donderdag 9 oktober 2014

Food tricks & favourites


De meesten onder ons genieten graag van lekker eten en drinken. Ik ben zelf ook continu op zoek naar dingen die nog lekkerder zijn of kleine trucjes om iets lekkers nog veel lekkerder te maken. De afgelopen week heb ik een paar keer wat openbaringen gehad op vlak van eten die ik graag met jullie wil delen. Omdat dit niet superveel dingen zijn, deel ik ook even mijn favorieten op vlak van eten en drinken. 


Food tricks

Het perfecte ei
Ik eet dolgraag eieren maar ik had toch altijd een probleem met die kooktijden. Vijf minuten is een zachtgekookt eitje maar dan is het eiwit nog blubberig. Tien minuten is een hardgekookt eitje maar dan is de dooier zo droog. Nee, het was niet gemakkelijk goed voor mij. Tot ik een tijdje geleden mijn eitje er na 7-8 minuten al uithaalde. Het eiwit was mooi stevig en gekookt terwijl het de eierdooier vanbinnen nog zacht en licht vloeibaar was. heerlijk! 


Like a fresh chocolate chip cookie
Met koekjes heb ik een haat-liefde verhouding. Het ziet er altijd zo lekker uit maar over het algemeen zijn van die american cookies vrij hard en droog (ja ik heb het niet voor droge dingen, behalve humor, humor mag droog zijn. Mijn zus kocht vorige week twee triple choc American chocolate chip cookies bij de AH en toen ik het mijne wou opeten, kwam ik op een geniaal idee. Ik heb het een twintigtal seconden in de magnetron gestoken en het was heerlijk! Het koekje werd in z'n geheel wat zachter en de chocoladestukjes waren gesmolten. Ik zou er nu meteen weer eentje opkrijgen. 


Een nachtje rust
Ik maak regelmatig pastasalade om mee naar school te nemen. Ik blijf vaak proeven tot de smaak aanvaardbaar is (qua kruiding) maar meestal vind ik het dan nog redelijk flauw. Omdat ik dan geen idee heb wat ik er nog aan toe kan voegen, zet ik het gewoon in de ijskast zodat ik het de volgende dag maar gewoon moet meenemen. Ik schrok mezelf ook een bult toen mijn pastasalade ineens een explosie van smaken bevatte. Heerlijk! Dus, vers eten is lekker maar soms kan een nachtje rust ook goed doen! 

Favorieten

Chai tea latte
Sinds een paar dagen staat mijn Nescaf√© Dolce Gusto naast mijn bed, zodat ik niet te ver moet lopen als ik mezelf een heerlijke Chai Tea Latte wil maken. Ik denk dat ik hem morgen wel even wegzet aangezien Mathias komt slapen en dan is het nogal stom dat dat machine op mijn nachtkastje staat. Als je houdt van wat specialere drankjes met dit koude weer en chocomelk wat te zoet vindt, probeer dan zeker eens een chai tea latte! 


Poptarts - Chocolate chip cookie dough
Ik moet toegeven, heb er hier nog maar eentje van op (dit is trouwens nog zoiets dat veel lekkerder is na 20 seconden in de microgolfoven) maar ik ben nu al verkocht. Jammer dat het hier in Belgi√ę €5 kost voor 8 poptarts (4x2). Daarom probeer ik er lekker zuinig mee te zijn. Ik hou het voor als ik er echt zin in heb! (Ok, dit weekend ga ik nog een pakje plunderen omdat ik wil dat Mathias dit proeft :p)


Een stevig ontbijt
In Turkije besefte ik pas hoe lekker een uitgebreid en stevig ontbijt is. Een omeletje, toast, wat kaas en natuurlijk een lekkere koffie. Helaas heb ik hier op een gemiddelde weekdag geen tijd voor en in het weekend slaap ik tot 's middags. Eens kijken of ik volgende week niet eens een half uurtje vroeger kan opstaan om eens wel lekker uitgebreid te ontbijten. 

Pasta
Pasta is een van mijn grote favorieten en dit al heel erg lang. Pasta zal ook altijd een van mijn grote favorieten blijven! 

Cola light
Ik probeer zo vaak mogelijk gewoon voor water te kiezen maar soms heb ik echt zin in cola. Om het dan toch nog een beetje verantwoord te houden, kies ik voor Cola light (en omdat ik het stiekem lekkerder vind dan gewone cola). Vooral 's avonds of tijdens een drukke dag op school kan ik echt genieten van een fris blikje cola light. 

Hebben jullie nog leuke keukentips of lekkere dingen waarvan jullie vinden dat ik die zeker eens moet proberen?

Liefs
Veronique

3 opmerkingen:

  1. wat een leuk artikel! hm een chai latte naast je bed, heel handig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kook mijn eitje ook altijd 8 minuutjes, is perfect :-) Maar van de-dag-erna food ben ik niet zo fan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hmm, die foto's zien er heerlijk uit!

    BeantwoordenVerwijderen