woensdag 10 september 2014

Julie | American Foodstore WilrijkNick had van collega’s gehoord dat er in Wilrijk – Antwerpen een American Foodstore zat en daar wilden wij natuurlijk ook graag is naartoe. In de weerspiegeling zie je ons nog net staan, en de auto die je ziet is die van Nick. Excuses voor de vuilbakken, maar ik was niet bepaald van plan die eerst te verzetten. In dit artikel laat ik jullie enkele foto’s van in de winkel zien en daarna show ik jullie natuurlijk onze aankopen! Benieuwd? Lees dan snel verder!Zoals je kan zien is de winkel goed gevuld met allerlei lekkernijen. Ze hebben er ook verschillende drankjes, maar het is toch vooral ‘food’ dat de overhand neemt. En dit gaat van ontbijtgranen tot sauzen en van snoepgoed tot maaltijden.Ze hebben ook een heel groot assortiment aan cake verpakkingen. Deze kan je dus thuis allemaal zelf maken! Hier hebben we niets van gekocht, maar het ziet er wel allemaal verrukkelijk uit!Sinds ik in Eindhoven mijn eerste pak Pop Tarts kocht, ben ik helemaal verliefd. Hier was het assortiment super groot en wist ik echt niet wat kiezen. Voor een verpakking van 4x2 Pop Tarts betaal je al gauw een 6 à 7 euro, dus besloot ik om maar één variant te kiezen. Vorige keer koos ik die met Cinnamon, nu een Limited Edtion. Welke? Dat zien jullie bij mijn aankopen! Ook het assortiment Oreo’s was vrij groot. Waar je hier een drietal varianten kent, hebben ze er in deze winkel minstens tien!Beetje een wazige foto, maar je kan zien dat we een dikke 55 euro hebben moeten betalen. Ook zie je wel dat we voor dat bedrag best veel dingen kochten. De prijzen staan er random op, dus ik weet niet exact welke prijs bij welk product hoort, mijn excuses hiervoor.Toen we in de auto zaten konden we onze nieuwsgierigheid al niet meer bedwingen. Als eerste ding om te proeven kozen we voor deze Beef Jerky in de Sweet & Hot smaak. Het zijn echt gewoon stukjes beef, die je zo uit de verpakking kan op eten. Er zit wel maar 25g in de verpakking en dat is dan ook het enige nadeel! Deze reepjes zijn echt best lekker!Ook nog in de auto besloten we om deze Chicken Bites in Flamin’ Buffalo Style ook alvast op te eten. Hier zie je dat deze €1 gekost hebben. Deze waren ook lekker, al vond ik persoonlijk de Beef Jerky’s lekkerder.Voor mezelf kocht ik ook deze ‘Cinnabon’ ontbijtgranen van Kellogg’s. Ik ben dol op alles met een kaneelsmaakje, dus normaal konden deze niet tegenvallen. De ontbijtgranen waren niet goedkoop, deze zal toch ergens tussen de 7 en de 8 euro gekost hebben. Maar dat zijn ze dubbel en dik waard! Want wat zijn deze lekker zeg! Sowieso de lekkerste ontbijtgranen die ik ooit al gegeten heb. Ze smaken echt goed naar kaneel en toch ook zoet. Hier kan je van blijven eten!Nick koos er voor om ook deze chips mee te nemen. Hij heeft een ‘Hot Sauce’ smaak waar we erg benieuwd naar waren. En deze is echt ONTZETTEND heet. Normaal kan ik makkelijk een zak chips op, maar van deze hebben we samen al drie keer gegeten en hij is nog niet op!Voor mezelf koos ik deze Red Velvet Cupcake Bites. Ik ben een grote fan van het bekende Amerikaanse cakeje, dus dacht ik dat deze ook niet anders dan super lekker konden zijn! Helaas vallen ze een beetje tegen. Ik proef niet de echte Red Velvet smaak van een cakeje… Ze zijn leuk om eens te proberen, maar ik zou ze niet opnieuw kopen denk ik.Uit hetzelfde gamma aan ‘Bites’, koos ik deze Cinnamon Bun Bites. Net zoals de vorige zijn deze ook niet helemaal volgens mijn verwachtingen. Ik denk dat het gewoon aan de ‘bites’ an sich ligt en niet per se aan de verschillende smaken. De balletjes zijn te klein om een intense smaak te kunnen geven volgens mij.Driemaal raden