zondag 22 juni 2014

Julie | Review Lush American Cream Conditioner


Vandaag heb ik alweer een Lush review voor jullie klaar. Het gaat deze keer om een van hun conditioners, namelijk de American Cream. Op de foto hierboven zien jullie de verschillende formaten waarin hij te verkrijgen is en de prijzen hiervan. De foto is genomen in de winkel in Antwerpen, dus online of in een andere winkel kan dit misschien schelen. Tijdens mijn VIP Tour kreeg ik een flesje van 100g gratis mee naar huis om te reviewen voor deze blog. Normale prijs zou hiervoor dus €6.95 zijn. Benieuwd naar mijn mening? Klik dan op ‘meer lezen’.


Uitstraling: Ik vind de flessen (en potten) van Lush er altijd erg leuk uitzien. Ze zijn herkenbaar en super praktisch. Alle nodige informatie staat op de fles: de houdbaarheidsdatum, ingrediënten, gebruiksaanwijzing… Zelfs wie je product gemaakt heeft is op de sticker terug te vinden. Deze conditioner ziet er heerlijk romig uit in de fles en hij is nog eens makkelijk open te maken met natte handen ook. Tot hiertoe enkel positieve punten lijkt me!

Geur: De geur van deze conditioner zou wel eens het beste aan dit product kunnen zijn. Het ruikt naar vanille- en aardbeimilkshake. Hij ruikt dus zoet en fruitig tegelijk. Ik kan je nu al verklappen dat deze geur ook nog super lang in je haren blijft na het wassen. Wanneer je je haar om de twee dagen wast bijvoorbeeld, ruik je hem nog tot de volgende wasbeurt. Dit is natuurlijk ook wel afhankelijk van welke soort producten je nadien nog voor je haar gebruikt. Maar goed, laten we het eens zijn dat deze geur helemaal geweldig is! Alleen al daarvoor zou je hem eens moeten proberen.

Hij belooft: Fantastische conditioner met een geweldige geur, van vanille, scharlei en lavendel. Er zitten ook nog eens honing, verse sinaasappels en aardbeien die je haren niet alleen heerlijk laten ruiken, maar ook nog in topconditie houden.
Bij de ontwikkeling van deze conditioner liet Mark zich inspireren door de jaren '50, Amerikaanse tieners in petticoats en baseball jasjes die schuimige milkshakes drinken.


Eigen ervaring: Ik moet eerlijk zeggen dat ik, zeker in het begin, niet overtuigd was van deze conditioner. Ik had zo graag willen roepen dat deze nu mijn ‘all time favorite’ is, maar dat is helaas niet het geval. Van een conditioner verwacht ik dat hij onder de douche mijn haren zijdezacht en vlot doorkambaar maakt. Beide aspecten doet hij niet. Dit is althans zo bij mijn haar. Waarschijnlijk is dit erg afhankelijk van je haartype. Je moet er ook redelijk ‘veel’ van gebruiken om het gevoel te hebben dat je iets in je haar gesmeerd hebt en hij voelt redelijk stug aan bij het insmeren. 


Tot zover de negatieve punten volgens mijn persoonlijke ervaring. Deze conditioner brengt echter wel structuur en volume aan je haar. Het is maar net wat je verwacht van een conditioner wat bepaald of je dit product goed vind of niet. Daarom straf ik hem qua punten ook zeker niet af. Ik twijfelde of ik hem wel opnieuw zou kopen… Maar ondertussen heb ik mezelf een fles van 200G aangeschaft. Waarom? Omdat ik de geur echt miste toen hij op was! Ik ga deze conditioner ter afwisseling gebruiken met de conditioners die ik gebruik voor zacht en doorkambaar haar.


Oh ja, wanneer je haar droog is, voelt het wel zacht aan en glanst het ook naar behoren. Echt slecht is dit product dus zeker niet te noemen. En zoals ik al zei denk ik dat het echt persoonlijk is of je hem goed vind of niet. Als je twijfelt zou ik in de winkel eens een sample vragen van dit product, dan kan je zelf bepalen of het de moeite waard is om hem de volgende keer aan te schaffen.


