woensdag 6 augustus 2014

Julie | NYC vs. MAC

Vandaag wil ik voor jullie twee lipkleuren met elkaar vergelijken. Eerst dacht ik een dupe te pakken hebben van een MAC lipstick, of dit ook echt klopt zien jullie later in dit artikel. Ik wil in deze post de vergelijking maken tussen een lip pen van NYC en een lipstick van MAC. Het is natuurlijk fijn om dure high end producten te hebben, maar als een goedkopere variant even vrolijk zijn werk doet is het vaak nog leuker!

Hier gaat het om de MAC Cremesheen Lipstick in de kleur Lickable en de NYC City Proof Twistable Intense Lip Color in de kleur Fulton St Fuschsia. Benieuwd? Kijk dan snel verder!

 
Hier zien jullie de swatch van beide producten op mijn hand. Zoals je kan zien hebben ze toch een duidelijk kleurverschil en gaat het niet om een dupe. Jammer, maar dat wil (nog?) niet zeggen dat die van NYC slechter is. Bovenaan zie je de swatch van de pen van NYC en onderaan die van MAC.


De kleur van MAC is beter gepigmenteerd, en komt daardoor veel feller over op je lippen. De pen van NYC geeft een iets subtieler effect, maar zorgt toch ook nog voor een redelijk knalkleurtje op je lippen.
 

Hieronder maak ik graag de vergelijking.


Bovenaan zie je de kleur van NYC’s Fulton St Fuschsia en onderaan MAC’s Lickable.  Op mijn lippen vind ik dat ze toch iets van elkaar weg hebben. De bovenste is natuurlijk een lichter roze kleur, maar ik vind hem ook zeker niet slecht. Het enige wat ik gek vind bij de NYC pen is de geur/smaak. Ik kan er geen term opplakken, maar ik vind hem raar en een beetje chemisch, dat maakt dat voor mij de MAC lipstick beter is, ook qua kleur. Ik hou meer van die famboosroze kleur van de MAC lipstick dan van de lichtroze tint van NYC. Beide producten ga ik nog vaak gebruiken, maar toch ben ik het meest tevreden over mijn MAC exemplaar. Voor de lipstick van MAC betaal je €18.50 en voor die van NYC €3.99. Als het dus puur over de prijs gaat, kies je uiteraard beter voor NYC. Omdat die van MAC gewonnen heeft, nog even een full face photo met die lipstick op mijn lippen.Hebben jullie zelf al een exemplaar van een van deze lipsticks in huis? En welke lijkt jullie het mooist? Ook die van MAC, of toch die van NYC?

Liefs,


Julie x

28 opmerkingen:

 1. Die lipstick van MAC ziet er inderdaad wel prachtig uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb geen van beide eigenlijk, maar vind ze wel erg mooi :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind ze allebei wel heel mooi eigenlijk! Ik zou alleen vanwege de geur denk ik voor MAC gaan, maar dat is omdat ik weet dat MAC lipsticks heerlijk ruiken <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Ik vind het zo vervelend als lipproducten een vreemde smaak en/of geur hebben! :-)

   Verwijderen
 4. Ahh, nét geen dupe. Ik vind beide kleuren erg mooi. Al neig ik toch iets meer naar de kleur van MAC. Leuk artikel!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad, zo denk ik er ook over! :-)
   En bedankt!

   Verwijderen
 5. Mijn voorkeur gaat ook uit naar de MAC, ook al is die een pak duurder... Staat je super!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat MAC echt een goed merk is! Gewoon met alles volgens mij haha allen jammer dat het zo duur is

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, daar heb je volkomen gelijk in! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die lipstick van MAC is wel heel mooi! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beide vind ik erg mooi!

  P.s. ik volg je op bloglovin, volg je me terug? Thnx!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! :-)
   Ik volg je nu ook op Bloglovin :-)

   Verwijderen
 10. ik vind ze allebei erg mooi, maar ik moet toch ook voor mac gaan denk ik :p

  BeantwoordenVerwijderen
 11. die van mac is duidelijk beter gepigmenteerd en blijft ook wel veel langer zitten dan NYC denk ik:p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies, daarom komt hij ook als winnaar uit de test! ;-)

   Verwijderen