vrijdag 6 juni 2014

Julie | Herontdekt: The Body Shop Beautifying OilIk heb zoveel verschillende producten in huis dat ik sommige wel eens uit het oog durf verliezen. Maar hey, hoe fijn is het dan om een oude favoriet van onder het stof te halen en hem helemaal opnieuw te ontdekken? Vandaag wil ik jullie een product laten zien dat ik ooit gekocht had, maar niet zo vaak gebruikt had. Ik moet toegeven dat het niet echt een favoriet was toen, maar toch heb ik het nu helemaal (terug?) ontdekt! Ik heb het natuurlijk over de Beautifying Oil van The Body Shop uit de Chocomania lijn! Benieuwd? Lees snel verder!


Uitstraling: Jullie weten ondertussen vast al dat ik een echte fan ben van The Body Shop producten. Daarom besloot ik ook om dit mooie flesje mee te nemen. Elk flesje ziet er hetzelfde uit, met als verschil de tekening bovenaan. Die hangt natuurlijk af van de geurlijn van jouw keuze. Alle nodige informatie staat op de verpakking en op de achterkant hangt een sticker die je er makkelijk kan afpellen voor informatie zoals ingrediënten.


Geur: Ik koos hier voor de geur uit de Chocomania lijn. A little chocolate never hurt nobody! En bovendien is deze lijn een van mijn favorieten. Ik kocht hem voornamelijk om in de punten van mijn haar te smeren na de styling, en dan is een chocoladegeurtje wel aangenaam vind ik. Dit is natuurlijk puur persoonlijk en het heeft natuurlijk geen effect op de werking van het product.


Hij belooft: De Beautifying Oil is pure schoonheid in een flesje. Het is een zogenaamde ‘droge’ olie, die absoluut niet vet aanvoelt en super snel intrekt. De olie geeft je lichaam, haar en gezicht een prachtige natuurlijke glans en een heerlijk zijdezacht gevoel. Voor het lichaam: Neem wat van de olie in je handen, wrijf de handen tegen elkaar en verdeel de olie over het lichaam. Voor het gezicht: 's Morgens na de dagcrème een paar druppels aanbrengen zodat je gezicht een prachtige glans krijgt. ’s Avonds voor de nachtcrème een paar druppels aanbrengen.


Eigen ervaring: Hierboven wil ik jullie even op de foto laten zien hoe het er uitziet. Je hebt slechts een druppel of twee nodig voor het resultaat bovenaan. Wanneer je dit echter even uitsmeert, zie je dat de olie razendsnel intrekt. Het is dan ook een zogenaamde ‘droge’ olie die geen vettige laag nalaat. Zoals ik eerder al zei kocht ik hem voor de punten van mijn haar. Ik vroeg advies aan de winkeljuffrouw, of het mijn haar toch niet sneller vet zou maken. Haar antwoord was nee, omdat het een droge olie is, en dat trok me over de streep. Uiteindelijk merkte ik eigenlijk dat het mijn haar toch een tikkeltje sneller vet maakt dan normaal, dus stopte ik met het product te gebruiken.


Tot ik dus onlangs het flesje opnieuw zag staan en ergens een artikel las van iemand die het voor het lichaam en gezicht gebruikt. Dat zijn namelijk de andere mogelijkheden van dit multifunctionele product! Waarom had ik daar nooit aan gedacht?


Ik vind het niet echt iets om als body lotion te gebruiken, hoewel dat perfect kan. Maar dan gebruik ik toch liever een butter of een lotion. Het is maar net wat je leuk vindt! Dus ik besloot om deze olie ’s avonds op mijn gezicht aan te brengen voor dat ik mijn nachtcrème gebruik, als een soort serum. Voor ’s morgens vind ik het wat riskant, zeker voor mensen die last kunnen hebben van een vette, glimmende huid. Ik gebruik het nu zo’n drie keer per week en dat werkt voor mij prima. Het is natuurlijk afhankelijk van jouw huid dat je even moet zien wat voor jou het fijnste werkt.


Het is zo dat deze olie mijn huid een onmiddellijke boost geeft. Je voelt de verzorgende werking en je huid gaat er echt door stralen. Omdat ik hem ’s nachts zijn werk laat doen, voelt mijn huid wanneer ik opsta echt super zacht. Geen droge plekjes meer op je gezicht! Persoonlijk raad ik toch aan om het in combinatie met je andere producten te gebruiken en niet ‘in plaats van’. Dat lijkt mij het beste resultaat te geven! Bovendien heb je aan slechts een drie- tot vijftal druppels genoeg per gebruik. Het werkt dus ontzettend zuinig en dan vind ik het dus ook een goede prijs voor de kwaliteit van het product.


Prijs: €10 voor 100ML


Score: 8/10


Product informatie: Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Sclerocarya Birrea Seed Oil (maroela-olie), Parfum, Prunus Amygdalus Dulcis Oil (amandelolie), Theobroma Cacao Seed Butter (cacaoboter), Aleurites Moluccana Seed Oil, Tocopherol (vitamine E), Pentaerythrityl Tetra-Di-t-Butyl Hydroxyhydrocinnamate, Linalool, Limonene (Fragrance Ingredient), Coumarin, Helianthus Annuus Seed Oil (zonnebloemolie), Citral, Ascorbyl Palmitate (vitamine C).Zoals jullie kunnen zien ben ik echt blij dat ik het product opnieuw ontdekt heb! In mijn haar gebruiken doe ik het niet, maar voor op mijn gezicht is het echt een topper. Het is even uitzoeken hoeveel je wil gebruiken en hoe vaak per week je deze stap aan je avondroutine wil toevoegen en dat is dan ook geheel persoonlijk. Ik weet wel zeker dat als mijn flesje opgaat, ik het product opnieuw zou kopen. Bovendien zei Nick de eerste keer nadat ik het op die manier gebruikt had van ‘Mhmm, je gezicht ruikt zo lekker!’. Het was hem dus meteen opgevallen! Kies dus wijs voor welke geurlijn je gaat dames! ;-)

Liefs,


Julie x

22 opmerkingen:

 1. Hahahaha, mannen ook =P Helaas krijg ik van veel producten last van jeuk.. Ik kan mezelf vaak alleen goed insmeren met babyolie en nivea zonder dat ik er jeuk van krijg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, ik vond het wel erg schattig van hem! :-)
   Jammer, misschien kan je advies vragen in de winkel of een proefje vragen?
   Je kan de producten ook in de winkel testen om te zien of je huid er op reageert! :-)

   Verwijderen
 2. Fijne review! Erg handig ook dat het zo'n multi-functioneel product is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! :-)
   Ja, dat vind ik er ook handig aan! Zo kan ieder voor zichzelf beslissen wat je het fijnste vind werken! :-)

   Verwijderen
 3. Fijne review :D. Hij lijkt me heeerlijk <3!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Dat is hij ook!
   Ik volg je nu ook op Bloglovin! :-)

   Verwijderen
 4. Lijkt me een fijne olie en niet heel duur ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, zeker niet aangezien je er zo lang mee toe komt! :-)

   Verwijderen
 5. Ik heb de Moringa en ben ook zo blij dat ik een exemplaar heb!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarvoor gebruik jij hem voornamelijk Amy?
   De Moringa lijn is ook echt super lekker, en zo zomers!

   Verwijderen
 6. Leuke review! Lijkt me een goed product! Maar ik zou hem inderdaad ook niet in mijn haar doen! ;)

  Liefs,
  Marlies - Golden Mirrors & Pink Bows

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt! Ja, inderdaad, het is nogal riskant! :-)

   Verwijderen
 7. Altijd leuk om een oldie weer opnieuw te herontdekken en opnieuw te gaan apprecieren eh :-) Deze lijkt 't zeker waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijne review! Ik vind het ook altijd leuk als ik een "oud" product ineens weer ontdek. Bij TBS ben ik nog nooit de mist in gegaan. Ben gek op hun producten <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Ik ben ook echt een fan van hun producten! :-)

   Verwijderen
 9. Het klinkt heerlijk! Als jij die olie alleen in de puntjes aanbrengt, kan je haar niet echt heel erg vet worden. Tenzij je natuurlijk heel veel gebruikt. Vet haar komt vanaf je hoofdhuid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik gebruikte het enkel in de puntjes en slechts enkele druppels... Het geeft dan gewoon zo'n slierterig effect, als dat logisch klinkt? :-)

   Verwijderen
 10. Klinkt als een fijn product! Ik ken het helemaal niet, maar eigenlijk kom ik ook niet zo vaak bij the Body Shop.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja inderdaad! En ik kom er elke keer dat ik in Antwerpen ben en kan echt niet met lege handen buiten gaan! Haha! :-)

   Verwijderen