donderdag 11 september 2014

Zon, zee & haarverzorging


Wie houdt er nu niet van zon, zee (of het zwembad) en zand? De zon op je huid doet je stralen en het water biedt dan waarschijnlijk een welkome verfrissing. 's Avonds douche je en was je je haar om dan 's avonds te schitteren bij 't diner en daarna. Helaas is dit over het algemeen niet zo gezond voor je haar. Zout en/of chloor drogen je haar uit, net zoals het dagelijk wassen. Bespaar dus alstublieft geen gewicht in je koffer met je haarverzorging thuis te laten. 


Ik weet dat voor de meesten de zomervakantie al even voorbij is en dat ik een van die lucky bastards ben die nu nog lekker aan een zwembad kunnen genieten van cocktails. Dit gaf mij net de inspiratie om jullie te vertellen wat ik mee heb om mijn haren te verzorgen. 

Shampoo & conditioner
Wat shampoo en conditioner betreft, heb ik gekozen voor geen al te grote en redelijk goedkope van bij de Action. Puur omdat in mijn ogen dit gewoon de basisverzorging is en dit niet zoveel uitmaakt. Het is vooral belangrijk wat je daarna doet. 

Mocht je toch nieuwsgierig zijn, ik heb de Total care volume shampoo & conditioner met argan olie van Hegron. Als ik mij niet vergis, kostten deze 1,29 euro per stuk. Lekker goedkoop en vooral met de conditioner vind ik dit enorm goed, aangezien ik dit nogal veel gebruik als ik mijn haar goed wil voeden. Mochten de flessen nog niet volledig leeg zijn tegen dat ik naar huis vertrek, kan ik ze gewoon daar laten. Het is niet dat het mij stukken van mensen gekost heeft. 


Masker & olie/serum
Maskers kosten over het algemeen toch wel een lieve duit en om dan een grote pot mee op vakantie te nemen om daar een of twee keer te gebruiken, vind ik een beetje overdreven. Het weegt veel en achterlaten voor de terugreis vind ik maar zonde. Gelukkig zag ik iets bij de Kruidvat dat hier een oplossing voor biedt. 

Ik koos namelijk voor twee kleine tubetjes Kruidvat hairrepair. Eentje dat total care belooft en eentje dat zou zorgen voor zijdezacht haar. Ik laat jullie achteraf zeker weten wat ik van die maskertjes vond. Het is natuurlijk erg gemakkelijk dat het twee kleine wegwerpverpakkingen zijn van 20ml (ik hoop maar dat dit genoeg is voor mijn lange haar). Het is niet mega goedkoop (kost €0,99 per tube) maar voor op reis was het wel het handigste. 

Op het moment dat ik dit schrijf, ben ik uiteraard nog niet vertrokken. Ik zit nu nog rustig in mijn eigen bedje achter mijn laptopje te typen. Waarom ik dit vertel? Omdat ik op dit moment nog niet weet welk serum of welke olie ik meeneem. Ik heb er drie staan waartussen ik twijfel. Een serum van pantene dat ik al even gebruik, een olie van the body shop en een olie van gliss kur. Het grootste verschil tussen een serum en olie zou zijn dat een serum meer oppervlakkig werkt en dus beschermt en een olie meer in het haar indringt en dus voedt. (bron: beautygloss) Dus volgens mij opteer ik dan toch voor een olie voor mijn haar. 

Wat gebruiken jullie van haarverzorging op vakantie?

Liefs
Veronique

3 opmerkingen:

  1. Ik vind het altijd lastig om mijn haar in een goede conditie te houden op vakantie. Ik zou ook eerder voor een olie gaan dan voor een serum, want dat werkt toch net wat hardnekkiger. Dat kan je haar wel gebruiken met zoveel zon etc.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als ik op vakantie ben aan de zee dan masker ik mijn haar wat vaker! want anders word het heel stroef!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een fijne tips! Ik heb zelf heel snel last van droog haar, vooral in de lengtes van mijn haar!

    BeantwoordenVerwijderen