donderdag 28 augustus 2014

My favorites | snacks


Ik vind niets gezelliger dan achter mijn laptop zitten bloggen of een serietje kijken met een hapje en een drankje. Als ik honger heb, eet ik alles maar als het gewoon is vanwege een "goestingske" heb ik echt wel mijn voorkeuren. Vandaag wil ik jullie daarom ook vertellen wat mijn favorieten zijn. Het is in willekeurige volgorde en binnen die vijf snacks hangt de voorkeur af van het moment. 


(Paprika) chips 

Het snelste grijp ik naar een zakje chips. Het is gemakkelijk, je opent de zak en je kan beginnen eten. Als je genoeg hebt, leg je de zak gewoon weer weg. Weinig werk aan en uiteindelijk kun je het zo speciaal maken als je zelf wil door nog dipsausjes te gebruiken. Wat ik zelf erg lekker vind, is paprikachips met hummus. Klinkt vreemd but I like! Of zoute chips met groene olijventapenade, ook bangelijk goed! 

Olijven

Olijven op zich vind ik ook superlekker. Heel veel mensen lusten dit absoluut niet maar mij kan je er echt blij mee maken. En of het nu zwarte of groene zijn, maakt mij allemaal niet veel uit. Momenteel ben ik bezig aan een bakje groene olijven met basilicum van de Albert Heijn. 

Kaas

Een schaaltje met kaasblokjes voor mijn neus is meteen op, geloof me. Maar niet alleen met gewone kaas kun je me blij maken. Een boterham met gorgonzola gaat er even lief in of parmezaanschilfers of blokjes feta bij de olijven, hmmm. Het enige dat ik niet zo graag eet van kaas is als je echt hard proeft dat het schaap- of geitenkaas is. Daar ben ik meestal geen fan van. 

Worstenbroodje/curryrol

Dit is dan weer eerder een snackje dat ik op het station onderweg naar huis zou nemen na een dag les volgen. Misschien moet ik morgen wat vroeger opstaan en ingrediënten gaan kopen om het ook eens zelf te maken... Hmm, en dan kan ik meteen nog wat andere dingetjes proberen te maken en als dat goed lukt, weer wat receptjes plaatsen. Oké, terug naar de clue van het verhaal. Misschien dat de Nederlanders dit broodje beter kennen als frikandellenbroodje maar hier wordt dat dus of een worstenbroodje of een curryrol genoemd (ahja want er zit een curryworst in!) 
Niet meteen iets dat ik zou nemen als ik gewoon voor de tv zit aangezien ik dit meestal niet in huis heb en stel dat je er in de vriezer hebt zitten, duurt het weer even voor het gebakken is. 

Een "smoske"

En wanneer de 'goesting' gepaard gaat met echt wat honger, dan gebeurd het wel eens dat ik een soort van smoske maak (oftewel een broodje club of een "sandwich"). Dan neem ik twee boterhammen (eventueel rooster ik deze), wat boter of mayo, tomaat, komkommer, salade, kaas en hesp. Heerlijk simpel en daardoor des te lekkerder. Misschien ook wel eens leuk om hier wat variaties op te maken om dan als lunchtips voor mee naar school of werk te kunnen geven. Ja, jullie horen het al, ik zit weer bomvol ideetjes! 

Zoals jullie kunnen zien, zijn dit niet de meest gezonde snack keuzes maar af en toe moet dat kunnen. Soms neem ik ook gewoon wat groenten of fruit om te snacken maar als ik echt wil genieten, ga ik toch voor iets uit deze lijst. Om nog maar te zwijgen over de nog zoveel andere hapjes die ik supergraag eet. Binnenkort misschien een deel twee dus! 

Wat snacken jullie graag? 

Liefs
Veronique

7 opmerkingen:

 1. Haha, grappig artikel. Al je vlaamse woorden zoals goesting en smoske kende ik al door vlaamse vrienden. Zelf vind ik een groot deel van je hapjes ook heerlijk alleen is niet alles even gezond 0=)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooh paprika chips, mijn grote liefde <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een lekkere snacks allemaal! Ik ben ook echt gek op olijven en op kaas!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doe mij maar chocolade. Veeeeeeeeeeeel chocolade... :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele lekkere snacks een aantal van mijn favorieten zitten er tussen!! nom nom

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het allemaal lekker! Als ik snack (nu tegenwoordig een stuk minder gelukkig) dan eet ik graag chocolade :-) x

  BeantwoordenVerwijderen