zondag 6 juli 2014

Julie | Review: Essence Superheroes Nail Polish RemoverWat een mondvol he, de titel van dit artikel… Volgens mij heeft echter iedereen die geregeld nagellak gebruikt, al wel gehoord van dit product. Essence kwam aanzetten met dit zogenaamde revolutionair product dat geschikt zou zijn om ook glitternagellak in een oogwenk te verwijderen… En we weten allemaal wat voor een helse klus dit normaal is. Veronique wees even naar het Essence schap in onze Kruidvat en ik besloot dat ook gelijk twee flessen te kopen. Ik had namelijk al op heel wat blogs gelezen dat dit een goed product is, en bovendien altijd erg snel uitverkocht is. Ik was dan ook ontzettend nieuwsgierig en kon niet wachten om met dit product aan de slag te gaan! Klik snel op 'Meer lezen!'
 Zoals jullie dus al gezien hebben gaat dit artikel over een review van het product. Om jullie goed het effect te kunnen laten zien besloot ik deze remover van Essence te vergelijken met een doodgewone nagellak remover van de Action.Beide nagellak removers staan klaar voor gebruik, samen met een stapeltje wattenschijfjes. Nick had de opdracht de foto’s te maken voor dit artikel, zodat ik me enkel moest bezig houden met het verwijderen van mijn glitternagellak.  Ik droeg namelijk ‘Dangerous Wish’ van Bourjois, een zwarte kleur met gouden glitters in.

Als eerste ging ik de gewone remover van de Action gebruiken. Ik weet al dat deze remover niet echt goed werkt bij glitternagellak, dus dat kan ik jullie al onmiddellijk vertellen.


Zoals je op de foto kan zien blijft er nog heel veel op mijn nagel achter. De zwarte kleur gaat er wel grotendeels af, maar de glitters blijven op mijn nagel hangen alsof ze aangebracht zijn met superlijm.

Tijd voor de test met de Essence Superheroes nagellak remover…Zoals je kan zien is deze remover heel gelachtig van textuur. Daar waar andere removers vooral vloeibaar zijn en snel in je wattenschijfje intrekken, blijft deze van Essence er echt bovenop liggen. Ook zie je dat de remover op zich ook al glitters bevat. Leuk om naar te kijken maar ik was benieuwd of er dat niet alleen voor zorgde dat je nog éxtra glitters op je nagels tovert, dan dat het ze verwijderd. Ben je klaar voor het resultaat?
Ja, zoals je kan zien is het geen wondermiddeltje… Ik ging even lang met deze remover over mijn nagel als met de andere, en het verschil is niet echt groot. Je kan wel zien dat er net iets minder glitters achter blijven op mijn nagel dan met de vorige. Maar ook gaat het wattenschijfje ontzettend pluizen bij gebruik van de Essence remover. Na verloop van tijd hingen mijn handen echt vol met pluis én nog steeds mijn glitternagellak. Jammer, ik had hier echt meer van verwacht!

Ik zeg dus niet dat dit per se een sléchte nagellak remover is… Hij is gewoon niet zo goed als dat ik verwacht had! Om de nagellak van alle 10 mijn vingers te verwijderen, heb ik toch nog steeds zo’n halfuurtje (!) nodig gehad. Uiteindelijk is dit niet veel langer of korter als met een andere remover. De geur die op je vingers achter blijft is best wel lekker, dat is zeker een pluspunt aan deze remover. Maar wees gewaarschuwd, zoals ik al zei bevat deze remover ook glitters! Nadat ik klaar was met de hele klus, zag ik dat mijn hele tafel bezaaid lag met glitters.
Je ziet het niet zo heel erg goed, maar hier en daar kan je toch wel duidelijk de grove glitters zien liggen. In het echt waren er nog veel meer… Leg er dus altijd iets onder dat je goed kan afwassen of weggooien als je met dit product aan de slag gaat!Persoonlijk had ik dus echt meer verwacht van dit product! Zeker gezien de andere blogberichten die ik hierover al gelezen had. Geen idee hoe zij het dan aanpakken, maar bij mij werkte hij niet super. Ik ga hem in de toekomst zeker nog gebruiken voor het verwijderen van glitternagellak. Niet alleen omdat ik er nu eenmaal twee flessen van gekocht heb, maar ook omdat ik benieuwd ben naar wat hij bij andere merken nagellak doet… Hebben jullie al ervaring met dit product? En zouden jullie het kopen indien je het nog niet in huis hebt?

Liefs,

Julie x

10 opmerkingen:

 1. Ik vind deze persoonlijk wel erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor mij doet hij het gewoon niet zoals ik verwacht had! :-)
   Ik ben blij voor je, dat jij wel tevreden bent!

   Verwijderen
 2. Hmm, ik vind het product ook niet zo geweldig. Wel jammer!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het had echt zo geweldig kunnen zijn! :-)

   Verwijderen
 3. Bij mij viel het ook iets tegen. Wat mij wel helpt is wat remover op de nagels doen en heel even laten inwerken. Dan gaat het verwijderen nog niet ontzettend snel maar wel ietsjes makkelijker.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt voor de tip! Die ga ik zeker onthouden! :-)

   Verwijderen
 4. de remover van kruidvat met pompje , vind ik wel heel goed . en laat een lekker geurtje na !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie tip! Werkt die ook goed voor glitternagellak dan? :-)

   Verwijderen
 5. Ik vind deze heel fijn! De glitters hadden voor mij niet gehoeven, beetje onnodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, precies... Je probeert net glitters van je nagels te halen, steken hun er nieuwe in! :-)

   Verwijderen