zondag 21 september 2014

Julie | Beauty Facts & Figures


Vele beauty- en modemagazines kosten ons handen vol geld. En we geven het niet graag toe, maar vaak staat er veel te veel reclame in om ons geld waard te zijn! Gelukkig zijn er oplossingen voor om toch niet te veel uit te geven maar toch op de hoogte te zijn van de nieuwste do’s & don’ts, tips & trics en het laatste nieuws uit mode- en beautyland. Zo heeft Ici Paris XL bijvoorbeeld het gratis magazine Beauty & You dat eens om de vier maanden verschijnt. Hier staan toch ook telkens wat interessante dingen in en wie wil nu geen gratis tijdschrift? Ik heb de mei-augustus editie voor me liggen en zag toch alvast enkele nuttige dingen staan. Vandaag wil ik met jullie hun Beauty Facts & Figures delen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

“Ontdek hier de meest opmerkelijke cijfers en feiten op de beautyplaneet!” Zo opent het artikel dat ik met jullie wil delen. Ik vrees dat ik het wel exact moet overnemen en er geen eigen twist aan kan geven aangezien het cijfermateriaal en feitjes bevat. Hier kan ik natuurlijk zelf geen dingen aan veranderen! :-)


1. Studies hebben aangetoond dat de verkoop van lipstick stijgt als het regent of het een grijze dag is.


2. Tijdens hun leven gebruiken vrouwen 2 kilo lipstick.


3. 40% van de vrouwen heeft 20 lipstick in huis. Ze gooien maar 1% daarvan ooit weg.


4. 5% van je lipstick laat je achter op glazen, kopjes, kleding en mannen.


5. Blondes have more fun zegt men, maar wist je dat ze ook meer haar hebben? Echte blondines hebben zo’n 140.000 haren op hun hoofd, brunettes 110.000 en roodharigen ‘slechts’ 80.000.


6. De eerste nagellak werd gemaakt in China rond 3000 voor Christus en was een mix van eiwitten, bijenwas, gom en gekleurd poeder.


7. Volgens 40% van de vrouwen bepaalt het uitzicht van hun teennagels de mate waarin ze blij zijn met hun voeten.


8. Vrouwen stoppen gemiddeld na 5 weken, 2 dagen en 43 minuten met een dieet.


9. Bijna ¾ van de vrouwen die een niet-chirurgische ingreep ondergaat, zoals Botox-injecties, verbergt dit voor vrienden en familie. Meer dan de helft vertelt het zelfs niet aan haar partner.


10. 96% van de vrouwen heeft huidproblemen. Vooral een droge huid (43%), puistjes of pukkeltjes (30%) en rimpels (22%) worden als lastig ervaren.


11. Glas blokkeert dan wel alle uvb-stralen, 50% van de uva-stralen gaat er gewoon doorheen. En uva is nu net het ultraviolette licht dat je huid veroudert.


12. 95% van de vrouwen heeft cellulitis. Ja, óók de slanke vrouwen!


13. 97% van deze vrouwen zou hun kans grijpen mochten ze dit deel van hun lichaam kunnen vervangen. 82% daarvan zou hun buik vervangen, 62% hun bovenbenen, 50% hun billen en 37% hun bovenarmen.


14. Het langste haar op de wereld is bijna 3 meter lang.


15. De huid van je lichaam bestaat uit ongeveer 19.000.000 huidcellen.


16. Met make-up op naar bed gaan veroudert je huid 7x sneller!

 Zo, dit waren alle facts & figures op beautygebied dat het magazine te bieden heeft! Ik schrik toch wel een beetje van sommige dingen, zoals dat vrouwen gemiddeld 2 kilo lipstick gebruiken! En die eerste nagellak uit 3000 voor Christus? Misschien een idee voor een D.I.Y., anyone? ;-) Ook van die informatie over de ultraviolette lichtstralen is een beetje schrikken. Good to know vind ik het in ieder geval wel.


Welk feitje vonden jullie het interessantste of het meeste schrikken? En zaten er al veel dingen tussen die je voordien al wist?

Liefs,


Julie x

2 opmerkingen: