zaterdag 24 mei 2014

It's hard out here for a bitch

*Oops! Deze had normaal deze ochtend al online moeten komen. Verkeerde datum ingesteld* 

Ik zei het daarstraks nog tegen iemand dat ik meestal een erg vriendelijk persoon ben maar dat ik, net zoals de meeste van ons, ook mijn slechte momenten heb. Ik denk dat het gewoon heel menselijk is dat je als vrouw af en toe eens een bitch bent (en voor de mannen uiteraard de mannelijke tegenpool). 
Uiteraard moet je af en toe je frustraties eens kunnen uiten. Wil dit zeggen dat je zomaar op iedereen moet beginnen afgeven? Nee, niet echt. Mijn bitch-zijn ligt vooral in mijn sarcasme. Als iemand er iets van zegt, geef ik ook toe dat ik met momenten een sarcastische bitch kan zijn, maar dan verdient die situatie in mijn ogen ook wel echt zo'n opmerking. 

Waar ik dan minder goed tegen kan, is mensen die je niet kent rechtstreeks aan te gaan vallen. Van mij mag je gerust over bekende mensen tegen wat vrienden zeggen wat je van hem of haar vindt, maar om dat nu in het groot op Twitter te gaan verkondingen, nee dat is toch niet mijn stijl. Hoe ik op dit onderwerp kom? Er passeerde op Facebook iets van 9gag dat ik jullie niet kon weerhouden: Hiervan zijn er een zevental filmpjes gewoon binnen de reeks en nog een aantal 'specials'. Sommige tweets zijn nog best grappig maar andere gaan er best zwaar over. Je ziet het ook aan het gezicht van de celebrities dat zij het er soms echt moeilijk mee hebben. Dan vraag ik mij persoonlijk af: is dat wat die mensen wilden bereiken? En is het zo moeilijk om als je hen ergens ziet verschijnen of hoort even weg te zappen of hen gewoon te negeren? 

Wat ik hiermee eigenlijk wil zeggen, is dat je soms moet oppassen met wat je over iemand op internet gooit. Ook al kent die persoon je helemaal niet, het kan enorm frustrerend en kwetsend zijn om zoiets over jezelf te moeten lezen. Het internet is enorm handig om jezelf achter te verschuilen en zomaar iedereen de grond in te boren. Word je daar echt gelukkiger van? 

Liefs
Veronique

3 opmerkingen:

  1. Groot gelijk! Tegenwoordig is het niet alleen op internet meer dat mensen onbekenden aanvallen, ik heb het al vaker mogen meemaken de laatste tijd IRL. Kan iedereen zijn mening nu eens niet ff voor zich houden? :(

    BeantwoordenVerwijderen