donderdag 14 augustus 2014

Julie | Lady Speed Stick vs. Jafra Cosmetics


Ik vond dat het nog eens tijd was voor een battle tussen twee producten op Verodoesthis. Normaal gezien gaat dit vaak over make-up, deze keer besloot ik twee deodoranten met elkaar te vergelijken. Dankzij Britt Peeters kregen Veronique en ik de kans om enkele producten van Jafra Cosmetics uit te proberen en te reviewen voor deze blog. (In dit artikel kan je haar contactgegevens vinden.) In mijn pakketje zat onder andere deze Gently Effective Anti-Perspirant Deodorant. Deze wil ik graag vergelijken met de alom gehypte en geliefkoosde Lady Speed Stick. Veronique bracht voor mij een exemplaar meer uit Polen, namelijk de variant met Orchard Blossom. Zijn jullie benieuwd wie er als winnaar uit de bus komt? Oh ja, ik moet jullie er nog bij vertellen dat ik normaal nooit kies voor een roller deodorant en steevast gebruik maak van spuitbussen. Misschien kan dit wel veranderen door één van deze (of beide?) producten!
Verpakking

Als eerste wil ik toch even de verpakkingen van beide producten onder de loep nemen. Zoals je op de foto kan zien wint Lady Speed Stick deze vergelijking. Ik vind dat de paarse verpakking met bloemetjes erg aantrekkelijk werkt. De vormgeving is leuk, het lettertype… Kortom: alles spreekt me wel aan. De verpakking van Jafra is echt super eenvoudig en simpel gehouden. Daar is natuurlijk niks mis mee, het is gewoon een duidelijke verpakking. Niet echt slecht, maar toch minder mooi dan zijn tegenstander, als je het mij vraagt.Substantie

Op deze foto kan je duidelijk zien dat Jafra er voor gekozen heeft om gebruik te maken van een roller, meestal wil dit dus zeggen dat je effectief ‘nattigheid’ onder je oksels voelt. Dit geeft mij persoonlijk een fris gevoel en dat vind ik erg fijn. Dat is dan ook de reden dat ik altijd spuitbussen verkies, deze geven letterlijk een verfrissend gevoel. Lady Speed Stick heeft zijn naam niet voor niets, zij werken met een deodorant in stickvorm. Als ik moet kiezen welke ik het fijnst vind qua gevoel, ga ik zonder twijfel voor die van Jafra. 1-1 gelijkspel dus!Hoeveelheid & Prijs

Wat ook niet onbelangrijk is, is de hoeveelheid product die je krijgt. De Lady Speed Stick is er eentje van 45 gram, terwijl die van Jafra 50ML is. Het lijkt me duidelijk dat hier Jafra de winnaar is. Ik heb er echter ook voor gekozen om de prijs mee te laten tellen in dit stukje. Het is normaal dat je meer betaalt, voor meer product. Normaal gezien kan je een Lady Speed Stick online bestellen voor een dikke 5 euro, exclusief verzendingskosten. Waar Veronique deze in Polen koopt is dit al snel aan de helft van de net genoemde prijs. De deo van Jafra is daarentegen te verkrijgen voor 12 euro. Dat vind ik tamelijk veel voor een deodorant. Lady Speed Stick bevat dan wel iets minder product, als je daar echter de prijs tegenover zet, doe je hiermee toch nog een voordeel. Dit punt gaat dus naar Lady Speed Stick.Verkrijgbaarheid

Ik vrees dat dit een moeilijk punt is aan deze dubbel review: de verkrijgbaarheid. Lady Speed Stick is niet te koop in België en Nederland, maar is wel online te bestellen. Dit zadelt je natuurlijk op met verzendingskosten en dat is toch altijd een beetje verloren geld. Je kan natuurlijk ook iedereen die je kent aansporen om op vakantie op zoek te gaan naar een exemplaar en deze voor je mee te brengen. Niet simpel te verkrijgen, maar niet onmogelijk. Jafra Cosmetics is een bedrijf dat aan homeparty’s doet. Je kan deze producten dus voornamelijk kopen als je zelf een Jafra avond organiseert of uitgenodigd wordt bij iemand anders die het organiseert. Jafra zit wereldwijd en dus ook in België (en ik vermoed ook in Nederland). Je kan de producten ook nabestellen, ook zonder workshop. De producten zijn dus altijd te verkrijgen. In principe is dit dus makkelijker te verkrijgen, hoewel het niet in de winkels verkocht wordt. In deze categorie verdient geen van beiden punten omdat ze niet makkelijk te verkrijgen zijn!Geur & Werking

En dan nu misschien wel het belangrijkste gedeelte: de geur en werking van beide producten. Op de foto hierboven kan je zien dat hier Lady Speed Stick met de overwinning aan de haal gaat. Laat me al snel duidelijk maken dat het de zoete appeltjes geur is die hiervoor gezorgd heeft. Mijn variant van de Jafra deo is er namelijk eentje zonder een toegevoegde geur. Hij ruikt dus redelijk neutraal, wat wil zeggen dat ik hem niet echt vies vind, maar ook niet super lekker. Die van Lady Speed Stick daarentegen ruikt echt zalig! De geur blijft gedurende de dag ook super goed hangen! Yummie!