wie deze Cinnamon Suger Pita Chips koos? Juist ja, ik! Chips delen Nick en ik altijd maar deze is dankzij mij in het winkelmandje terecht gekomen. Ik ben nu eenmaal dol op kaneel, sorry! Ik moet zeggen dat hij erg lekker is, maar het is niet echt chips. Het houdt zo wat het midden tussen chips en crackers. De smaak van kaneel is niet uitgesproken aanwezig, maar hij smaakt wel zoet. Je voelt dat dit minder vettig is dan chips, je handen voelen nadien vrij droog als je hier van gegeten hebt. Het vult ook hard, dus dit is zowat de eerste zak chips die ik niet in een keer zou kunnen opeten. Aanrader? Wat mij betreft wel!Als jullie mijn XL Shoplog van Eindhoven gelezen hebben, weten jullie misschien nog hoe verzot Nick is op Oreo koekjes. Hij koos dus ook voor deze Double Stuf variant, al gaan we deze wel samen opeten. Er zou dus dubbel zoveel crème in moeten zitten. We hebben ze al geproefd en ze zijn echt super lekker! De laag is inderdaad iets dikker maar de smaak is gewoon hetzelfde.Deze Whoppers Malted Milk Balls zijn van Nick. Mij doen ze ontzettend denken aan Malthesers, althans op de verpakking dan toch. Ik was benieuwd of deze ook een luchtige kern hebben! Deze kern is echter iets harder, steviger. Ik vind ze best lekker, voor Nick vielen ze een beetje tegen.Deze KitKat in Cookies & Cream smaak hebben we samen gekozen. Aangezien er acht repen in zitten is dit mooi te verdelen natuurlijk. Ik heb er zelf al eentje gegeten en vind ze erg lekker. De ‘cream’ proef ik niet echt, het is gewoon een reep met witte- en melkchocolade volgens mij. Wel lekker!Deze M&M’s met coconut smaak zijn voor Nick. Waar ik verslaafd ben aan kaneel, is hij dat aan dingen met kokosnoot! Zowel in snoep als in drankjes als ook in bijvoorbeeld een handcrème… Hij kiest altijd voor kokos! Hij heeft ze ook al opgegeten en vond ze best lekker.Veronique had gevraagd naar Reeses Peanut Butter Cups en dit was het eerste wat ik tegenkwam. Omdat ze maar €1 kosten heb ik ze in mijn winkelmandje gelegd. De oorspronkelijke cups die ze vroeg, hebben we nadien ook gekocht. Die waren €6. Daar heb ik helaas geen foto van genomen.Nick koos ook voor dit Coors Light biertje. Als je goed kijkt zie je twee lichte stroken over het etiket lopen. Op de ene staat ‘Cold’ en op de andere ‘Damme Cold’. De tekst wordt pas zichtbaar als je hem in de ijskast hebt liggen. Als je hem er even in legt en hem dan al wil drinken is hij gewoon koud, als je hem lang genoeg laat liggen word hij ijskoud! Het biertje is 'maar' 4% dus zeker geen zwaar bier. Het is een gewone pils van smaak maar dan iets slapper zeg maar. Lekker om gewoon op een terrasje te drinken bij warm weer!Voor mezelf koos ik nog deze Blueberry White Tea van Arizona. Tegenwoordig verkopen ze zulke flessen ook hier in België, maar die had ik nog niet kunnen proeven. Deze variant vind ik erg lekker! Dus als je hem ergens ziet zou ik niet twijfelen om hem te kopen. Mama vond hem niet zo lekker, maar die drinkt eigenlijk gewoon nog het liefst van alles een glas plat water, haha!Dit blik Snapple Watermelon Punch hebben Nick en ik gekocht om te delen. Altijd in Amerikaanse series hoor je verhalen over punch, dus wij waren benieuwd! We hebben dit al blik al opgedronken ondertussen en ik moet zeggen dat Nick het wel erg lekker vond. Ikzelf vond het eerder ‘mwoah’. Het was niet vies ofzo, maar ik had het lekkerder verwacht!Je ziet het woord coconut, dus deze reep is voor… Juist! Nick natuurlijk! Hij heeft ze volgens mij nog niet open gedaan, dus ik weet ook niet of ze lekker is. Maar mij lijkt het gewoon een chocolade reep met een kokosnoot smaak in het midden en dan zal hij het vast en zeker wel lekker vinden.Je