dinsdag 9 september 2014

Garnier micellair water vs Corine de Farme


Als er iets trending is wat betreft het verwijderen van make-up, dan is het wel micellair water. Ik ben misschien een beetje laat op deze trein gestapt maar ook ik ontsnap er niet aan. Ik moest en zou eens uittesten waar dit nu allemaal om gaat. Omdat ik ook graag verschillende merken uittest, heb ik er nu twee staan. Die van Garnier (recent gekocht, amper gebruikt) en die van Corine de Farme die ik al een tijdje gebruik. De reden dat Corine de Farme meer gebruikt is, is gewoon omdat ik die eigenlijk eerst wil opmaken. 
Tijd om te testen welke nu het beste werkt. Hier zie je Ruby Woo, een foundation van Estée Lauder en mijn waterproof eyeliner van Max die gaan laten zien welk micellair water het beste werkt. Deze 'swatches' heb ik gebruikt voor Corine de Farme. Ik heb ze beide apart op de foto gezet omdat het onmogelijk is identieke swatches te maken en ik wil toch een zo duidelijk beeld geven. Je ziet enkel dat het watje nat is, net wat je van een water zou verwachten. De foundation is er volledig af, zoals je wel ziet. Ruby Woo is er grotendeels af maar de eyeliner was toch iets te sterk voor dit micellair water. De swatches voor Garnier, met het watje ernaast. Qua substantie is het eigenlijk identiek. En hier zie je Garnier na een veeg met het watje. Zoals je ziet is ook hier de foundation volledig weg. Ruby Woo is net ietsjes beter weg dan met Corine de Farme maar aan de eyeliner te zien is het wel duidelijk dat Garnier net dat tikkeltje beter is. Eventjes de twee naast elkaar. Vanboven Corine de Farme, vanonder Garnier. 

Verpakking: 
Corine de Farme heeft een pompsysteem en dit leek mij echt handig. Doordat het zo vloeibaar (waterachtig) is, werkt dit een beetje averechts. Als ik op het pompje duw, spuit het water vaak helemaal over mijn toilettas. Zo handig is een pompje blijkbaar toch ook niet. 
Garnier is gewoon een basic fles en ondanks dat je hier twee handen voor nodig hebt, verkies ik dit toch. Ik smos hier gewoon een pak minder mee. 

Geur: 
De geur van Garnier is een pak minder aanwezig maar die van Corine de Farme stoort mij ook niet echt. Dus hier heb ik niet echt een voorkeur. 

Ding, ding, ding! We have a winner! Doordat Garnier net iets beter werkt en ik de verpakking beter vind, wint die de battle vandaag. Wat mijn mening over micellair water an sich betreft: het is een goede make-up remover maar stiekem had ik toch gehoopt dat het waterproof make-up ook goed zou verwijderen. Helaas pindakaas! Maar ik ga het product toch nog met veel plezier gebruiken. 

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

  1. Ik hou het bij de klassieker, die van Bioderma!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke battle! Ik heb zelf ook die van Garnier :) Helaas ben ik er niet zo zuinig mee, oeps :)

    BeantwoordenVerwijderen