dinsdag 12 augustus 2014

Tangle Teezer | Worth the hype?


Ik word regelmatig wakker met klitten waar de gemiddelde dreadlockdrager jaloers op zou zijn. Het pijnlijke nadeel van lang haar. Met een gewone haarborstel heb ik vaak het gevoel dat ik er niet door geraak en het doet trouwens ook enorm veel pijn. Als het echt erg is, vraag ik vaak aan m'n zusje om mij te helpen aangezien zij net iets efficiĆ«nter is wat het verwijderen van klitten betreft. Toen ik een tijdje terug in Duitsland in de Douglas was, zag ik de Tangle Teezer hangen. Een gehypete haarborstel die moeiteloos klitten uit elkaar zou moeten halen. Ik besloot hem een kans te geven. 
Je had hem in verschillende kleuren en maten. Ik heb zelf de Original in het roze (of course). 


De Tangle Teezer is gemaakt van plastic en weegt tweemaal niks. Lekker handig om mee te nemen. De pinnetjes zijn flexibel en je hebt twee verschillende lengtes. 

Bron foto: Misslipgloss.nl
Eventjes alle voordelen van de Tangle Teezer op een rij. 

Tijd om te testen! 


Ik werd dus wakker met enorm veel klitten in mijn haar. Je ziet het op de foto's niet enorm goed (kreeg de camera niet zo goed scherpgesteld) maar mijn onderste laag haar was in een grote klit terechtgekomen. 

Hier zie je het misschien een beetje. 


Ik ga niet liegen. Het was niet volledig pijnloos. Dat had ik trouwens ook niet verwacht aangezien ik al verschillende soorten haarborstels heb geprobeerd en klitten doorkammen is nu eenmaal geen plezierig werkje. Vanaf dat je bezig bent en een beetje weet hoe je ermee aan de slag moet gaan, is het wel heel goed te doen. In een kleine tien minuten was mijn haar glad, zacht en volledig vrij van klitten. Net zoals bij een gewone haarborstel kwamen ook met de Tangle Teezer heel wat haren mee. Ik had wel de indruk dat het er minder waren en dat het vooral loszittende haren waren. Ook is het een stuk gemakkelijker om die haren uit de Tangle Teezer te verwijderen dan uit een gewone haarborstel. 

Ik heb mijn Tangle Teezer nog niet schoongemaakt (gebruik hem nog maar een weekje) maar doordat het allemaal plastic is en er nergens water in kan, lijkt het mij ook geen enorm moeilijke klus om hem schoon te krijgen. 

Ik heb €15 betaald voor de Tangle Teezer. Dat is geen enorm groot bedrag maar uiteindelijk is de Tangle Teezer op het eerste zicht een felgekleurd stukje plastic. Een felgekleurd stukje plastic dat ik niet meer zou kunnen missen. Voor mij was het zeker en vast z'n geld waard! 

Liefs
Veronique

7 opmerkingen:

 1. Mijn Tangle Teezer werkt prima. Gebruik hem alleen niet altijd, maar vind hem wel fijner dan een gewone borstel of kam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat 'ie je zo goed bevalt! Zou zelf ook wel eens willen weten hoe een Tangle Teezer werkt voor mijn haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een tangle teezer, een zwarte. Ik vind hem erg fijn in gebruik :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijne review! Zelf ben ik ook gek op mn Tangle Teezer!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik wil m ook nog steeds, maar het is zo`n flink bedrag haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan niet meer zonder! Gebruik 'm al jaren en wil niet anders meer :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mij werkt hij perfect, alleen een heel groot nadeel, ik vind absoluut niet dat hij makkelijk in de hand ligt en daarom gebruik ik hem bijna nooit.

  BeantwoordenVerwijderen