donderdag 25 september 2014

Pasta & Tonijn salade


Mijn schooljaar is weer begonnen en dat wil zeggen dat ik een dag moet overleven zonder dat ik naar de koelkast kan lopen om er random eten uit te gaan nemen. Ik moet zien dat ik of geld op mijn studentenkaart heb staan, of tijd heb om buiten de schoolmuren een broodje te gaan kopen of dat ik van thuis iets bij heb. Aangezien ik nog altijd niet bij de bank geraakt ben, is optie 1 geen optie, een broodje van een broodjeszaak is een dure grap en om gewoon boterhammen van thuis mee te brengen vind ik maar niks. Ineens kreeg ik de geniale ingeving dat het ook anders kan: een pastasalade mee naar school! Ik heb er ook al een gemaakt met pesto maar vandaag deel ik mijn pastasalade met tonijn. 

Wat heb je nodig?
- een blikje tonijn
- pasta
- 2 eieren
- paar eetlepels mayonaise
- paar kerstomaatjes 
- wat peterselie
- een kwart ui
- kruiden om het geheel af te kruiden (ik heb wat pesto, peper, zout en tandoori kruiden gebruikt) 


Kook de eieren tot ze bijna hard zijn (vind ik lekkerder dan van die helemaal harde droge eieren) en zet ondertussen ook de pasta op. Ondertussen snij ik ook al de tomaatjes, de peterselie en de ui. Als de eieren klaar zijn (ongeveer 8 minuten), zorg je ervoor dat ze kunnen afkoelen, haal je de schil eraf en snij je ze in stukken. 

Dit doe je dan in een bak. Uiteindelijk is het erg simpel want hier doe je ook het blikje tonijn (niet vergeten uit te lekken!), de pasta en de mayonaise bij. Meng dit goed onder elkaar. Tijd om een eerste keer te proeven! 


Want dan proef je over het algemeen welke kruiden je er nog moet bijdoen. Omdat ik het graag wat pittiger heb, doe ik er genoeg peper en tandoori kruiden in. Let een beetje op met het zout want tonijn op zich is ook al vrij zout. 


Het voordeel van dit een dag op voorhand te maken, is dat je het een nachtje in de koelkast bewaard en zo alle smaken nog beter uitkomen. Je ziet: dit is een heel erg gemakkelijk recept maar wel erg lekker en leuk om die saaie boterham eens te vervangen. Je kunt trouwens eindeloos variĆ«ren. Meer groentjes erbij, andere saus, andere kruiden, etc... 

Liefs
Veronique

Geen opmerkingen:

Een reactie posten