dinsdag 30 september 2014

Wat Marmaris 2014 mij geleerd heeft


Zoals jullie sowieso wel weten, heb ik een weekje genoten van het zonnetje in Marmaris onder begeleiding van een heerlijke gin-tonic. Zoals het een goed mens beaamt, heb ik weer wat bijgeleerd en dit wil ik met jullie delen. Caring is sharing, my darlings. 1. Als je van sauna's en massage's houdt, ga dan zeker eens naar een hamam. Hieraan zit wel een grote maar verbonden. Check zeker eerst eens of er mensen zijn die ervaring hebben met de hamam waar je naartoe wilt gaan zodat je weet dat je goed zit. 

2. Afdingen. Wij hebben zeker wat parfum betreft geweldige koopjes gedaan. Ze raden altijd aan om als ze bv. 80 Turkse Lira vragen, om te beginnen bij 40. Spreek zeker eerst met jezelf af hoeveel je er maximum voor wilt geven. Anders kan het zijn dat je toch meer betaalt dan je oorspronkelijk wou. 

3. De echte merk-alcohol is enorm duur in Turkije door de taxen. Wij hebben daarom speciaal vanuit Rhodos voor enkelen van het hotel een fles meegebracht. 

4. Als je reist via Schiphol is het aan te raden om de douane-app te downloaden. Dan weet je hoeveel "nep" etc. je mee mag nemen vanuit het buitenland. 

5. Honger of niet. Je eet als je een all-inclusive formule hebt. Je begint dan met een beetje van alles om te proeven om daarna te beslissen waarvan je meer gaat bijhalen. Om dan uiteindelijk toch van zoveel verschillende dingen een 'proevertje' genomen te hebben, zodat je zelfs geen plaats meer over hebt voor het dessert. 

6. Rhodos is enorm mooi en gezellig. Jammer dat wanneer je in Marmaris bent je best lang aan de douane moet aanschuiven. 

7. Slapen is heerlijk. Na een lange dag aan het zwembad en een avondje shoppen is het zalig om je bed in te kruipen.

8. Ik heb niet genoeg aan een boek van 500 blz. Dat had ik in drie dagen uitgelezen en daarna Tessa haar boek (een dikke 200 blz.) in een dag. 

Zijn er dingen die jullie ooit op vakantie geleerd hebben? 

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

  1. Turkse grens is zwaar beveiligd nu, die douane is er altijd wel :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind dat het eigenlijk wel goed meevalt... er werd totaal niet gecontroleerd wat wij meebrachten van Rhodos maar het duurde gewoon enorm lang voor die een stempeltje op al onze visums gezet had :p

      Verwijderen