dinsdag 8 juli 2014

Tips & Tricks: Bloggen & vakantie


Ook bloggers gaan graag op vakantie maar zijn meestal wel zo plichtsbewust om hun blog geen hele week stil te leggen. Sommigen passen hun schema wel wat aan zodat het voor hen wat minder werk wordt of werken wekenlang vooruit zodat ze er tijdens hun vakantie niet teveel meer aan hoeven te denken. Zelf maak ik het onderscheid tussen vakanties waar je geen Wifi hebt of gewoon niet teveel aan je blog wilt denken en vakanties waar gerust wat tijd kunt vrijmaken om artikelen te schrijven. Ik ga mijn tips en tricks delen vooral voor de tweede 'soort' vakantie. "Zomerschema"
Vroeger postte ik (of deed ik toch een poging tot) twee artikels per dag. Dit was voor mij persoonlijk na een tijdje niet meer haalbaar in combinatie met school. Dit heb ik dan ook niet meer hoeven te veranderen voor de zomer. Wat ik wel recent heb veranderd is dat de artikels in het weekend pas na de middag online komen. Dit is denk ik ook iets dat ik doorheen het jaar ga behouden aangezien ik ook dan met weekendwerk zit. 
Zelf moet je proberen om een ritme te vinden dat voor jou haalbaar is. Als je merkt dat je net zoals ik veel moeite hebt om 's morgens een artikel online te krijgen, verzet dit gewoon naar de namiddag. Dan heb jij minder stress en is het voor je lezers duidelijker. 

Vooruitwerken
Ik kan niet zoals sommige bloggers twee weken aan artikels al klaar hebben staan. Dit lukt mij gewoon niet. Als ik op vakantie ga, probeer ik wel al een artikeltje of drie ingepland te hebben, zodat ik toch iets klaar heb staan, mocht het internet op vakantie niet werken. 
Ook heeft Julie toegang tot de blog en mocht ik dan echt geen internet hebben, kan zij nog altijd haar dingen publiceren. Zelf zou je dit kunnen doen door een artikel klaar te zetten waarin je uitlegt onverwacht geen internet te hebben en een vriendin (ofzo) dit te laten publiceren. 

Wat ik nog doe qua vooruitwerken is dat ik thuis al zoveel mogelijk foto's maak zodat ik dit op vakantie niet hoef te doen. Ook filmpjes heb ik al bewerkt en opgeslagen (helaas nog niet allemaal kunnen uploaden). Dit zorgt ervoor dat je elk uur van de dag eigenlijk aan je blog kunt werken en geen rekening hoeft te houden met het licht omdat je nog foto's moet trekken. 

Plannen
En hiermee bedoel ik niet dat heel je vakantie tot op de minuut uitgestippeld moet zijn maar dat je als je tussendoor een momentje tijd hebt, je dat dan nuttig gebruikt zodat je andere leukere momenten niet ineens hoeft af te kappen omdat je nog een blogpost moet schrijven. Ik kan bijvoorbeeld altijd wel eventjes aan mijn blog werken net voor we eten of 's avonds aangezien we op het platteland bij familie zitten. Ik kan mij wel voorstellen dat 's avonds iets moeilijker is als je ergens met vrienden bent om uit te gaan. 


Geniet
Ik heb mezelf wat moeten aanleren dat mijn blog geen verplichting is. Ik mag van mezelf niet bloggen als ik er absoluut geen zin in heb en het toch wil doen 'omdat het moet'. Als je met zo'n ingesteldheid gaat bloggen, wordt de kwaliteit van je artikel ook benadeeld. Daarom zou ik zeggen: heb je Wifi aan het zwembad? Neem je laptop mee en ga heerlijk in de zon werken. Laat die knappe bartender maar wat werken en je een heerlijke cocktail brengen. Is er nog iemand die je voeten wil masseren? Yes, please! Zeker geen nee tegen zeggen. 

No stress
En als het je echt niet lukt om je aan het vooropgestelde schema te houden omdat het nu eenmaal wat gezelliger is geworden dan verwacht of omdat je ondanks de luide muziek als een roosje hebt geslapen aan het zwembad, geen enkel probleem. Morgen is er weer een nieuwe dag en het kan gebeuren dat je eens een dagje overslaat. Je volgers zullen je hiervoor niet ineens ontvolgen. Zij weten ook wel dat wij bloggers ook maar gewoon mensen zijn. 

En nu heb ik plotseling enorm veel dorst. Helaas loopt hier geen knappe bartender rond... Of butler. Damn, ik zal zelf mijn drankje moeten gaan halen...

Liefs
Veronique

10 opmerkingen:

 1. Grappig artikel! Mijn bartender is aan het werk op dit moment!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan gelukkig wel veel vooruit schrijven maar voor mijn zomervakantie van 3 weken heb ik besloten om, om de dag een artikel te schrijven, dan heb je gewoon wat meer tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig artikel! Vooruit schrijven doe ik ook graag, al komt daar nu maar weinig van terecht. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk geschreven! Ik ben best wel een beetje perfectionistisch als het op mijn blog aankomt; ik wil elke dag een leuk artikel of een artikel met een video erin online hebben haha! Gelukkig vind ik het altijd leuk om er mee bezig te zijn en kan ik aardig makkelijk vooruit werken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik schrijf liever vooruit, zeker nu ik even fulltime werk, druk druk druk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Als ik op reis ga, neem ik even écht pauze. Meestal werkt het internet toch niet naar behoren en ik zet niet graag half werk online. Handig artikel voor de bloggers die wél willen schrijven op vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel erg handig aangezien ik binnenkort voor 6 weken op vakantie te gaan. Ik heb wel besloten om te gaan vloggen en geen artikelen online komen, in de zomer periode worden deze toch niet zo goed gelezen..

  xx
  http://beautybyhilalorhan.nl

  BeantwoordenVerwijderen