zondag 10 augustus 2014

Julie | Review: The Body Shop Blueberry Trio

 (bron foto)

Als jullie me zouden vragen wat mijn favoriete winkel is qua lichaamsverzorging antwoord ik zonder twijfel ‘The Body Shop’. Tegenwoordig klimt ook Lush hoger op mijn favorieten ladder, maar niets kan tippen aan mijn eerste liefde voor The Body Shop. Vandaag wil ik een trio voor jullie bespreken. Vele geurlijnen bevatten een volledige set met producten zoals daar zijn douchegel, lippenbalsem, body scrub, body butter… Ik vind het ook altijd wel fijn om een scrub, douchegel en butter van dezelfde lijn te hebben. Het geeft me gewoon zo’n compleet gevoel denk ik… Deze keer wil ik mijn mening geven over het Blueberry setje.

De body butter heb ik al lange tijd in full size verpakking in mijn bezit. Van de douchegel en de body scrub kreeg ik onlangs samples mee, dus leek het me leuk deze drie producten in één keer te bespreken.
 
Uitstraling: Zien ze er niet om op te eten uit, deze producten? Wel, ik zou gerust een lepel durven zetten in de scrub. Op de foto hierboven kan je al een glimp opvangen van deze kleur en textuur, jummie! Ik vind het fijn dat ze bij TBS altijd hun producten de kleur geven van de geur die er in zit. Ook vind ik hun verpakkingen altijd erg duidelijk en strak. Deze producten konden er wat mij betreft niet mooier uitzien dan dit!


Geur: Ondanks dat deze producten dezelfde geur hebben vind ik toch dat er wel een verschil is. Zo vind ik persoonlijk de scrub het lekkerst ruiken, dan de body butter en als minste de douchegel. De scrub ruikt namelijk zo intens en puur naar blauwe bes dat je er haast wel verliefd op moet worden. De douchegel krijgt tijdens het gebruik een iets andere geur en dat vind ik jammer. De body butter heeft een zachte en subtiele geur, precies goed.


Hij belooft: Hier geef ik even de uitleg per product, zoals het op de website van TBS te vinden is:


Scrub: Deze milde scrub, die eruit ziet als een overheerlijke blauwe bessen jam, zorgt voor een zachte huid met de overheerlijke geur van verse bosbessen. Na het gebruiken van deze scrub-gelee is je huid heerlijk zacht en neemt het de bijpassende body butter nog beter op. De masserende bewegingen waarmee je hem gebruikt, zorgen voor een verkwikkend gevoel.


(bron foto)Douchegel: Deze zeepvrije Blueberry Shower Gel bevat blauwe bessen extract en ruikt heerlijk naar de fruitige en zoete geur van blauwe bessen. Omhul jezelf met deze heerlijke Shower Gel voor een heerlijk ruikend schuim en een huid die zijdezacht aanvoelt.

•Special Edition
•Zeepvrij
•Geschikt voor de droge huid

Body Butter: Deze fruitige en verzorgende Special Edition Body Butter heeft een zoete, fruitige geur van blauwe bessen. Elke Blueberry Body Butter zit de olievan wel 500 blauwe bessen. Omhul jezelf met deze heerlijke Body Butter voor een huid die zijdezacht en gehydrateerd aanvoelt. Deze Body Butter is extra verzorgend en een echte aanrader voor de droge huid.
•Special Edition
•Bevat de olie van wel 500 blauwe bessen
•Ook geschikt voor een droge huid
•Bevat Community Fair Trade-Sheaboter en -Cacaoboter
•Werkt verzorgend en verzachtend en beschermt de huid tegen vochtverlies

Eigen ervaring:

Scrub: Ik heb natuurlijk enkel een sample van dit product kunnen testen. Deze had ik gratis meegekregen. De structuur is heel erg geleiachtig en doet me dan ook meteen denken aan bosbessenconfituur. Wat me ook opvalt is dat deze scrub echte pitjes bevat. Dat geeft het geheel een leuk opzicht, maar wil ook zeggen dat de scrub naar de grove kant gaat. De zoete geur blijft subtiel achter op je huid. Deze zou ik mezelf zeker zien kopen in de toekomst!

Douchegel: De douchegels van TBS zijn eigenlijk altijd ontzettend goed, vind ik dan. De geur in de flacon is bij dit exemplaar best lekker! Hij ruikt zoet maar toch ook erg fris. Extra positief vind ik het feit dat hij behoorlijk goed schuimt! Tijdens gebruik verandert de geur echter een beetje en dit dan niet in de goede manier. Naar mijn gevoel begint hij dan iets chemischer te ruiken… Jammer! Maar hij doet wel zijn werk en reinigt je huid op een huidvriendelijke manier. Eerlijk gezegd zou ik deze niet zo snel kopen omdat ik reeds zovele douchegels heb en hem ook niet overtuigend genoeg vind naar mijn persoonlijke smaak.

