donderdag 31 juli 2014

Trendy eten


Wat hebben sushi, hummus, avocado, (groene) smoothies etc allemaal met elkaar gemeen? Het feit dat dit zo vaak gegeten door wordt door bekende bloggers. Ook instagram en we heart it staan er vol mee. Hoe vaak ben jij al eens typische Belgische of Hollandse kost tegengekomen? Een stuk vlees, gekookte aardappelen en wat groenten (spruitjes bijvoorbeeld). Toch absoluut niet vaak? Ik heb trouwens maar een probleem met zulke mooie plaatjes "trendvoedsel" en dat vertel ik je zometeen.
Het probleem zit er bij mij in dat ik die dingen ook wil eten. Het is bij mij begonnen met avocado. Ik zag dat regelmatig bij Beautygloss voorbijkomen en ik dacht: "Hé, dat wil ik ook eten." Dus het weekend daarop kocht ik dat als ik boodschappen voor op kot ging doen. Ik besloot er guacamole mee te maken. Wel mijn eigen receptje aangezien ik niet alles in huis had. De guacamole was ranzig en de avocado op zich ook. 


Ik ben wel niet het type dat gauw opgeeft. Ik bleef maar avocado kopen en proeven en guacamole receptjes proberen en na een tijd at ik 's avonds een avocado met gewoon wat kruiden erop. Gewoon zo uit de schil te lepelen. De aanhouder wint, zullen we maar zeggen. 
Dit is ook wel niet altijd het geval. Zo probeer ik mezelf al bijna twee jaar (of langer zelfs) wijs te maken dat ik sushi enorm graag eet. Ik heb het al bij verschillende supermarkten gekocht en ben het ook al enkele malen ergens gaan eten. Af en toe vind ik het ronduit smerig en af en toe vind ik het best lekker voor de eerste 4 stukjes ofzo en dan ben ik het ook weer beu gegeten. Sushi en ik zullen nooit echt goede vriendjes worden, helaas. 

Momenteel ben ik mezelf aan het aanleren om hummus te eten. Heb dit afgelopen zomer in Turkije ook al gegeten en vond dat erg lekker. Nu zoek ik gewoon naar lekkere manieren om dit te combineren. Dus als je ideetjes hebt, laat dan gauw iets weten. Ik moet en ik zal gewoon hummus keilekker vinden! 

Ineens doet dit me eraan denken dat ik volgens mij al drie weken geen pasta heb gegeten. Misschien zelfs vier weken. This is sooo wrong. Dringend nog eens pasta eten dus! 

Liefs
Veronique

Edit: ik schrijf dit op dinsdag, terwijl ik woensdag naar Duitsland ga. Kans is groot dat ik daar wél pasta eet. Neh. 


9 opmerkingen:

 1. Leuk om op een rijtje te zien. Hummus is zo ontzettend lekker! Je kan het gebruiken als groentedip, maar ik eet het ook heel graag op brood. Of gewoon op een cracker :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooohh hummus is zo lekker! <3 Ik ben volgens mij een beetje hummus verslaafd de laatste tijd, eerst vond ik het lekker maar at ik het met vlagen en kon ik het ook zo een week niet eten, maar tegenwoordig wil ik het bijna elke dag eten haha! Ik vind hummus vooral heerlijk in de combinatie met komkommer bijvoorbeeld op een cracker. Dan heb je het zoutige van de hummus en het frisse van de komkommer, zo heerlijk is dat <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Haha, ik ben niet goed in 'trendy eten', want sushi ben ik niet gek op en stiekem heb ik nog nooit avocado gegeten. Oeps :p

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sushi, ik vind dat ook totaal niet lekker hoor! Ik snap niet wat mensen daar zo geweldig aan vinden haha! En ik hoor de laatste tijd zoveel over hummus, maar ik heb het nog nooit gehad! Ik wil het zeker proeven! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha, ik ben blijkbaar een trendy eter, want ik lust graag hummus (bij de Delhaize hebben ze er lekkere), avocado én sushi. Het moet echter wel goeie zjin. Ooit kocht ik in Kortrijk verse sushi, maar die was echt niet lekker. De beste at ik onlangs in LA!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, ik ben blijkbaar een trendy eter, want ik lust graag hummus (bij de Delhaize hebben ze er lekkere), avocado én sushi. Het moet echter wel goeie zjin. Ooit kocht ik in Kortrijk verse sushi, maar die was echt niet lekker. De beste at ik onlangs in LA!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. LA is helaas een beetje ver om zomaar even sushi te gaan eten ;)

   Verwijderen