woensdag 23 juli 2014

Julie | The Pretty Reckless - Going to hell

Ik ben al een behoorlijke tijd fan van The Pretty Reckless, de band van Gossip Girl gezicht Taylor Momsen. Toen ik zag dat hun nieuw album er aan zat te komen twijfelde ik dan ook geen seconde om het op voorhand reeds te bestellen. En nu is hij eindelijk aangekomen! Ik heb een Limited Edition soft verpakking. Het hoesje bevat de CD met daarbij een boekje waarop je aan de ene kant alle teksten kan lezen en waarvan de andere kant een poster is. Dit is hoe de cover er uit ziet:Er staan 12 nummers op het gewone album, en mijn exemplaar bevat twee bonus tracks. Ik ken de eerste drie nummers van het album al, de rest heb ik nog niet beluisterd omdat ik deze review zo eerlijk mogelijk wou houden. Zo kan ik de nummers beoordelen op de eerste indruk die ik er van krijg!

Deze limited edition van het album kost €13.99 via hun officiële website: http://theprettyreckless.tmstor.es/ . Dit is dan exclusief de verzendingskosten. Ik denk dat ik zo’n €18 betaald heb. (* = niet op elke versie van dit album aanwezig)

1. Follow Me Down
Dit nummer begint een beetje vreemd, maar ondertussen ben ik er al aan gewend. Je hoort een ambulance rijden en gekreun van Taylor. You love it or you hate it… Dan beginnen de loeiharde gitaren uit je boxen te knallen. Het is algemeen geweten dat Taylor niet terugschrikt van wat bloot of seksueel getinte teksten. Voor mij geen probleem! Dit nummer vind ik zo’n power nummer. De sfeer zit ook helemaal goed… Ik ben fan van dit nummer!

2. Going to Hell
Ook dit nummer is geen onbekende meer voor mij. Het is dan ook de titel van het album geworden en dat vind ik er volledig bij passen. Het gefluister in het begin zegt “Don’t bless me father, for I have sinned.” In dit nummer zingt ze dat ze gaat trouwen met de duivel. De songteksten van beide eerste nummers doen vermoeden dat het een heel donker album wordt, en daar hou ik wel van. De beat en gitaren in dit nummer zijn erg verslavend vind ik, vooral op het einde.

3. Heaven Knows
In dit nummer vind ik het leuk dat het lijkt alsof ze voor een publiek staat, die haar dan achterna zingen. Leuk bedacht om een soort van koor mee te laten zingen. Dit nummer gaat dan weer over de hemel, maar ze zingt wel “Oh Lord heaven knows we belong way down below.” Dus zo komen ze toch ook weer terug uit in de hel. Ik vind dit nummer ook weer echt goed. Dus de eerste drie nummers zijn wat mij betreft alvast super goed!

4. House On a Hill
Het eerste nummer dat ik nog niet gehoord had, ik ben benieuwd. Het nummer begint met een soort van hartslag… Het nummer is rustig en de stem van Taylor komt hier echt tot zijn recht. Ze heeft een prachtige, ietwat hese, stem waar ik echt van hou. Dit stuk vind ik echt mooi: “Somewhere in the end we're all insane, to think that light ahead can save us from this grave that's in the end of all this pain.”. Dit nummer ga ik na enkele keren luisteren zeker goed vinden. Iets spreekt me nu al ontzettend aan. Het nummer heeft ook een sterke opbouw!

5. Sweet Things
Het nummer begint met luide gitaren en drums. Het is nu al duidelijk dat het een bizar nummer is, met een speciale sfeer. Je hoort op de achtergrond ook Ben Phillips meezingen en nadien hoor je enkel hem. Hij is de lead gitaar speler en zingt ook geregeld op de achtergrond mee. Ik vind het fijn dat hij ook een stuk zelf mag zingen. Hun stemmen zijn beiden goed en passen goed samen.  Naar het einde toe, na een groot instrumentaal stuk, wordt er ook een beetje in gescreamd. Dit is een apart nummer, dit moet ik zeker vaker luisteren. Op de eerste indruk is dit niet een van mijn favorieten.

6. Dear Sister
Dit nummer bevat slechts acht zinnen tekst, dus ik was vooraf al benieuwd of dit dan een kort nummer zou zijn of niet… Klopt, het nummer duurt zelfs geen volle minuut. Beetje jammer vind ik dit, alsof ze niet genoeg nummers hadden om het album vol te krijgen. Het is meer een soort Interlude, maar dat staat er dus niet bij. Volgens mij hadden ze best nog wat tekst bij kunnen schrijven om hier een volledig nummer van te maken. Jammer van die gemiste kans!

7. Absolution
Aan het begin van dit nummer lijkt het haast een akoestisch nummer, maar dat is het zeker niet. Nadien komen er meer instrumenten bij! Het ritme van dit nummer vind ik best goed, het is een uptempo nummer. Natuurlijk blijft het rock muziek, maar dat had ik dan ook verwacht bij dit album. Ik vind dit nummer niet perse geweldig, maar ook niet slecht. Feit is wel dat ik het vaker zal moeten luisteren want nu overtuigd het me niet volledig. Er komt ook erg vaak hetzelfde zinnetje in terug.