Prijs: €6.95 voor 100G

Score: 7.5/10


Product informatie: We kopen onze ingrediёnten van leveranciers die niet op dieren testen.

Honingwater (Aqua), Vanillestokjesinfusie (Vanilla planifolia), Propyleen glycol (Propylene Glycol), Sinaasappel, vers, biologisch (Citrus aurantium dulcis), Cetearyl alcohol & sodium lauryl sulfaat (Cetearyl Alcohol & Sodium Lauryl Sulfate), Aardbeien, verse (Fragaria vesca), Parfum (Perfume), Lanoline (Lanolin), Cetearyl alcohol (Cetearyl Alcohol), Fair Trade Vanille absolue (Vanilla planifolia), Scharlei essentiële olie (Salvia sclarea), Lavendel essentiële olie ((Lavandula angustifolia)), Benzoë gom (Styrax tonkinensis pierre), *Linalool (*Linalool), Coumarin (Coumarin), Cetrimonium bromide (Cetrimonium Bromide)Zoals je kan zien heb ik een beetje gemengde gevoelens bij deze conditioner. Hij is niet slecht, maar komt ook niet op één te staan in mijn favorietenlijstje. De geur is écht heerlijk en dat alleen al zorgt voor veel pluspunten. Ik ben ontzettend benieuwd wie van jullie deze ook al geprobeerd heeft en wat jullie mening hierover is! Laat zeker een reactie achter!

Liefs,

Julie x

20 opmerkingen:

 1. Ik ben erg benieuwd geworden naar de geur en werking van dit product :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker eens aan gaan snuffelen als je in de buurt van Lush bent! ;-)

   Verwijderen
 2. Hmm de geur lijkt me heerlijk, maar van de werking ben ik nog niet overtuigd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is echt iets dat per persoon verschilt, lijkt me. Dus misschien eens een sample vragen? ;-)

   Verwijderen
 3. Ik was hier zelf ook niet echt wild enthousiast over toen ik het probeerde (heb met veel moeite eindelijk dat flesje leeg gekregen) x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tjah, over de geur ben ik wel erg enthousiast! Ik heb ook lang getwijfeld om hem opnieuw te kopen! :-)

   Verwijderen
 4. Klinkt zeker niet verkeerd. De geur lijkt me alvast super. Maar ik heb wel heel knoperig haar, dus wat dat betreft is dit dan weer niet echt iets voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeeeeh gaaf product! Lush is altijd zo leuk<3
  XX Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lush heeft inderdaad erg leuke producten! :-)

   Verwijderen
 6. Hmmm, ik weet het niet. Ik heb erg snel droog haar dus ik heb het idee dat deze conditioner niet genoeg voedt voor mij. Al is een beetje extra volume dan weer niet verkeerd...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is inderdaad die afweging die je op zich moet maken... Ik vond het ook erg moeilijk! :-)

   Verwijderen
 7. Ik ben heel erg benieuwd nu! Jammer dat het voor jou toch niet helemaal geweldig werkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! Ik heb hem opnieuw gekocht, dus hij is niet echt slécht ofzo...
   Maar het is ook niet echt topfavoriet! :-)

   Verwijderen
 8. Ik ben alleszins een grote Lush fan. Maar hun shampoo's en conditioners zijn meestal niet zo wauw. Hun maskers en cleansers daarentegen.... SUPER! ^^

  x Aurélie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Exact dat! Van die mening ben ik eigenlijk ook! Hun shampoo's en conditioners ruiken heerlijk, maar de werking is niet voor iedereen even geweldig! :-)

   Verwijderen
 9. Jammer, van een conditioner verwacht ik inderdaad echt dat je haar gelijk makkelijk doorkambaar is. Verder klinkt hij wel tof! x

  BeantwoordenVerwijderen