zondag 14 september 2014

Julie | Review: The Body Shop Vitamin E CreamWe weten natuurlijk allemaal wel hoe belangrijk het is om je huid te verzorgen. Als je zorg draagt voor je lichaam ziet het er niet alleen stralender uit, maar is het ook gezond. Daarom dat ik sinds een dik jaar ongeveer ook dagelijks een dag/nachtcrème gebruik. Ik gebruikte die van Germaine De Capuccini, maar die is helaas op. Ik besloot eens een andere uit te proberen en kwam terecht bij The Body Shop. De verkoopster vertelde me dat de Vitamine E nachtcrème die ik wou uitverkocht was. Gelukkig had ze een alternatief. Ongeveer dezelfde crème, die eigenlijk een dagcrème is, maar die zo voedend is dat je hem ook even goed als nachtcrème kan gebruiken. Ik heb het hier over de Vitamin E Intense Moisture Cream. Benieuwd naar mijn mening? Klik dan op 'Meer lezen'.


Uitstraling: Het potje heeft dezelfde soort verpakking als alles van The Body Shop. Ik vind altijd dat ze mooie, duidelijke verpakkingen hebben. Alle informatie staat op het potje. Ook vind ik het fijn dat ze er bij zetten dat het voor de erg droge huid is, zo kan je gelijk op het deksel al zien voor welk huidtype het product geschikt is. Verder is de vormgeving simpel, in het zachtroze. Ik vind dit echt bij het product passen.


Geur: De geur is niet fantastisch, maar ook niet slecht. Alle producten met Vitamine E van The Body Shop hebben ongeveer dezelfde geur. Het doet mij een beetje aan een subtiele rozengeur denken. Normaal ruik ik dit niet graag, maar hierbij valt het echt goed mee! In dit product zit ook sheaboter en jojoba-olie, dus de geur is niet te fel. Gelukkig maar, voor een dag/nachtcrème!

Hij belooft: Een luxueuze, zijdezachte dagcrème speciaal voor droge huid, die helpt vocht in te sluiten, waardoor ze langdurig intensief verzorgend en beschermend werkt. Bij regelmatig gebruik helpt ze ook de natuurlijke vochtbarrière van de huid te herstellen, waardoor de huid glad en ontspannen aanvoelt en goed beschermd is.


Eigen ervaring: Ik vind persoonlijk dat dit een zeer goede crème is. Hij is romig, maar toch licht van structuur. In het begin bij het uitsmeren lijkt hij vrij dik en desondanks trekt hij toch ontzettend snel in mijn huid. Als ik hem ’s avonds gebruik, voelt mijn gezicht ’s morgens echt goed gevoed, en erg zacht. Ik heb veel minder last van droge plekjes sinds ik deze crème gebruik, wat dus zeker een pluspunt is! Gelukkig biedt The Body Shop ook andere Vitamine E crèmes aan voor mensen die niet zoveel last hebben van een droge huid. Ik vind hem prima! Het enige wat ik denk dat voor sommigen een struikelblok zou kunnen zijn, is de geur. Hij is niet erg sterk aanwezig, maar toch ruik je hem nadien nog. Voor mij is dit geen probleem, maar de crème heef toch best een aparte geur. Best even in de winkel ruiken en testen voor je hem koopt dus!Score: 9/10

Prijs: €19 voor 50ML.Product informatie: Aqua (water), Glycerin (glycerine), Dimethicone, Butyrospermum Parkii Butter (sheaboter), Olea europaea (olijfolie), Butylene Glycol, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Glucoside, Triticum vulgare (tarwekiemolie), Cetyl Alcohol, Cyclomethicone, Vitis vinifera (druivenpitolie), Sodium Polyacrylate, Saccharide Isomerate, Polysilicone-11, Phenoxyethanol, Dimethicone Crosspolymer, Buxus chinensis (jojoba-olie), Panthenol, Tocopheryl Acetate (vitamine-E-acetaat), Sodium Stearoyl Glutamate, Parfum, Xanthan Gum, Methylparaben, Benzyl Benzoate, Retinyl Palmitate (vitamine A), Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Butylparaben, Ethylparaben, Hydroxycitronellal, Isobutylparaben, Propylparaben, Limonene, Geraniol, Linalool, Citronellol, Cinnamyl Alcohol, Alpha-Isomethyl Ionone, Citric Acid (citroenzuur), kleurstof: CI 14700.Wat mij betreft is dit een prima product! Oké, hij kost dan wel 19 euro, maar dat vind ik niet teveel. Hij smeert best wel zuinig, waardoor je er best lang mee toe komt. Bovendien vind ik dat The Body Shop altijd kwaliteit levert voor het geld. Je bent niets met een crème van 5 euro die zijn werk niet doet! Ik zou deze zeker opnieuw kopen, alleen ben ik altijd ook wel benieuwd naar crèmes van andere merken en wissel ik eens graag af.


Heb jij deze crème van The Body Shop ooit al getest?

PS: Nu Veronique terug komt van vakantie, vertrek ik voor een kleine twee weken! Deze nacht vertrek ik samen met Nick naar Tenerife, tot en met zaterdag 27 september. Als het goed is, zouden jullie hier niks van mogen merken aangezien alle artikels vooraf geschreven zijn! :-)

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Ik heb deze nog niet getest, maar klinkt als good stuff :-). En ik vind 19 euro best meevallen hoor, voor een goede dagcrème. De mijne kost iets van een 40 euro. Niet goedkoop, maar hij werkt wel en ik heb nogal een moelijke huid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, 19 euro valt nog best goed mee! :-)

   Verwijderen
 2. Ik heb hem zelf ook, vind hem enorm fijn :)

  BeantwoordenVerwijderen