zondag 24 augustus 2014

Tag | My school story

Wij in België hebben nog een weekje vakantie (ik zelfs nog tot half september!) maar in Nederland is de vakantie gedaan. Daarom leek het me leuk om eens een school gerelateerde tag online te zetten. Deze is uit het perspectief van iemand dat (met kleuterschool inbegrepen) aan haar 19e (!!) schooljaar gaat beginnen. Wauw, ik heb al een hele carrière achter de rug!


Hoe oud ben je en zit je nog op school?
Ik ben 21 en ik ga in september naar m'n tweede jaar van de bachelor secundair onderwijs. 

Welk niveau(s) heb je gedaan?
In het middelbaar heb ik Latijn en Latijn Moderne talen gedaan. Hierna heb ik twee jaar Taal- & Letterkunde geprobeerd aan de universiteit en nu doe ik dus lerarenopleiding aan de hogeschool. 

Vond je school leuk?

Leuk is een groot woord maar ik vond het eigenlijk absoluut niet zo erg. Natuurlijk was weekend veel leuker maar ik "haatte" het niet. Unief en hogeschool vind ik eigenlijk wel leuk. Aangezien de mensen volwassener zijn, doordat je echt specifiek dezelfde richting hebt gekozen, zijn er veel mensen waar je gewoon heel goed mee overweg kunt. 

Wat vond je het leukste vak op school?

Dit is een moeilijke. Er was niet specifiek een vak dat ik liever deed dan de rest want ik hield vooral van de afwisseling. Ik deed een talenrichting in het middelbaar en dan was het vaak een opluchting als je wiskunde of natuurwetenschappen had. Maar als ik moet kiezen, is het toch Engels. 

Wat vond je het stomste vak op school?
L.O. oftewel Lichamelijke opvoeding. Ik was er gewoon absoluut niet goed in en keek er altijd tegenop. Of toch zeker tegen het lopen. De rest van het jaar viel goed mee. 


Hoe laat stond je op om naar school te gaan?

In het middelbaar om kwart voor 8 (moest om 8u25 op school zijn). 
In Leuven rond 8u tenvroegste (als ik om 9u les had)
Nu rond half 7 aangezien ik toch een half uur met de bus moet en om half 9 de les begint. 

Hoe ging je naar school? Fiets, bus, etc.

Naar het middelbaar gewoon te voet. 
In Leuven ook te voet of met de bus en nu naar Vorselaar met de auto of de bus. 

Wat voor schooltas gebruikte je?

In het middelbaar had ik altijd Jan Sport, voor in Leuven kocht ik een kleine Eastpak en nu gebruik ik of mijn handtas, of zo'n "lerarentas" of mijn laptoptas. :p 

Welke beautyproducten zaten altijd in jouw schooltas?

Eigenlijk alleen lippenbalsem en deo. 

Wat voor agenda had je vroeger?

Onze school had altijd een eigen agenda (lagere & middelbare) dus wij kregen zo'n exemplaar aan het begin van het schooljaar. Hier deden wij dan kaftpapier of een kaftje rond. Ik stak meestal foto's achter een doorzichtig kaftje om het toch een beetje persoonlijker te maken. Nu koop ik er meestal bij de Hema of de Action. 

Wat is jouw grootste schoolblooper?
Ik ben ontelbaar veel keer gevallen, dus na een tijdje was men dat wel gewoon... Voor de rest kan ik mij niet echt een of andere blooper inbeelden... 

Wat deed je als de les saai was?

Ik praatte wat met m'n buur, ik tekende, ik bladerde verder in de cursus... Een beetje vanalles dus. 

Wie is jouw favoriete leraar en waarom?

Oei, ik had eigenlijk heel veel erg goede leerkrachten en kan er niet meteen iemand uitpikken die echt favoriet was. Ik moet wel zeggen dat met mijn leerkracht technologie van het tweede middelbaar ik nu regelmatig op stap ga. En ook met mijn leerkracht Frans en Aardrijkskunde van dat jaar bouw ik toch een paar keer per jaar een stevig feestje. 

Vertel een leuk verhaaltje over iets wat je mee hebt gemaakt op school.

Ik zal hier ooit nog een filmpje aan wijten, aan leuke verhaaltjes van op school want ik kan gewoon absoluut niet kiezen en ik moet eerlijk zijn dat ik eventjes geen zin heb om hier al die verhalen even uit te typen. Dit hou je nog tegoed van me! 

Wat ben je geworden nadat je school hebt afgemaakt?

Ik ben nog steeds aan het studeren maar ik hoop over twee jaar zelf voor de klas te mogen staan! 

Ik ben een benieuwd of jullie nog leuke blunders hebben? Of misschien tips voor al wie nog naar school gaat? 

Liefs
Veronique

4 opmerkingen:

  1. Leuke tag. Ik ga zelf altijd van alles in mn agenda doen als ik me verveel haha.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super leuke tag! Geniet nog even van je vakantie :) X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ga naar men eerste jaar hogeschool, super spannend! vooral omdat ik helemaal niemand ken :/ Wel leuke tag! :-) x

    BeantwoordenVerwijderen