8. Blame Me
Dit nummer geeft weer goed weer dat Taylor een prachtige stem heeft. Het is op zich vrij rustig, in vergelijking met andere nummers op dit album. Dat vind ik persoonlijk een pluspunt en een goede afwisseling. De tekst spreekt me niet meteen aan maar al bij al vind ik dit geen slecht nummer. Het ritme blijft vrijwel de hele tijd hetzelfde en dat maakt het wel aanstekelijk. Het gaat over iemand verliezen die dan alle schuld op jou steekt.

9. Burn
Ik besef net dat ik dit nummer ook al kende! Haha! Het is een rustig nummer, het is zelfs akoestisch, hoewel er dat niet bij staat. Ik vind dit een puur en rauw nummer waar ik wel van hou. Het brengt haar stem mooi naar voor en je voelt dat ze meent wat ze zingt. Ik ben wel fan van dit soort nummers, al hou ik ook van hun stevigste materiaal. Goede variatie op dit album. Ook best een kort nummer dit, het haalt de twee minuten niet.

10. Why'd You Bring a Shotgun to the Party
De titel van dit nummer vond ik al erg opvallend. Het sprong direct in het oog bij het lezen van alle titels. Benieuwd of het nummer zelf even opmerkelijk is. Het begin is alleszins al niet slecht! De tekst gaat over drank en drugs op een feestje… “Why'd you bring a shotgun to the party? Everybody's got one, there's nothing new about it. Want to make a statement, you should have come without it.” Dit nummer vind ik wel tof!

11. Fucked Up World
Dit nummer gaat over de huidige maatschappij! De tekst spreekt me wel aan, ik hou van dit soort rebellerende nummers. “No mountain made of money can buy you a soul.” Er zit ook een aanstekende beat in dit nummer, wat het nummer ten goede komt. Dit is zeker een goed nummer! Gelukkig is dit nummer niet gecensureerd, aangezien ze de titel regelmatig zingt. Ik denk dat dit een van de nummers is die vele mensen wel zouden appreciëren. *Edit: Ondertussen is dit de nieuwe single. Het is een gecensureerde versie met 'Messed Up World' als titel. De clip kan je hieronder bekijken.*
12. Waiting for a Friend
Het laatste nieuwe nummer van het album begint heel erg rustig. De tekst gaat over eenzaam zijn en achtergelaten worden. Toch klinkt het nummer niet perse triest, de achtergrond muziek is zelfs vrij luchtig en vrolijk. Opnieuw vind ik het fijn dat ze harde nummers afwisselen met rustiger werk. Zo staat er voor ieder wat wils op dit album. Deze track is niet de beste van het album maar kan er best mee door!

13. Going to Hell (live acoustic) *
Dit nummer kende ik natuurlijk al. Maar net omdat ik het zo goed vind, ben ik wel extra benieuwd naar de live akoestische versie. Ik hou echt van de live stem van Taylor in akoestische nummers. Op een podium zingt ze misschien niet altijd even zuiver, maar in zulke intieme omstandigheden klinkt het prachtig. Dit nummer zou echt iedereen eens moeten beluisteren.

14. Sweet Things (acoustic) *
Dit nummer vond ik in de gewone versie niet WAUW. Benieuwd of de akoestische versie me wel volledig kan overtuigen. Dit vind ik inderdaad al beter, gewoon omdat ik hou van haar pure en rauwe stem in dit soort versies. Van mij mogen ze gerust een heel akoestisch album maken. Hoewel ik dan toch wel de ruige nummer zou missen! Ik ben alleszins erg blij dat ze hun album afsluiten met twee van deze pareltjes.


Op deze foto zie je dus de binnenkant van het album en de songteksten kant van het
boekje. Op de achterkant staat dan een poster, een grote versie van het kleine fotootje op het papier.

Ondanks dat niet élk nummer me 100% omver kon blazen, ben ik toch erg tevreden van dit album. Ik heb er lang op gewacht en heb er geen spijt van dat ik het gekocht heb! Mijn favoriete nummers zijn de akoestische nummers, samen met diegene die ik al kende. Verder ben ik zeker gevallen voor “House On A Hill” en “Fucked Up World”. Luister deze nummers dus zeker eens als je benieuwd bent naar The Pretty Reckless. Voor mij is dit album zeker 7.5/10 waard!

Julie x

2 opmerkingen:

 1. Ik ken 1 liedje van The Pretty Reckless. Wel grappig dat het lieve meisje Jenny ineens in zo'n mega rockchick veranderd is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welk liedje kende je al? :-) Ja, ze heeft een hele verandering ondergaan!
   Wist je dat ze als klein kind ook al meespeelde in How the Grinch Stole Christmas als Cindy Lou Who? :-D

   Verwijderen