een 70-tal besjes zijn. Ik had echt nog redelijk wat bessen over en die heb ik dan ook gewoon zonder yoghurt opgegeten. Nick heeft de overschot van de yoghurt naar binnen gewerkt omdat hij hem best lekker vond!Snel de besjes onder een nieuwe laag papier leggen om dan in te vriezen. Ze moeten slechts een uur in de diepvriezer staan, dus eigenlijk is dit best snel te maken als gezonde snack. Zijn jullie al benieuwd naar het resultaat? Ik was dat alvast wel!
Om dan een T.O.T.A.L.E. anticlimax te krijgen… Wat een ramp dit! Nee, serieus, gebruik nooit, never, jamais gewoon inpakpapier. De yoghurt blijft er zo aan vast kleven dat het papier er gewoon aan vast blijft hangen. Verdorie zeg! Misschien was bakpapier toch een betere oplossing geweest? In ieder geval hadden we enkele besjes papiervrij kunnen krijgen en die toch kunnen opeten… Maar ook dat viel ons lelijk tegen! We vonden het echt niet lekker. Ik vond het precies zo smaken als wanneer je als kind besluit om ijsjes te maken van je petit gervais yoghurt. Dat vond ik ook nooit echt lekker! Nee, dit is zeker niet voor herhaling vatbaar. 


Ondanks alles wou ik deze fail toch met jullie delen. Ik denk als een soort waarschuwing van er zelf niet aan te beginnen, en omdat het achteraf gezien nog wel best grappig is! Indien jullie het willen proberen met bakpapier (en eventueel andere yoghurt?), laat me even weten hoe dat gegaan is! Zelf kon ik alleen maar denken: “Had ik de bessen allemaal maar gewoon opgegeten en de yoghurt er apart bij genomen.”! Ik waag er me alvast nooit meer aan om dit receptje uit te proberen… Jammer! 

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen: