donderdag 21 augustus 2014

Catrice Velvet Matt eyeshadow


Ik hou van matte oogschaduw. Het maakt een look meteen wat zakelijker en serieuzer. Ik kwam wel twee problemen tegen als het ging over matte oogschaduw. Ten eerste het feit dat matte oogschaduw een stuk moeilijker te verkrijgen is dan de shimmery variant en ten tweede, de matte kleuren in palettes zijn meestal een stuk minder goed gepigmenteerd. Catrice besloot een aantal Velvet matt oogschaduws toe te voegen aan haar collectie en ik laat jullie er vandaag twee van zien. De kleuren die ik heb gekocht, zijn die waar ik op slag verliefd op geworden ben: Vanillaty fair en Al Burgundy. 


Vanillaty fair leek bij de meeste beautybloggers spierwit te zijn maar het was voor mij toch echt een opluchting te zien dat hij eerder gebroken wit is, zelfs wat richting beige. Al burgundy is een prachtige bordeaux/paarse kleur. 


Kijk dan toch hoe mooi ze zijn! De verpakking is niet groot maar er zit wel heel wat product in. Het is wel moeilijk om ze te stapelen want de bovenkant staat wat bol. Natuurlijk mogen ze nog zo mooi zijn, het is het pigment dat telt. Let's see! Wauw. Echt wauw. Lichte kleuren zijn meestal amper zichtbaar maar zie hoe gepigmenteerd de witte kleur is. De bordeaux/paarse kleur is ook intens gepigmenteerd maar het probleem dat ik altijd tegenkom met dit soort kleuren is dat ze vaak heel anders zijn dan in de verpakking. Zo is deze in de swatch meer richting het paars en een stuk grijzer en koeler. Ik vind de kleur nog altijd prachtig maar ik wil eens een echt mooie donker bordeaux oogschaduw. De oogschaduw brokkelt niet als je er met je kwast ingaat maar pas wel op want hij brokkelt wel snel als je hem laat vallen. Mijn bordeaux kleur ziet er absoluut niet meer zo mooi uit als op deze foto. Ook moet je zien dat als je met je vingers werkt, je niet te hevig bent. (Ik ben uitgeschoven met het opendoen van het doosje en bam, er was weer een stuk afgebroken) 

De oogschaduws kosten €3,99. Op zich geen enorm groot bedrag maar ik vind het wel al best veel voor een mono oogschaduw van een budgetmerk. 

Voordelen

 • Prachtig pigment
 • Makkelijk verkrijgbaar (gewoon bij de Kruidvat!)
 • budgetproof 
 • Stevige verpakking
 • Weinig fall-out (als je je kwast aftikt)
Nadelen
 • Breekbaar
 • Beperkte kleurkeuze (6 kleuren verkrijgbaar)

Hebben jullie deze al geprobeerd? Zo ja wat vinden jullie ervan?

Liefs
Veronique

8 opmerkingen:

 1. Super leuke kleurtjes! Ze zijn echt mooi, maar voor een mono oogschaduw vind ik 3,99 euro toch wel prijzig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar ben ik volledig mee akkoord! Sowieso vallen de prijzen van Catrice me de laatste tijd steeds harder tegen...

   Verwijderen
 2. Je foto's worden steeds mooier Veronique! Ik vind de swatces erg mooi, maar het zijn geen kleuren die ik zou dragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zijn prachtig. Ik heb ze in de winkel al even geswatched en was ook flabbergasted!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind ze heel erg mooi! Maar heb ze toch laten liggen in de winkel. Eerst maar eens mijn nieuwe Sleek palettes gebruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen