woensdag 4 juni 2014

Julie | The Balm Nude’Tude PaletteVandaag wil ik jullie laten kennis maken met mijn The Balm Nude’Tude Palette. Ik kocht het al een hele tijd geleden in Oostende, maar het artikel schrijven kwam er maar niet van. Shame on me! Nochtans was ik erg trots op dit palette. Ik heb er €31 voor betaald, maar het zijn dan ook wel 12 kleuren. Ik had nog nooit zo’n prachtig palette gezien en daarom dat ik het gekocht heb. Ter mijner verdediging, ik heb er een nachtje over geslapen voor ik de beslissing gemaakt heb! Dit is hoe het palette er uit ziet. Zoals je kan zien zit het dus in een extra kartonnen huls ter bescherming. Het palette bevat ook een vrij grote spiegel, al gebruik ik liever een echte spiegel. Er zit ook een klein kwastje in met aan de ene kant een schuine kant voor de oogschaduw goed aan te brengen en aan de andere kant een kleiner penseeltje om de donkerste oogschaduw ook als eyeliner te kunnen aanbrengen.
Hier alvast even een eerste swatch van alle kleuren op mijn arm. Zoals je kan zien heeft het palette een super goed pigment. Dit resultaat bekom je namelijk al na één keer vegen. Het lijkt of kleur twee niet zo goed is, maar die ligt gewoon vrij dicht bij mijn huidskleur. Dadelijk laat ik de kleuren in detail zien.
Hier zie je de eerste zes kleuren. Ik vind het persoonlijk altijd super leuk als ze ook namen hebben. Elke kleur in dit palette heeft een leuke naam, die begint met een ‘S’.
Hier zie je op de bovenste rij Sassy, Stubborn & Selfish. Ik vind Sassy echt een mooie witte kleur highlighter voor in mijn binnenste ooghoek. Stubborn gebruik ik bijna dagelijks, ondanks dat het lijkt of deze niet goed gepigmenteerd is. Ik breng hem onder mijn wenkbrauwbot aan. Zo verbergt hij subtiel de adertjes op mijn oogleden en zorg hij voor een mat resultaat. Selfish is een beetje kruimelig maar dat komt natuurlijk door de shimmers.


Op de rij er onder kan je Snobby, Stand-offish & Sultry zien. Ik vind Snobby wel een beetje te geel in plaats van goud. Maar je kan het natuurlijk wel verwerken in een ooglook. De kleur daarnaast heet Stand-offisch en die lijkt een beetje op de kleur erboven maar dan met shimmers. Dit vind ik een erg mooie kleur om een subtiele look mee te maken. Sultry is een zandkleurig bruin dat een mat effect heeft. Ik vind dat hij nogal snel naar het oranje neigt, maar dat kan aan mijn huidskleur liggen.

De laatste zes kleuren. Ook hier zie je telkens een naam met een ‘S’. Deze kleuren zijn donkerder dan de zes anderen, wat dit een heel gevarieerd palette maakt.
 Wauw! Wat een pigmentatie! De matte kleuren zijn iets minder sterk dan die met glinsters in, maar ik vind de effecten erg mooi. Op de bovenste rij zie je hier Sophisticated, Sexy & Serious. De eerste is een bruine tint met grijze ondertoon. Hij bevat shimmers, wat hem een stuk minder hard maakt. Sexy is een super mooie bordeaux kleur die een mat effect heeft. Ik vind deze kleur erg leuk! Je kan er een perfecte smokey eye mee maken zonder voor het voor de hand liggende zwart te kiezen. Serious is een serieus pikzwarte kleur. Deze gebruik ik voornamelijk als eyeliner, omdat het ook een matte kleur is.


Op de onderste rij zie je ten slotte de kleuren Seductive, Silly & Sleek. Seductive is een diep gouden kleur die, als zeg ik het zelf, goed past bij mijn blauwe ogen. Hij bevat shimmers, dus je kan wel last hebben van fall out. Silly vind ik de mooiste kleur uit het palette, al is hij moeilijk perfect te krijgen zoals de kleur in het palette doet uitschijnen. Het is een chocoladebruine kleur met gouden glinsters in. Hij geeft je meteen een uitstraling met meer glamour! Sleek is een matte bruine kleur. Die kun je natuurlijk nooit genoeg hebben wanneer je een Nude Look wil maken!
Ik heb natuurlijk ook geprobeerd hier een look mee te maken. Al vind ik het altijd erg moeilijk om dit goed vast te leggen op foto. Ik heb Stand-offish op mijn gehele ooglid aangebracht met aan de binnenste ooghoek wat wat van de Sassy highlighter. Onder mijn wenkbrauwbot heb ik Stubborn aangebracht en in mijn buitenste ooghoek heb ik Silly gebruikt. De kleuren blenden heel makkelijk in elkaar over. Daarom is het verschil niet erg goed te zien, al vind ik het wel een mooie, nude look geworden.
Hier heb ik de look nog af gemaakt met een gouden lijntje oogpotlood uit de Bourjois Contour Clubbing Waterproof Eyeliner lijn. Ik draag voor de rest geen Foundation ofzo, dus sorry voor de oneffenheden van mijn huid. De mascara die ik draag is ook van Bourjois.

Hier kan je ook zien dat ik de zwarte kleur Serious als eyeliner heb aangebracht op mijn onderste wimperrand.


Ik ben in ieder geval erg blij met dit palette en ik neem het echt iedere dag er bij als ik mij op maak. Sowieso dat kleur Stubborn als eerste pan zal raken dus! Dringend tijd om de andere kleuren ook vaker te dragen dus!
Hebben jullie dit palette al vaker ergens gezien? En wat vinden jullie de mooiste kleur? Ik lees het graag in de reacties onder dit artikel.

Liefs,


Julie x

14 opmerkingen:

 1. Wat een plaatje echt prachtige kleuren! Ik vind dan denk ik alleen de prijs wat hoog of tenminste hij lijkt mij wat hoog heb geen idee waarom want de meeste goede palette's zijn gewoon wat duurder x

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik heb er ook een nachtje over moeten slapen hoor! Maar als je 31 euro deelt door 12 kleuren heb je een 2.50 euro per mono, daarom dat ik het toch gekocht heb! :-)

   Verwijderen
 2. Wat een mooi palette met prachtige kleurtjes ! En de pigmentatie is ook echt top ! X Denise

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is het palette super leuk vormgegeven! De kleuren zijn ook echt prachtig <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi palette! De pigmentatie is echt top en je kan er veel richtingen mee uit

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, zowel een subtiele als een avondlook kunnen allemaal hiermee! :-)

   Verwijderen
 5. Wat een mooi palette, zoveel pigment had ik niet verwacht zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het uitgebreid geswatcht in de winkel voor ik het kocht en ik was ook enorm verrast! :-)

   Verwijderen