Body Butter: Deze heb ik al een behoorlijk lange tijd kunnen testen, hij is zelfs reeds opgemaakt. Ik vind deze butter een vrij zachte en subtiele geur hebben in de pot. De textuur van deze butter vind ik dikker dan bij sommige andere exemplaren. Hij is lekker romig en uiterst geschikt voor de droge huid. In de winter hou ik er van mijn droge beentjes te verwennen met deze geur. Hij is namelijk super voedend voor je huid! Ik vind de geur bij het opsmeren niet echt WAUW, maar wel gewoon lekker. Nadat hij even in je huid getrokken is vind ik de geur zelfs beter worden. Ondanks dat het een dikke butter is, smeert hij wel lekker uit en trekt hij relatief snel in. Ik zou deze eerder in een mini terug kopen. (PS: ondertussen heb ik terug een full size exemplaar van deze pot. Hij zat namelijk in mijn goodiebag van The Cool Skin Treat Evening.)
 Score:

Scrub: 8.5/10

Douchegel: 7.5/10

Body Butter: 8/10


Prijs:

Scrub: €15 voor 200ML.

Douchegel: €7 voor 250ML.

Body Butter: €16 voor 200ML.


Product informatie:

Scrub: Aqua/Water (Solvent/Diluent), Glycerin (Humectant), PEG-40 Hydrogenated Castor Oil (Emulsifier), Juglans Regia Shell Powder/Juglans Regia (Walnut) Shell Powder (Exfoliant), Rubus Idaeus Seed/Rubus Idaeus (Raspberry) Seed (Abrasive), Silica (Absorbent), Polysorbate 20 (Emulsifier), Benzyl Alcohol (Preservative), Phenoxyethanol (Preservative), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Mel/Honey (Natural Additive), Parfum/Fragrance (Fragrance), Limonene (Fragrance Ingredient), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Benzophenone-3 (Ultraviolet Light Absorber), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Ultraviolet Light Absorber), Vaccinium Myrtillus Fruit Extract (Skin-Conditioning Agent), Disodium EDTA (Chelating Agent), Denatonium Benzoate (Denaturant), CI 60730/Violet 2 (Colorant), CI 14700/Red 4 (Colorant).


Douchegel: Aqua/Water (Solvent/Diluent), Sodium Laureth Sulfate (Surfactant), Cocamidopropyl Betaine (Surfactant), Polysorbate 20 (Emulsifier), Glycerin (Humectant), Sodium Chloride (Viscosity Modifier), Phenoxyethanol (Preservative), Polyglyceryl-2 Caprate (Skin-Conditioning Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Mel/Honey (Natural Additive), Sodium Benzoate (Preservative), Citric Acid (pH Adjuster), Limonene (Fragrance Ingredient), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Vaccinium Myrtillus Fruit Extract (Skin-Conditioning Agent), Linalool (Fragrance Ingredient), Butyl Methoxydibenzoylmethane (Ultraviolet Light Absorber), Disodium EDTA (Chelating Agent), Denatonium Benzoate (Denaturant), CI 42090/Blue 1 (Colour), CI 17200/Red 33 (Colour), CI 15985/Yellow 6 (Colour).


Body Butter: Aqua/Water (Solvent/Diluent), Theobroma Cacao Seed Butter/Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter (Emollient), Butyrospermum Parkii Butter/Butyrospermum Parkii (Shea) Butter (Skin Conditioning Agent - Emollient), Glycerin (Humectant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Glyceryl Stearate (Emulsifier), PEG-100 Stearate (Surfactant), Ethylhexyl Palmitate (Skin Conditioning Agent), C12-15 Alkyl Benzoate (Emollient), Cera Alba/Beeswax (Emulsifier/Emollient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Skin-Conditioning Agent), Bertholletia Excelsa Seed Oil (Emollient), Dimethicone (Skin Conditioning Agent), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Phenoxyethanol (Preservative), Vaccinium Myrtillus Seed Oil (Skin Conditioning Agent), Parfum/Fragrance (Fragrance), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Limonene (Fragrance Ingredient), Hexyl Cinnamal (Fragrance Ingredient), Linalool (Fragrance Ingredient), Tocopherol (Antioxidant), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Citric Acid (pH Adjuster).Ziezo, dit was mijn review over dit Blueberry trio van The Body Shop. Kort samengevat wil ik zeggen dat dit stuk voor stuk topproducten zijn die je aandacht zeker verdienen. Het is maar net of je van de geur houdt en dat is voor iedereen persoonlijk natuurlijk. Ik zou zeggen, kijk zeker eens uit of je de scrub ergens kan vinden want dat is mijn favoriet van de drie. De butter zou ik in een mini formaat zeker opnieuw kopen, omdat hij zo lekker voedend is voor je winterhuidje. Ik kan werkelijk maar één negatiever punt aanhalen en dat is het feit dat de geur van de douchegel verandert tijdens het gebruik. Voor de rest kan ik enkel zeggen dat alle drie de producten hun werk goed doen!

Hebben jullie (een van) deze producten al eens uitgeprobeerd? Wat vinden jullie er van?

Liefs
Julie x

4 opmerkingen:

 1. Ik ben echt dol op de blueberry lijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind bijna alle lijnen wel leuk! :-D Maar deze vorm van scrub is gewoon zo leuk! :-)

   Verwijderen
 2. Ook ik ben dol op The Body Shop. De scrub ga ik zeker proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Raspberry lijn heeft eenzelfde scrub qua structuur, ook een aanrader! ;-)

   Verwijderen