zaterdag 9 augustus 2014

Tag | It's weekend


Voor de meeste mensen is weekend een moment van rust of uitgaan. Bij mij ligt dat net een beetje anders, zeker in de vakantie, aangezien ik dan heel de week vrij heb en in het weekend, als jobstudent, moet gaan werken. Ondanks het feit dat ik misschien niet het meest 'normale' weekend heb, vond ik het toch leuk om deze tag eventjes met jullie te delen. Ik kwam hem trouwens tegen op de blog van Kelly!


Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?
Beetje een dubbele vraag. Het is eigenlijk wel mijn weekend (zeker doorheen het schooljaar) maar ik heb ervoor gekozen om in het weekend nog te gaan werken. Daarom heb ik in vakanties vaak het gevoel dat ik vijf dagen weekend heb en twee dagen ga werken, net wanneer al de rest weekend heeft, haha! 

Hoe laat sta je op in het weekend?
Dit varieert. Soms om 10u, soms om 11u maar soms ook pas tegen 13u. Het hangt er allemaal wat vanaf tot hoelaat ik heb moeten werken, hoe moe ik ben en ook hoelang ik de nachten ervoor heb geslapen. Zeker op zondag (als ik dan 's avonds niet hoef te gaan werken) durf ik wel eens slaap in te halen van de dag(en) ervoor. 

Hoe ontbijt je in het weekend?
Mijn ontbijt in het weekend is het middageten van de rest aangezien ik pas zo laat opsta. Dit zijn dus meestal gewoon boterhammen met beleg. 


Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
Op vrijdagavond moet ik vaak werken, dus enkele uren van tevoren douche ik mij al, begin ik mij op te maken om dan te gaan werken. Dit wordt dan de ene keer later dan de andere en vaak ga ik er daarna zelf nog eentje drinken met vrienden of collega's (ik heb echt moeite met meteen na m'n werk naar huis te gaan). Eenmaal thuis kruip ik m'n bed in en 's middags word ik meestal wakker gemaakt door mijn ouders om dan te eten, hierna ga ik vaak mee boodschappen doen, werk ik nog wat aan m'n blog en dan is het vaak alweer tijd om me klaar te maken om te gaan werken. Zondag kom ik dan ook weer tegen de middag m'n bed uit om de rest van de dag lekker lui te wezen. 
(Eventjes ter informatie, ik werk in een cocktailbar) 

Wat doe je het liefst in het weekend?
Afspreken met vrienden, een avondje chill thuiszitten (alleen of met 't vriendje), uitgaan maar ook werken eigenlijk. Ik doe mijn werk enorm graag. 

Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?
Vaak kan ik pas beginnen plannen als ik weet of en hoe ik dat weekend moet werken. Ik vind het vaak jammer als ik plannen maak en die dan moet afbellen maar dat gebeurt helaas ook wel eens... Daarom ben ik dus vrij last minute wat dat betreft! 

Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?
Ik probeer zoveel mogelijk schoolwerk door de week te doen en ook probeer (let vooral op het woord probeer) ik de blogposts voor het weekend tijdens de week al te schrijven. Dit lukt niet altijd en dat zorgt er wel voor dat ik dan op zondag in plaats van lui in mijn bed te liggen nog wel wat werk moet doen. En zoals ik al enkele keren heb vermeld, werk ik dus sowieso ook in het weekend. 

Hoe vullen jullie je weekend? Doen jullie iets van weekendwerk of is het weekend me-time? 

Liefs
Veronique3 opmerkingen:

  1. Ah, ik vind dit een superleuke tag. Hij staat al een tijdje in mijn concepten, maar het is er nog niet van gekomen 'm te posten. Leuk ingevuld ook!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke tag! Ik ben gewoon flink lui in het weekend :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke tag! In het weekend ga ik door het jaar wel gaan werken voor een dag, maar in de zomer is het gewoon lekker relax time :)

    BeantwoordenVerwijderen