dinsdag 2 september 2014

Bloggen & slecht weer


Wanneer ik dit schrijf, lijkt het even opgehouden te zijn met regenen. De rest van de dag was het grauw, grijs en vooral heel erg nat. Ideaal weer om lekker warm binnen achter je laptop te zitten. Voor mij de perfecte moment om te bloggen en vooruit te werken maar toch zijn er ook nadelen aan verbonden. Daarom wil ik vandaag wat tips geven zodat je toch productief kunt zijn op een regenachtige dag. 


Foto's maken
Ik hoef er geen tekeningetje bij te maken, neem ik aan. Grauw weer is nu eenmaal niet ideaal om mooie productfoto's te trekken. Dit probeer ik dan over het algemeen ook te vermijden maar soms kan het niet anders. (Na drie weken slecht weer kan je soms niet anders). Sowieso kies ik dan weer voor mijn plekje aan het raam, in de hoop toch zoveel mogelijk licht op te vangen. 

Het licht is misschien niet ideaal, maar gelukkig bestaan er genoeg programma's om er toch het beste van te maken. Zelf gebruik ik Photoscape. Het is niet extreem donker op deze foto maar wel erg grauw. Dit is de originele foto. Deze foto is een stuk donkerder maar ik heb de lichtinval vergroot waardoor de lipstick meer op de voorgrond lijkt te treden. En uiteindelijk maak ik de foto wat lichter. Doordat de achtergrond zo licht wordt, valt de lipstick nog een stuk harder op. 

Maar wat als het licht echt bagger is en zelfs het beste bewerkingsprogramma niet helpt? Je kunt met flits fotograferen maar dat vind ik nooit echt mooi. Wat ik dan wel doe, is een planning maken van welke artikels ik wanneer online wil en welke ik nog moet schrijven of ik brainstorm over wat ik nog wil schrijven. 

Als je toch echt artikels nodig hebt, is het soms handig om te kiezen voor een artikel waar je gewoon foto's van weheartit of oude foto's voor kunt gebruiken.

Liefs
Veronique

2 opmerkingen:

  1. Yep, het weer speelt inderdaad een grote rol bij het nemen van foto's. Ik heb graag helder weer zonder te veel direct zonlicht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Foto's maken met grauw weer is inderdaad echt drama, pfff

    BeantwoordenVerwijderen