De werking is van beide producten eigenlijk erg goed. Ze hebben me beiden verbaasd en zouden er wel eens voor kunnen zorgen dat ik in de toekomst minder spuitbussen zal gebruiken, zeker in de zomer. Het is wel zo dat Lady Speed Stick ontzettend lang werkt, maar dit zorgt ook voor witte brokkeltjes onder je oksels na een tijdje, dat is wel een minpuntje. Omdat Jafra voor een roller gekozen heeft, is dit hierbij dus niet het geval. Ze werken beiden wel tegen zweten en geurtjes, dus op dat gebied heb ik echt niks te klagen bij beide producten. Beide producten geven ook geen witte strepen op je kleding, voor zover ik heb kunnen merken. Nog een groot pluspunt voor zowel Lady Speed Stick als Jafra!
Conclusie?

De winnaar uit deze battle is Lady Speed Stick. Eigenlijk is mijn keuze vrij oppervlakkig aangezien de balans het zwaarste doorweeg bij verpakking en geur. Ik zet nog even alle punten op een rijtje:


Verpakking: Lady Speed Stick
Substantie: Jafra Cosmetics
Hoeveelheid & Prijs: Lady Speed Stick
Verkrijgbaarheid: Geen van beiden
Geur & Werking: Lady Speed Stick


Zoals je kan zien zijn dus beide producten aan elkaar gewaagd en kan ik ze beiden echt aanbevelen aan iedereen. Het is maar de vraag hoeveel geld je er voor over hebt en welke je het snelste te pakken kan krijgen. De werking van beide producten is geweldig, maar het is de geur van Lady Speed Stick die het totaalplaatje voor mij afmaakt. Gelukkig heeft Jafra ook andere varianten die wel een lekker geurtje bevatten! Het was dus zeker geen gemakkelijke keuze tussen deze twee, maar in een battle moet er uiteindelijk toch een winnaar gekozen worden!Hebben jullie al eens kennis kunnen maken met producten van Jafra Cosmetics? En hebben jullie zelf al eens een exemplaar van een Lady Speed Stick deodorant geprobeerd? Laat me zeker jullie mening hierover weten in de reacties!

Liefs,


Julie x

28 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n battle! Ik gebruik zelf het liefst deodorant van Rexona uit een spuitbus :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :-) Ik gebruikte eerst ook altijd spuitbussen, en daar is die van Flormar favoriet, maar eigenlijk is een roller deodorant of een stick ook érg goed! :-)

   Verwijderen
 2. Leuk gedaan! Ik ken ze beide nog niet word wel erg nieuwsgierig naar de Lady Speed Stick x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :-) Ja, ik was er ook erg benieuwd naar! En het is wel degelijk de moeite waard! ;-)

   Verwijderen
 3. Ik ben echt heel eg benieuwd naar deze lady speedsticks!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat was ik tot een tijdje geleden ook! Zeker weten de moeite! :-)

   Verwijderen
 4. Ik heb ook een Lady Speedstick in huis en het is echt mijn redder in nood. Ik gebruik hem niet zo vaak (die horrorverhalen over borstkanker maken me toch wel wat bang!) maar als ik echt een dag zweetproof moet zijn gebruik ik hem nog wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je maakt mij nu ook lichtelijk bang Amy! :p
   Maar hij doet zijn werk inderdaad voortreffelijk! :-)

   Verwijderen
 5. Ik ben niet zo dol op sticks , heb zelf altijd een spray maar de ladystick zou ik toch weleens willen proberen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is exact hoe ik er ook over dacht Manon! En nu ik er eentje heb, ben ik om! ;-)

   Verwijderen
 6. Leuk artikel zo! Ik wil de Lady Speedstick zeker nog eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! :-) En als je de kans hebt: zeker doen!

   Verwijderen
 7. Ik kom op je blog en zie deze post, leuk! Ik ga binnenkort naar Londen en hoop daar een hoop te kunnen kopen. Blij dat de LadySpeedstick zo goed is ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, bedankt! En succes in je zoektocht! ;-)

   Verwijderen
 8. Fijne review heb je geschreven Julie! Het wordt tijd dat de Lady Speed sticks naar NL en België komen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beide producten klinken fijn, maar de Lady Speedstick zou ik dan toch het snelst kiezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben echt erg benieuwd naar de Lady speedstick. Hoor er zoveel positieve verhalen over... nu nog de verkrijgbaarheid!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Hij is het wachten wel waard, maar jammer dat hij niet makkelijker te verkrijgen is! :-)

   Verwijderen
 11. Die van Jafra heb ik ook, ik heb een tijdje voor dat merk gewerkt haha. De Ladyspeedstick wil ik echt nog een keer proberen, daar lees ik alleen maar goede dingen over.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, wat leuk! Waarom nu niet meer?
   En ja, daardoor was ik er ook benieuwd naar geworden! :-)

   Verwijderen
 12. Jafra deo is echt top, heeft een neutrale geur, minder transpiratie gedurende dag. Hiernaast kan je dus makkelijk je eigen parfum of eau de toilette gebruiken. Zelf mijn man gebruikt het. Ze hebben, jafra bedoel ik, heel vaak aanbiedingen met de deo. Dan neem ik er 3 of 6 tegelijk. Stuk voordeliger, en je doet er lang mee, 3x rollen en hupsakee klaar voor 24 uur. Voor mijn niks anders meer

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat fijn dat je er zo tevreden over bent! :-D Ik vind het ook echt een goede deo! :-)

   Verwijderen