woensdag 17 september 2014

Julie | New In: Real Techniques Kwastenset


In de Facebook groep Belgian Beauty Bloggers zag ik een oproep staan van iemand die verschillende ongebruikte kwastensets van Real Techniques verkocht. Mijn interesse was natuurlijk gewekt en al snel kwam ik er achter dat ze slechts 22 euro vroeg voor een set. Na even zoeken op internet zag ik dat deze normaal zo’n 26 à 27 euro kosten, en daar komen dan nog eens verzendingskosten bij! Bij het op en af mailen kwamen we er achter dat we nog eens beiden in Turnhout woonden, dus ik moest helemaal geen verzendingskosten betalen! We spraken af aan de Nieuwe Kaai en de deal was snel gesloten. Benieuwd wat nu mijn mening is over dit setje? Lees dan snel verder!Op deze foto kan je zien welke kwasten in de set aanwezig zijn. Het zijn vier kwasten: een detailer brush, een pointed foundation brush, een buffing brush en een contour brush. Ik gebruik ze niet per se alle vier waarvoor ze dienen. Ik vind het bij kwasten altijd een beetje uitzoeken wat voor mij het beste werkt. Ook zit eer een leuke Panoramic Case in de verpakking. Hier kan je niet alleen deze vier kwasten in kwijt, er is ook nog ruimte voor andere kwasten. Je kan het dichtvouwen om makkelijk mee te nemen, maar ook zo zetten dat het een soort van display is! Hier kan je duidelijk zien wat ik bedoel! Ik heb de houder hier opgesteld zoals je hem op een make-uptafel zou kunnen zetten. Aan de linkerzijde is nog plaats voor andere kwasten, zoals jullie later in deze post zullen zien. Op de foto zie je van links naar rechts de contour brush, pointed foundation brush, detailer brush en dan ten slotte de buffing brush.De detailing brush is niet zo erg groot, wat natuurlijk de bedoeling is. Ik heb nog niet echt bedacht waarvoor ik deze nu het best kan gebruiken. Ergens las ik dat het ook een goed penseeltje is om lipstick mee aan te brengen. Ik heb dit reeds met een lichte kleur geprobeerd, maar dat gaf niet echt het gewenste effect. Binnenkort probeer ik dit eens met een donkere kleur, misschien heb ik dan meer succes. Het kan ook gebruikt worden voor concealer, maar die dep ik meestal met mijn vingers op de juiste plaats.De pointed foundation brush zou ideaal zijn voor het aanbrengen van (hoe kan het ook anders?) foundation. Ik gebruik hem echter op een andere manier. Van Essence heb ik twee doosjes met highlighter pearls, maar met mijn grotere, zachte kwasten vlogen de parels meestal door de ganse kamer of belandden ze uiteindelijk in de gootsteen. Ondertussen heb ik gemerkt dat deze kwast echt ideaal is voor deze highlighter bolletjes. De kwast is klein en stevig en zo kan je ook erg precies highlighter aanbrengen op je gezicht. Hier ben ik zeker en vast blij mee!Met deze buffing brush ben ik echt ontzettend blij. Hij is groot, zacht en toch ook stevig. Ik gebruik deze heel graag om mijn poeder mee aan te brengen. Zeker wanneer ik al foundation aangebracht heb en deze toch nog wil afpoederen is deze kwast een genot in gebruik! Het is de grootste kwast van de vier en ik weet zeker dat ik deze nog vaak zal gebruiken!
Als laatste is er nog deze contour brush. Hij loopt van breed naar smal, in een punt. Ik vind deze uiterst geschikt voor het aanbrengen van bronzer. Eerlijk gezegd heb ik nog geen echte bronzer gekocht, maar ik gebruik wel eens poeder in een tintje donkerder als bronzer. De vorm van deze kwast is perfect voor het contouren van je gezicht, dat zegt de naam ook al zelf. Ook hiervan ben ik echt tevreden.
 Ondertussen heb ik ook al mijn andere kwasten, met uitzondering van eentje die al in een apart hoesje zit, in de bijgeleverde houder gestoken. Zo heb ik altijd al mijn kwasten bij de hand en kan ik perfect kiezen welke ik wanneer wil gebruiken. Zoals je kan zien heb ik nog één andere Real Techniques kwast, en ook daar ben ik tevreden van. Ondertussen hebben jullie vast al wel door dat ik je deze kwasten dan ook allemaal kan aanbevelen! Ik heb zeker geen spijt van mijn aankoop, aangezien de bijgeleverde hoes een extra pluspunt is aan deze set! Ook ben ik natuurlijk blij aangezien ik hem met korting heb kunnen kopen. Als ik in de toekomst op zoek ga naar nieuwe kwasten is de kans groot dat ik opnieuw voor Real Techniques kies aangezien deze kwaliteitsvol zijn en nog best betaalbaar, vergeleken met andere (high end) merken.Hebben jullie zelf al ervaring met kwasten van Real Techniques? Ik lees het graag in de reacties!

Liefs,


Julie x

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kwasten! Lijken me super fijn werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ik ben er dan ook ontzettend blij mee! :-)

   Verwijderen
 2. De kwasten lijken me super fijn! Wil nog graag een keer kwasten van RT proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben ook super benieuwd naar meer geworden! :-)

   Verwijderen