zag in de winkel al een rek vol verschillende Pop Tarts! De keuze was erg moeilijk, maar ik koos voor deze Frosted Red Velvet smaak. Ik hoopte dat deze beter mee zouden vallen dan de Red Velvet Bites die ik eerder in dit artikel besprak. Het was een Limited Edition, vandaar dat ik voor deze smaak gekozen heb. Ik moet zeggen dat ik deze ook weer super lekker vind, net zoals de Cinnamon variant van Pop Tarts. Beschouw mij dus maar gewoon als een Pop Tarts fan!Ik ben zelf dol op Chorizo salami en Nick zag deze worst hangen. Hij zou een milde smaak moeten hebben, je had ook een pikante variant.Ik moet zeggen dat hij best lekker was. Niet echt heel speciaal of zo, maar wel gewoon lekker. Ik proefde wel degelijk chorizo, al is het in deze vorm altijd minder dan wanneer je plakjes salami eet natuurlijk.Toen ik dit uit onze zak haalde, keek ik Nick aan en vroeg ‘Is deze van jou?’ aangezien ik niet wist hoe die in onze kar terecht gekomen was. Blijkbaar had hij hem er dus ingegooid en is deze reep dus ook van hem. Het lijkt mij een soort van ChaCha reep… Deze Butterfinger reep is van mij, al heb ik geen idee wat ik hiervan moet verwachten. De verpakking sprak me gewoon aan, en volgens mij was deze iets van een €1.79 ofzoiets. Daarom besloot ik hem mee te pakken. Hij was zeker lekker, maar niet wauw of zo. Het was een chocolade reep met een kern van plakkerige, losse stukjes crunch met peanut butter smaak. Niet verkeerd!
Als laatste koos ik voor deze Kazoozles. Het zijn aardbeien snoeprepen gevuld met watermeloen smaak. Als ik de naam Wonka zie staan ben ik meestal verkocht, dus ik wou deze wel eens proberen. Ze zijn ook vet vrij, wat mij toch altijd een soort vrijkaart geeft voor het eten van snoep, haha! Ik vind deze heel erg lekker! De smaak van aardbei en watermeloen is een goede combinatie. Jammer dat er maar vier van deze stroken in de verpakking zitten. Ik weet niet wat ik hier voor betaald heb, maar vier stukjes snoep is natuurlijk niet erg veel. Desondanks zou ik ze toch weer opnieuw kopen denk ik.Ik vind dat we best goed geslaagd zijn in de winkel en ik wil er zeker ooit nog eens naartoe gaan. Voor de mensen die ook geïnteresseerd zijn; ze zitten op dit adres: Prins Boudewijnlaan 175 - 2610 Wilrijk. Meer informatie over de winkel vind je hier: http://www.theamericanfoodstore.com/index.htmlNaar welke aankoop zijn jullie het meest benieuwd? En hebben jullie zelf ook al ervaring met Amerikaanse producten zoals deze? Laat het snel weten in een reactie onder dit artikel.

Liefs,


Julie x

9 opmerkingen:

 1. Wat leuk dat deze winkel in Wilrijk zit, moet ik ook een naartoe gaan ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Ik wil er zeker ook nog eens opnieuw naartoe! :-)

   Verwijderen
 2. Leuk zeg! Jammer dat het voor mij niet echt naast de deur ligt, maar misschien kom ik er toch ooit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Nederland heb je ook wel winkels zoals Jamin die Amerikaanse snoep verkoopt, maar dat is maar een klein onderdeeltje natuurlijk! :-)

   Verwijderen
 3. Leuk om te zien wat jullie allemaal hebben gekocht! Zelf ben ik niet zo'n zoetekauw, maar misschien dat ze er wel lekkere Oreo's hebben voor mijn vriend :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :-) En ze hebben er vast ook niet-zoete dingen die jou aanspreken! ;-) En aan Oreo's zeker geen gebrek! :-D

   Verwijderen
 4. Als ik dit ooit tegenkom, ga ik er zeker binnen. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha super! Zeker doen en laten weten dan he! ;-)
   Bedankt voor je compliment!

   Verwijderen
 5. Ik wil zooo graag een keer Amerikaans snoepgoed proberen yummm!

  BeantwoordenVerwijderen